Kaip vasarą prižiūrėti veido odą

Saulės spinduliai suteikia odai įdegį. Taip pat jie turi ir priešbakterinį bei uždegimą slopinantį poveikį – jeigu vargina spuogeliai, paprastai vasarą veido odos būklė pagerėja. Sergant kai kuriomis odos ligomis – atopiniu dermatitu, seborėja – saikingos saulės vonios gerina odos būklę.

Šių dienų skaitomiausi:
- Joms 50+, 60+, 70+, tačiau laikas jų neveikia (FOTO)
- Įvairius lieknėjimo būdus išbandžiusi Rūta rado, kaip atsikratyti nemenko viršsvorio + DIETA
- Pratimai gražiam užpakaliukui suformuoti ir celiulitui panaikinti
- Madingiausia nagų forma ir populiariausios nagų lako spalvos šią vasarą
- 9 dalykai, kurių vyrai trokšta lovoje
- 5 tikros istorijos, įkvėpusios garsiausius siaubo filmus

- Grietininis mėlynių pyragas

Tačiau, nepaisant visų vasaros teikiamų malonumų, reikia nepamiršti, jog vasaros laikotarpis yra labai pavojingas jūsų veido odai. Dėl nuolatinio prakaitavimo ir išsiskiriančių druskų suyra odos hidrolipidinė (sudaryta iš vandens ir riebalų) plėvelė, kurios funkcija – saugoti nuo žalingų aplinkos veiksnių - odoje labai sumažėja drėgmės, nuo per didelio saulės spindulių kiekio oda greičiau sensta, todėl gali atsirasti raukšlių bei pigmentinių dėmių.

Didžiausiais odos priešais vasarą laikomi: dulkės, aukšta temperatūra, džiovinantis vėjas, vanduo, ultravioletiniai spinduliai. Gali atsirasti odos dirglumas, šerpetojimas, paraudimas, tempimas, perštėjimas. Į temperatūros pokyčius labai jautriai reaguoja kapiliarai.  Be to, karštu oru mūsų odos riebalinių liaukų darbas yra kelis kartus intensyvesnis, mikroorganizmai veido odoje dauginasi daug greičiau, poros užsikemša, o tai puiki terpė įvairių rūšių spuogams, inkštirams ir uždegimų formavimuisi.

Keletas patarimų, kaip prižiūrėti veido odą vasaros metu

Kaip teisingai degintis saulėje, kad nepakenktume odai?

Eidami į paplūdimį stenkitės nenaudoti kvepalų, dezodorantų ir kitų parfumerijos bei kosmetikos priemonių. Be makiažo gal neatrodysite taip įspūdingai, bet taip apsaugosite veido odą nuo sudirginimo ir alerginių reakcijų. Be to, įvairios parfumerijos priemonės gali būti kaltos dėl netikėtai atsiradusių rudų pigmentinių dėmių. Taigi, prieš einant į paplūdimį visiškai pakanka švariai nusiprausti ir kruopščiai pasitepti apsauginiu kremu nuo saulės, nenaudojant jokių kitų papildomų priemonių. Rekomenduojama kremu teptis kas dvi valandas. O jei gausiai prakaituojate, dažnai maudotės ir šluostotės rankšluosčiu, teptis reikia dar dažniau.

Saugiausias laikas degintis – nuo 11 iki 13 valandos ir nuo 15 iki 18 valandos ne ilgiau kaip 15–20 minučių, tai priklauso nuo odos tipo. Jei žmogus jau yra buvęs saulėje, pasidžiaugti saulės voniomis galima ir šiek tiek ilgiau. Jei visgi nudegėte veido odą, nepulkite praustis vandeniu. Padėti gali žalios tarkuotos bulvės ar šviežios varškės kompresai, kuriuos reikia palaikyti 20 -30 min. Taip pat tiks juodosios arbatos ar ramunėlių kompresai, alijošiaus sultys (kambario temperatūros).

Kaip maitintis karštą vasaros dieną?

Venkite maisto produktų, kurie skatina prakaitavimą.Išgerkite ne mažiau, kaip 2 l skysčių. Geriausia, kad tai būtų negazuotas mineralinis ar šaltinio vanduo. Kaip ir riebių kremų, taip vasarą reikėtų pasistengti mažiau vartoti ir riebaus maisto. Augalai, tokie kaip avokado, morkos, žalioji arbata, ginko, jūros daržovės ir pan.stiprina odą, bei gydo uzdegiminius procesus. Pakoreguokite mitybą – rinkitės lengvus ir gaivius produktus. Subalansuotas, turintis daug skaidulų ir lengvas maistas, pakankamas skysčių kiekis bei vitaminai (A,E,C,P ) - gražios odos pagalbininkai

Kokias profesionales veido priežiūros procedūras reikėtų rinktis vasarą?

Šiltuoju metų laiku rekomenduojama atlikti detoksikuojamąsias , švelnias valomąsias, drėkinančias ir drėkinančias-maitinančias procedūras, kad oda atrodytų skaisti ir gyvybinga. Veido odos drėkinimas – ypač svarbus veiksmas, kuris turi būti atliekamas reguliariai, netgi ir tuomet, jei jūsų veido oda riebi. Odos priežiūra vasarą reikalauja specialių drėkinančių priemonių, padedančių atkurti normalų odos drėgmės lygį. Tam, kad veikliosios medžiagos pasiektų gilesnius odos sluoksnius, profesionalai rekomenduoja įvairias aparatinės mezoterapijos procedūras (mezoterapiją šalčiu-krioplastiką, elektroforezę, jonoforezę, ultragarsą). Vasaros metu nerekomenduojama adatinė mezoterapija, mezoterapija su voleliu ar mezopistoletu, lazerio procedūros, mechaninės giluminio veido valymo procedūros, rūgštiniai pilingai. Tačiau, jeigu nusprendėte, jog šių procedūrų jums „mirtinai“ reikia, būtinai naudokite apsauginius kremus. Jie turėtų būti skirti būtent veidui, o ne kūnui ir turėti 50 ar daugiau SPF.

Odos stangrinimo procedūros yra aktualios visais metų laikais, taip pat ir vasarą. Visos norime išsaugoti jaunystę ir grožį, nepasiduoti laiko tėkmei. Stangrinamųjų procedūrų metu suaktyvinami regeneruojamieji procesai, oda prisotinama turtingomis veikliosiomis medžiagomis. Oda taps lygesnė, skastesnė, atgavusi gyvybingumą.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį kasdien prižiūrint veidą vasarą?

Veido valymas ir tonizavimas. Veido oda vasarą tampa jautresnė, todėl jai valyti rinkitės valiklį su natūraliais aliejais ir švelniomis odą puoselėjančiomis vaistažolėmis. Valomųųjų priemonių, sudėtyje neturi būti šarmų ir muilo. Tai gali būti įvairios putos, švelni želė, pienelis. Negalima praustis šaltu vandeniu,kaip to nesinorėtų! Vanduo turi būti patalpos temperatūros. Paprastas muilas suktrikdo odos rūgščių balansą, tad kosmetologai nerekomenduoja naudoti jo prausimuisi. Ir dar, odos valymas neturėtų būti pernelyg šiurkštus, nes oda ir taip patiria išorės aplinkos įtaką, taip pat venkite didelės cheminės sudėties valiklių bei valiklių su alkoholiu, kurie gali sudirginti odą ir užkimšti poras. Valyti veidą reikia ką tik grįžus iš lauko. Vakare - prieš miegą, odą taip pat reikia išvalyti. įsigykite ramunėlių, medetkų ar liepos žiedų, šalavijų ir išsivirkite sau toniką. Jame suvilgytais kompresais nuvalysite, bei atgaivinsite odą. Tiesa, tokį toniką reikia naudoti šviežią.

Veido šveitimas. Sveikai ir švariai odai tiesiog būtinas geras pilingas (šveitimas), tad reikėtų jį atlikti 1-2 kartus per savaitę. Naudokite tik švelnų šveitiklį – geras šveitiklis turi išvalyti jūsų veido odą, o ne pažeisti ją.

Veido drėkinimas. Specialistai primygtinai skatina drėkinti veido odą bent du kartus per dieną - ryte ir vakare. Karščių metu odą galima palepinti specialiu gaivinančiu skysčiu. Puikus drėkiklis yra purškiamas mineralinis vanduo ar speciali tam tikslui skirta dulksna. Drėkinanti kosmetika su sintetiniais komponentais formuoja ploną plėvelę ant odos, neleidžiančią kvėpuoti, todėl reikėtų rinktis natūralią. Po saulės vonių būtinai sudrėkinkite odą, nepamirštant ir maitinamųjų kremų, kurių sudėtyje yra kolageno, vitaminų. Drėkinančios kaukės labai pageidautinos du kartus per savaitę. Tai gali būti nuo senovės močiučių naudotos namų darbo kaukės iš uogų, vaisių ir daržovių, arba pagamintos laboratorijose, atsižvelgiant į naujausius mokslo laimėjimus.

Veido odos maitinimas. Nusausėjusią ir nugarintą veido odą svarbu palepinti maitinančiomis priemonėmis. Geriausiai tiks naminės veido kaukės iš naminių vaisių ir daržovių, kuriose yra didelis kiekis vitaminų ir mineralų, maitinančių ir puoselėjančių veido odą. Be abejo, ir vyrams būtų naudingos tokios veido kaukės, tačiau vietoj to jie gali naudoti maitinančius veido kremus, geriausia – be chemikalų ar su ypač mažu jų kiekiu.

Veido odos stiprinimas. Vasarą bet kokio tipo veido odą stiprina rytinis prausimasis šaltu vandeniu, laipsniškai mažinant jo temperatūrą – taip oda tampa stangresnė ir atsparesnė kaitriems saulės spinduliams, miesto dulkėms bei sausam vėjui. Veido odą stiprinti padeda veido garinimas: reikia keletą minučių palaikyti veidą virš garų ir užsidėti veido tipą atitinkančią kaukę – ją nuplauti šaltu vandeniu. Labai gerai veidą užgrūdina ledas: iš anksto paruoštais ledo gabalėliais (geresniam efektui pasiekti užšaldykite ne vandenį, o arbatą) masažuokite veido odą kad ir kiekvieną vakarą. Ši procedūra labai tinka paakiams, nes vasarą jie ypač veikiami intensyvių saulės spindulių, todėl po karštos dienos jiems reikia priežiūros.

Jei veidas suprakaitavo, netrinkite jo! Tai gali sukelti odos uždegimą. Geriau su savimi visada turėti sausų servetėlių. Dėkite  jas prie veido švelniais spaudžiamaisiais judesiais, tada geriausia apipurkšti veidą  terminiu vandeniu.

Visos norime tobulos veido odos bei atrodyti nepriekaištingai. Todėl rūpinkitės savo veido oda šiandien, kad rytoj nebūtų per vėlu! Ir jūsų oda tikrai atsilygins sveikata ir grožiu!

www.jaunaoda.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis