Ką apie jus išduoda plaukų spalva

Nereikėtų apie knygą spręsti iš viršelio, tačiau nori nenori egzistuoja tam tikri stereotipai. O kokie galioja plaukų spalvoms?

Platininė blondinė

Tik 10 procentų pasaulio gyventojų turi natūraliai šviesius plaukus. Platininės blondinės neabejotinai traukia aplinkinių dėmesį, juk tai ne tik reta, bet ir drąsu. Jei esate šalto atspalvio šviesiaplaukė, kiti jus mato kaip drąsią ir ryškią asmenybę, kuri žino, ko nori.

Tilda Swinton
Tilda Swinton
AFP, SIPA/Scanpix nuotr.

Auksinė blondinė

Dažniausiai geltoniu žvilgantys plaukai siejami su dviem standartais: sekso simbolis arba draugiška kaimynė už gretimų durų. Tačiau be seksualumo, geltonkasėms būdingas linksmumas, mokėjimas flirtuoti ir lengvai bendrauti.

Amanda Seyfried
Amanda Seyfried
Reuters/Scanpix

Ombré efektas

Ombré efektu dažyti plaukai išpopuliarėjo senokai, tačiau šiandien jie vis dar madingi. Moteris, kurios plaukai dažyti pereinančiomis spalvomis, nežaidžia saugiai, domisi mados naujienomis ir geba džiaugtis gyvenimu.

Lily Aldridge
Lily Aldridge
AFP/Scanpix nuotr.

Brunetė

Jei blondinės siejamos su linksmybėmis, tai brunetės – su protu. Rudaplaukės atrodo santūresnės, mokančios analizuoti aplinką ir greitai perprantančios situacijas. Jei norite atrodyti moderniau (tolygi ruda spalva gali atrodyti konservatyviai), pašviesinkite plaukus sruogelėmis.

Olivia Wilde
Olivia Wilde
Reuters, AP/Scanpix nuotr.

Tamsiai ruda

Gili ruda ar beveik juoda spalva tinka ne kiekvienai. Tačiau verta surizikuoti, jei tai jūsų spalva, be dėmesio neliksite. Tamsūs plaukai asocijuojasi su paslaptingumu, fatališkumu ir kūrybingumu.

Rooney Mara
Rooney Mara
Reuters/Scanpix

Raudona

Natūraliai raudoni plaukai – dar vienas retas atvejis. Raudonplaukės siejamos su nuožmiomis padaužomis, kurios nieko nebijo. Jos mėgsta nuotykius ir avantiūras.

Julianne Moore
Julianne Moore
AFP, Sipa Press/Scanpix nuotr.

Ugninė

Šviesaus atspalvio ugniniai plaukai būdingi italų tapytojo Ticiano mūzoms, dėl to ugniaplaukės siejamos su meniškomis ir aistringomis moterimis. Jos turi savo nuomonę, tačiau yra mažiau temperamentingos nei raudonplaukės.

Reuters/Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis