Kaip greičiau išdžiovinti nagų laką

Dėl neišdžiūvusio lako sugadintas manikiūras labai suerzina. O taip nutinka dažnai - paskubomis nagus lakuoja ne viena moteris. Tačiau yra keli veiksmai, kurie padės greičiau išdžiovinti laką.

Kartais grožio salonuose naudojami specialūs džiovintuvai, spartinantys lako kietėjimą. Namuose juos atstos paprastas plaukų džiovintuvas. Šalto oro srovę nukreipkite į nulakuotus nagus. Šiluma neleidžia sukietėti lakui, o šaltas oras džiuvimo procesą pagreitins.

Shutterstock nuotr.

Taip pat padės šalto vandens vonelės. Prieš lakuodamos nagus, į dubenėlį įberkite ledukų, juos užpilkite šaltu vandeniu. Nulakavusios nagus, pamerkite pirštus į ledinio vandens vonelę, lakas greičiau sukietės. Jei turite problemų šalindamos laką, prieš jo valymą rankas pamirkykite šiltame vandenyje. Nagų lakas suminkštės ir jį nuvalysite lengviau.

Shutterstock nuotr.

Kosmetikos parduotuvėse rasite specialių purškiklių, kurie džiovina nagų laką. Jie pagreitins džiuvimą keliomis minutėmis, deja, gali sausinti odą, palikti nemalonų kvapą. Sukietėjus nagų lakui, rankas patepkite drėkinamuoju kremu.

Lakuodamos nagus venkite storo lako sluoksnio. Verčiau lakuokite keliais, bet itin plonais. Po kiekvieno nulakavimo leiskite nagams nors minutėlę nudžiūti. Galbūt atrodo, kad taip lakuodamos nagus užtruksite ilgiau, tačiau iš tiesų džiovinimas bus trumpesnis, be to, paskutinę minutę nereikės koreguoti sugadinto manikiūro.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis