Kai ant veido ima formuotis pigmentinės dėmės...

Nėra ką slėpti – svarbiausias dalykas, kai kalbame apie kosmetiką, yra tai, ar ji yra veiksminga. Būtent tokios ir yra prekių ženklo „Obagi Nu-Derm“ odos priežiūros priemonės, skirtos fotosenėjimo pažeistai odai atgaivinti. Kuo jos ypatingos?

Savo oda besirūpinančios moterys per pastaruosius pora dešimtmečių spėjo įsiminti svarbią tiesą, kad didžiausias mūsų grožio priešas – ultravioletiniai spinduliai. Vis dėlto apžiūrinėdamos parduotuvių ar vaistinių lentynose stovinčius kremus retai kada randame ką nors, kas būtų skirta ne tik apsisaugoti nuo saulės, bet ir jos sukeltoms pasekmėms šalinti. Tokiais atvejais labai praverčia profesionali pagalba. Pasaulis jau prieš 30 metų atrado kompanijos „Obagi Medical“ kosmetiką, skirtą būtent ultravioletinių spindulių sukeltoms problemoms spręsti. Nenuostabu, kad ši kosmetika atsirado saulėtoje Kalifornijoje. Kompanijos įkūrėjas – patyręs dermatologas dr. Zeinas Obagi. Vieni populiariausių jo sukurtų produktų yra odos senėjimą lėtinantys ir hiperpigmentaciją stabdantys prekių ženklo „Obagi Nu-Derm“ gaminiai.

Apie tai, kaip odą veikia saulės spinduliai ir kuo ypatinga prekių ženklo „Obagi Nu-Derm“ kosmetika, kalbamės su lazerinės dermatologijos klinikos „Era Esthetic“ gydytoja dermatologe Violeta Medvedeva.

Pradėkime nuo esmės – sakykite, kas gi yra tas fotosenėjimas ir kodėl mums reikėtų jo vengti?

Ultravioletiniai (UV) spinduliai yra trijų tipų A, B ir C. UVC yra labai pavojingi, bet mūsų beveik nepasiekia. UVB spinduliai labiausiai veikia epidermį (išorinį odos sluoksnį), o UVA skverbiasi giliau ir gali sukelti odos vėžį. Nedidelis kiekis UV spindulių yra naudingas, skatina vitamino D gamybą, bet jei saulės yra per daug, pasekmės gana liūdnos. Šie spinduliai skatina gamintis laisvuosius radikalus, šie ardo ląsteles, sukelia jų pokyčius, dehidrataciją, ardo kolageno skaidulas, pažeidžiama net DNR struktūra. Dėl to oda greičiau sensta, raukšlėjasi, trūkinėja kraujagyslių sienelės, greičiau ragėja epidermis, formuojasi pigmentinės dėmės. Tai ir vadinama fotosenėjimu.

Teko girdėti, kad pigmentinės dėmės – natūrali amžiaus pasekmė ir jų išvengti neįmanoma...

Pigmentinių dėmių atsiranda, kai sutrinka pigmentą gaminančių ląstelių melanocitų veikla. Tai gali nutikti dėl daugelio priežasčių – endokrininės sistemos sutrikimų, hormoninių preparatų vartojimo, nėštumo, netinkamai naudojamų rūgštinių šveitiklių ir pan. Tarkim, šlakai (lentigo dėmės) atsiranda ne dėl saulės poveikio. Kas kita – chloazmos (ant smakro, kaktos, viršutinės lūpos atsirandančios rudos dėmės) ir vadinamosios senatvinės dėmės (po 45-erių metų jos nusėja veidą, pečius, krūtinę, rankas). Ši hiperpigmentacija labai susijusi su UV spinduliais. Problema ta, kad jie pasižymi akumuliaciniu poveikiu – kaupiasi odoje, tad nudegimo vaikystėje pasekmės gali išryškėti po kelių dešimtmečių. Deja, dažniausiai taip ilgai laukti nereikia – į mus kreipiasi nemažai soliariumus itin mėgstančių jaunų moterų, kurių oda atrodo kaip senučių.

Reklamos užsakovų nuotr.

Kokie būdai geriausiai padeda kovoti su hiperpigmentacija?

Iš tikrųjų tai labai rimta ir sunkiai įveikiama problema. Populiariausi būdai pigmentinėms dėmėms naikinti šiuo metu yra lazeriai ir rūgštiniai šveitikliai. Kadangi melanocitai kaupiasi epidermyje, šios priemonės veikia viršutinį sluoksnį – suskaido melaniną ir dėl to oda pašviesėja. Deja, pasikaitinus saulėje, ši problema neretai ir vėl atsinaujina. Ilgalaikį poveikį pavyksta pasiekti naudojant linijos „Obagi Nu-Derm“ priemones. Mat jos veikia ne tik viršutinį, bet ir gilesnius odos sluoksnius, jų sudėtyje esančios pieno, glikolio, ir fitino rūgštys skatina odos atsisluoksniavimą, skaistina ją, šalina fotosenėjimo požymius, o arbutinas, blokuojantis melanino gamybą, balina pigmentines dėmes, apsaugo nuo jų susidarymo. Naudojame kompanijos „Obagi Medical“ kosmetiką jau dvejus metus ir matome akivaizdžius ilgalaikius rezultatus. Norint didesnio poveikio, galima naudoti šią kosmetiką ir atlikti kitas procedūras, tarkim, lazerių terapiją.

Įdomu, kodėl linijos „Obagi Nu-Derm“ priemonės naudojamos tik profesionalų?

Linijos „Obagi Nu-Derm“ priemonės turi būti naudojamos kartu su tretinoino turinčiais preparatais. Tretinoinas – tai vitamino A rūgštis, naudojama saulės sužalotai odai gydyti. Šios priemonės yra parduodamos pateikus receptą, o šį gali išrašyti tik gydytojas. Be to, specialistas gali įvertinti jūsų odos būklę, nustatyti tipą – tai padeda teisingiau pasirinkti kosmetiką. Linijos „Obagi Nu-Derm“ priemonių yra dviejų tipų: riebiai ir sausai odai.

Dėl pigmentinių dėmių išsiaiškinome, o kaip kovoti su kitomis fotosenėjimo pasekmėmis – odos išsausėjimu, ankstyvomis raukšlėmis?

Linija „Obagi Nu-Derm“ ypatinga ir tuo, kad į ją įeina visos būtinos priemonės, padedančios užtikrinti visapusę odos priežiūrą. Tai – prausiklis, tonikas, šveitiklis, gydomieji, maitinamieji, drėkinamieji kremai, apsauginės priemonės. Ant kremų netgi sužymėta, kada kurį reikėtų naudoti: saulyte pažymėtuosius – ryte, mėnuliuku – vakare. Šios priemonės papildo ir stiprina viena kitos poveikį. Linijos „Obagi Nu-Derm“ priemonės pakeičia odą: atkuria sveiką jos struktūrą, suaktyvina elastino ir kolageno gamybą, stabilizuoja melanocitų veiklą, oda tampa lygi ir gaivi. Priemones reikėtų naudoti ne mažiau kaip tris mėnesius. Nustebsite, kaip po tiek laiko jūsų oda pagražės. Akivaizdūs pokyčiai įmanomi tik dėl nuolatinės ir kompleksinės priežiūros. Geriausia kursą pradėti šaltuoju sezonu – taip panaikinsite praėjusios vasaros žymes ir kartu paruošite odą naujam sezonui.

Ar šios priemonės tinka visoms?

Visos kompanijos „Obagi Medical“ odos priežiūros priemonės yra itin aukštos kokybės. Jose nėra parabenų, jos neriebina odos, yra malonios konsistencijos, be to, kaip minėjau, suskirstytos pagal odos tipus, tad kiekviena ras tai, kas jai geriausiai tinka. Vis dėlto reikėtų nepamiršti, kad, kaip ir visa odą skaistinanti kosmetika, ji turi rūgščių, o šios gali padidinti odos jautrumą saulės spinduliams. Todėl labai svarbu gydymo metu nepamiršti nuolat naudoti apsauginį šios linijos kremą.

Fotolia nuotr.

Žingsnis po žingsnio

1. Valykite. Sausai ir normaliai odai tiks švelnus prausiklis „Gentle Cleanser“. Putojantis gelis „Foaming Gel“ slopina uždegimą ir tinka riebesnei odai.
2. Tonizuokite. Tonikas „Toner“ su hamamelių vandeniu gaivina, skatina odą atsinaujinti.
3. Skaistinkite. Kremas „Clear Fx“ su arbutinu, pieno rūgštimi, vitaminais C ir E lėtina melanino gamybą ir grąžina odai sveiką spalvą.
4. Šveiskite. Šveitikliai „Exfoderm“ (sausesnei odai) ir „Exfoderm Forte“ (riebesnei odai) su rūgštimis šalina suragėjusias ląsteles, skatina naujų gamybą, mažina raukšles.
5. Stimuliuokite. Kremas „Blend Fx“ padeda tretinoinui patekti į gilesnius odos sluoksnius, taip skatinama kolageno ir elastino gamyba, stabilizuojama melanocitų veikla. Oda tampa stangresnė, išnyksta pigmentinės dėmės.
6. Drėkinkite. Ilgalaikio poveikio drėkinamasis kremas „Hydrate“ ramina, skatina odą atsinaujinti ir neleidžia jai išsausėti.
7. Saugokite. Apsauginis kremas „Sun Shield SPF50 Matte“ suteikia veiksmingą cheminę (dėl oktinoksato) ir fizinę (dėl cinko oksido) apsaugą nuo ultravioletinių spindulių.

Laukiame jūsų „Era Esthetic“ klinikose!

Vilniuje:
„Era Esthetic Avenue“ estetinės ir lazerinės medicinos klinika: M. Valančiaus g. 7-51, ant Tauro kalno, tel. +370 611 77 111

„Era Esthetic“ lazerinės dermatologijos klinika: M. Valančiaus g. 7-57, ant Tauro kalno, tel. +370 611 55 111

Kaune:
P. Lukšio g. 3, Aušros medicinos centre, tel. +370 611 66 111

Daugiau informacijos: www.lazerineklinika.lt

Reklamos užsakovų nuotr.



www.obagi.lt

Užsakymo nr.: PT_72628286

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis