Kaip pagražinti nukarusią ir subliuškusią krūtinę

Tinkama liemenėlė ir tobulai ją aptempianti palaidinė su gražia iškirpte bene visokiausių formų krūtinę gali paversti idealia. Tačiau nusimetus drabužius, iliuzija išnyksta...

Išmaitinti keli vaikai, staigiai numesti dešimt ar daugiau kilogramų, o neretai ir krūtų vėžys palieka ryškius pėdsakus. Atsakas suglebusiai, nukarusiai ar po naviko šalinimo deformuotai krūtinei – krūtų atstatymas.

Dažniausiai apie krūtų atstatymo procedūrą kalbama tada, kai moteriai buvo pašalinta dalis arba visa krūties liauka dėl vėžinio naviko ir krūtį reikia atkurti. Tačiau plastikos chirurgų pagalbos gerokai dažniau prašo sveikos, neseniai vaikus gimdžiusios ir maitinusios arba daug svorio numetusios moterys. „Jų krūtinė pabliūkšta, nukara, tad moterys siekia atstatyti krūties tūrį, stangrumą, ją pakelti,“ teigia klinikos „Grožio chirurgija“ plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas.

Krūtys gražinamos arba su implantais, arba panaudojant moters riebalus iš kitos kūno vietos, jei jų yra pakankamai. Anot plastikos chirurgo, dažniausiai moterys nori krūtinės dydį iškarto pakeisti nuo A iki C. „Tačiau be implantų tokie pokyčiai neįmanomi,“ užtikrina K. Maslauskas. „Taikant krūtų atstatymą savais riebalais, krūtį maksimaliai galime padidinti tik vienu dydžiu.“ Taip yra todėl, kad persodinant riebalus į krūtį, jų prigyja tik apie 40 procentų. „Jeigu išsiurbiame apie litrą riebalų, išplautų ir paruoštų jų jau turime apie pusę litro, tad išsodinus į abi puses po 250 miligramų, realiai prigis kažkur apie 100 gramų,“ skaičiuoja chirurgas. Dėl to pasiekti norimo dydžio krūtinę gali prireikti keleto operacijų.

Daugiau garantijų grožio meistrai suteikia krūtis atstatydami implantais – tada iš karto žinoma, kokios formos bus krūtis, be to, ji gali iš karto didėti keletu dydžių. „Jeigu pacientė nori labiau užpildyto viršutinio krūties poliaus, geriau dėti apvalų implantą. Jeigu ji siekia natūralesnio vaizdo, geriausi yra lašo formos implantai,“ sako K. Maslauskas.

Tačiau dėdami implantus chirurgai ne visada gali koreguoti krūties asimetrijas. „Esant žymiai asimetrijai dedame skirtingus implantus, bet asimetrijų vis tiek lieka,“ tvirtina grožio specialistas. „Darant krūtų pakėlimą, arba pakėlimą kartu su didinimu galime pakoreguoti ne tik aureolės padėtį bet ir dydį, kartu pakoreguojame ir asimetriją padidindami ar pamaždami kažkurią krūties dalį.“

Chirurgas tvirtina, kad krūtų atstatymas dažniausiai apima ir krūtų didinimą ir jų pakėlimą. Su implantais arba pacientės riebaliniu audiniu padidinamas tik krūties tūris. „Tačiau jeigu krūtis pasmukusi, reikia daryti ir jos pakėlimą,“ teigia K. Maslauskas. Anot jo, krūtį vien tik užpildžius riebalais arba implantu, ji padidėtų, tačiau išliktų pasmukusi ir negražios formos. „Todėl spenelį reikia pakelti aukštyn, pašalinti perteklinę odą,“ aiškina chirurgas.

Taip pat krūtys gali būti atstatomos ir moterims, kurios visą krūtį ar jos dalį prarado šalinant vėžinį naviką. Net jei krūtis dėl vėžio buvo visiškai pašalinta, ją galima pilnai atkurti. „Tai daroma naudojant vadinamuosius plėtiklius, kuriais ištempiami audiniai ir po to dedami implantai,“ aiškina K. Maslauskas. Tiesa, implantų vėžiu sirgusiai moteriai chirurgas nerekomenduotų, jeigu tokia procedūra buvo daryta anksčiau, tačiau moteriai formavosi randas aplink implantą, kuris jį užspaudžia ir deformuoja.
Krūties tūrį galima užpildyti ir pacientės riebalais. Vis dėlto kuo tampresni audiniai, tuo mažiau riebalinio audinio prigyja, sako K. Maslauskas. „Krūtį dar galima atstatyti ir kitais pacientės audiniais: sukti nugaros platųjį raumenį arba dalį tiesiojo pilvo raumens kartu su odos poodžio lopeliu ir taip suformuoti krūties tūrį,“ aiškina plastikos chirurgas. Kuris būdas priimtinesnis, paprastai nusprendžia pati pacientė.

Kaip ir po visų chirurginių operacijų, po krūtų atstatymo galimos bendrosios komplikacijos: žaizdos kraujavimas, pūliavimas, siūlų išsileidimas. Kartais implantai gali pasislinkti iš savo vietos. Kažkuriame krūties plote gali pasitaikyti jutimo sutrikimų.

„Po operacijos pacientės turi dėvėti specialią liemenėlę, kuri padeda išlaikyti krūties formą ir neleidžia implantui pasislinkti, taip pat neleidžia išsileisti siūlams,“ aiškina K. Maslauskas. Apie porą mėnesių po operacijos plastikos chirurgas nerekomenduoja intensyviai sportuoti.

Krūtis atstatant implantais, galutinio rezultato teks palaukti apie tris mėnesius. Jei krūtį reikėjo ir pakelti, visas gijimo procesas gali užtrukti iki pusės metų.

Užsakymo nr.: PT_65032801

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis