Ką privaloma žinoti apie plaukų dažus

Jau senokai plaukų dažymas nėra tik būdas žiliems plaukams slėpti. Moterys šiandien plaukus dažo tarsi nagus. Plaukų dažymas tapo savotišku būdu paversti plaukus aksesuaru, derančiu prie įvaizdžio.

Tikriausiai kiekviena, kuri bent kartą dažėsi plaukus, sutiks, kad dažymas – tai savotiškai rizikinga investicija. Dažymas salone ar namuose paprastai nemažai kainuoja, o ir rezultatas ne visada džiugina. Tokio rezultato tarsi nagų lako nepašalinsi lengvu mostu. Taigi, ką reikia žinoti apie plaukų dažus, kad investicija taptų kuo mažiau rizikinga ir atneštų daugiau grąžos?

Pirmiausia reikia žinoti, kokį spalvos rezultatą norite pasiekti: ilgalaikį ar trumpalaikį.

Salone ar parduotuvėse galima rasti dažų, suteikiančių po keliolikos plovimų nusiplaunančią spalvą. Šie dažai puikiai tiks toms, kurios dar neturi žilų plaukų ir nori tik pridėti prieskonio savo natūraliai spalvai. Angliškai šie dažai vadinami „tone-to-tone“, jie puikiai tinka žaisti spalvomis, nes kaskart galima išsirinkti vis kitokių atspalvių, kurie  po maždaug 28 plovimų išnyks. Vėl bus galima rinktis naują prieskonį. Tokie dažai būna be amoniako, todėl neturi įprasto aitraus kvapo. Jokių ataugusių šaknų, jokio dažymo kas mėnesį, o plaukai mažiau pažeidžiami.

Dažus, suteikiančius ilgalaikę spalvą, rekomenduojama rinktis toms, kurios turi daug žilų plaukų ir siekia juos paslėpti. Taip pat toms, kurios nori daugiau nei dviem tonais pakeisti savo natūralią spalvą. Didžioji dalis salonuose naudojamų ir parduotuvių lentynose parduodamų dažų suteikia ilgalaikę spalvą. Dažymas tokiais dažais dažnai lydimas aitraus amoniako kvapo.

Naujausios plaukų dažų industrijos tendencijos rodo, kad plaukų dažų gamintojai siekia dažymą paversti malonesniu procesu. Keičiasi ir tobulėja ne tik tekstūros, bet  ir dažų technologijos. Naujausia iš jų – aliejaus pagrindo plaukų dažai. Anksčiau aliejus taip pat būdavo naudojamas plaukų dažuose, tačiau jis dažniausiai atlikdavo maitinimo, puoselėjimo funkciją. Šiandien aliejus yra naudojamas kaip „transporto priemonė“, kuri įneša dažo pigmentus į plauką. Ką tai reiškia? Jokio amoniako – aliejaus pagrindo technologijoje jo nereikia, todėl nelieka nemalonaus kvapo. Beveik jokio galvos odos dilgčiojimo. O spalva? Ilgai išliekanti, nors ir be amoniako.

Šiandien aliejus yra naudojamas kaip „transporto priemonė“, kuri įneša dažo pigmentus į plauką.
Šiandien aliejus yra naudojamas kaip „transporto priemonė“, kuri įneša dažo pigmentus į plauką.
Gamintojo nuotr.

Renata Navickė, „expert“ salonas: „Beamoniakiai ilgalaikiai plaukų dažai – tai dažų ateitis. Jau dabar į saloną užsuka klientės ir reikalauja tik tokių dažų. Jų populiarumas kasmet auga, nes klientės mato skirtumą.“

Daiva Klovienė, „L'Oréal“ mokymų vadovė: „Ne tik plaukų dažų spalvų, bet ir technologijų tendencijos iš salonų anksčiau ar vėliau paplinta į masinę rinką. Aliejaus pagrindo dažai sulaukė ypač didelio susidomėjimo. Išbandžiusios pirkėjos tvirtina, kad pagerėjo plaukų būklė, dažymas tapo malonesnis, todėl nebereikia daryti jokių kompromisų norit pasiekti trokštamą spalvą.“

Mikroaliejiniai
Mikroaliejiniai "L’Oréal Paris Prodigy" plaukų dažai be amoniako
Gamintojo nuotr.

Svarbu dažantis plaukus:

1) Skaitykite ir domėkitės naujovėmis. Tiek salone, tiek parduotuvėse randami dažai skiriasi ne tik pavadinimu, bet ir technologijomis. Išmanykite tai, ką tepate ant plaukų.

2) Konsultacijos. Teiraukitės salono eksperto ar konsultantės parduotuvėje, kurie dažai jums labiausiai tinka. Naudokitės nemokamomis linijomis. Dažus rinkitės tarsi kremą.

3) Alergijos testas. Prieš dažymą būtinai atlikite odos alergijos testą.

4) Puoselėjimas po dažymo labai svarbu. Tik pamaitinti plaukai geriau išlaiko spalvą ir sveikai spindi.

Užsakymo nr.: PT_64904275

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis