Kaip išsirinkti šukuoseną pagal veido formą (FOTO)

Tai kas tinka draugei, mėgstamo serialo herojai ar manekenei iš žurnalo, gali visai netikti jums. Ne tik lūpų dažų spalva ar suknelė, bet ir šukuosena. Ją reiktų derinti ne tik prie gyvenimo būdo, aprangos stiliaus, bet ir prie veido formos.

Apskritimas

Veido forma: apskritimas
Veido forma: apskritimas
Fotolia nuotr.

Apvalaus veido moterims labiausiai tinka iškarpytų ilgesnių plaukų ar asimetriškos šukuosenos. Skirtingas plaukų ilgis sušvelnins apvalias veido linijas, paslėps žandus ir žandikaulio liniją. Vertėtų vengti trumpų plaukų ir apvalių šukuosenų (pavyzdžiui, bob ar kare kirpimo). Jos tik dar labiau pabrėš apvalią veido formą.

Ovalas

Veido forma: ovalas
Veido forma: ovalas
Fotolia nuotr.

Dažniausiai sakoma, kad ovalo formos veido savininkėms pasisekė – joms tinka viskas. Tačiau gražius veido kontūrus geriausiai išryškina trumpų plaukų šukuosenos. Tačiau jei plaukų kirpti nesinori, vertėtų pagalvoti apie šukuosenas, atidengiančias veidą.

Kvadratas

Veido forma: kvadratas
Veido forma: kvadratas
Fotolia nuotr.

Kvadratinio veido moterys turi itin ryškią žandikaulio liniją. Tačiau jos slėpti nereikėtų. Šiai veido formai itin tinka griežti kirpimai, kaip, pavyzdžiui, lygiai nurėžti plaukai ties smakru. Ne itin tinka romantiškos garbanos ar stipriai iškarpyti plaukai. Taip pat reiktų vengti itin trumpų plaukų šukuosenų.

Širdis

Veido forma: širdis
Veido forma: širdis
Fotolia nuotr.

Širdies formos moterų veidai atrodo itin mieli ir nuoširdūs. Joms visiškai netinka labai trumpi plaukai, griežtos šukuosenos ir kirpčiai. Turinčioms širdies formos veidą verta auginti plaukus ar juos garbanoti. Taip pat tiks iškarpytų plaukų ar viršugalvyje sukeltų ir surištų plaukų šukuosenos.

Stačiakampis

Veido forma: stačiakampis
Veido forma: stačiakampis
Fotolia nuotr.

Pailgo veido moterims itin tinka kirpčiai, ypač jei kakta aukšta. Jie vizualiai pasiaurina veidą. Taip pat reiktų vengti labai trumpų plaukų šukuosenų ir itin ilgų sruogų. Geriausiai tiks gausiai iškarpyti, vidutinio ilgio plaukai su sklastymu šone. Beje, jei sklastymas bus per vidurį, veidas atrodys dar ilgesnis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis