Ką apie akių makiažą turi žinoti nešiojančios akinius?

Jei nešiojate akinius, dar nereiškia, kad akių vokus dažyti nėra prasmės, nes neva makiažas vis viena liks nepastebėtas. Anaiptol! Tiesa, išryškinti savo moterišką žvilgsnį pavyks tuomet, jei laikysitės kelių specialių makiažo taisyklių.

Koks makiažas geriausiai išryškins akis?

Tai priklauso tiek nuo nešiojamų akinių lęšių, tiek nuo jų rėmelių. Pirmiausia, kiekviena moteris turėtų žinoti, jog nešiojant akinius juodais rėmeliais reikia vengti intensyvių, ryškių spalvų vokų šešėlių. Spalvingą šešėlių paletę rekomenduojama rinktis toms, kurių akiniai yra visai be rėmelių.

Beje, prie akinių nederės makiažo tipas „2 viename“: tai reiškia, jog rekomenduojama labiau ryškinti arba akis, arba lūpas – abiejų veido dalių pabrėžti nereikėtų.

Patarimas nešiojančioms akinius: ryškinti derėtų arba lūpas, arba akis.
Patarimas nešiojančioms akinius: ryškinti derėtų arba lūpas, arba akis.
Fotolia nuotr.

Akių makiažo patarimai trumparegėms

Akinių lęšiai trumparegių moterų akis vizualiai mažina, todėl patartina rinktis kiek ryškesnių spalvų šešėlių paletę. Taip pat tiks dūminis akių makiažas. Pasiūlymas dieniniam makiažui – akių spalvą atkartojanti kontūrinė linija, o vakariniam – juoda. Blakstienų tušas taip pat turėtų būti juodas. Beje, derėtų atsisakyti blakstienas ilginančio tušo ir rinktis tankinantį.

Akių makiažo patarimai toliaregėms

Per akinių lęšius akys gali atrodyti gerokai didesnės nei yra iš tikrųjų, tačiau tai – ne visuomet pliusas. Akys atrodys tobulai ir išraiškingai, jei vokai bus padažyti matiniais, neblizgiais ir švelnių, neintensyvių spalvų šešėliais.

Jei norisi akių kontūro linijos – ši turėtų būti labai plona. O geriausiai vokų liniją tiesiog paryškinti tamsesniais šešėliais, naudojant plokščią teptuką. Blakstienų tušo taisyklė toliaregėms galioja ta pati kaip ir trumparegėms: patartina rinktis tankinantį, o ne ilginantį blakstienų tušą. 

Blakstienų tušas – tik tankinantis!
Blakstienų tušas – tik tankinantis!
Fotolia nuotr.

Nešiojant akinius privaloma pasirūpinti paakių ir antakių grožiu, kadangi akiniai atkreipia dėmesį į visą aplink akis esančią veido zoną. Patamsėjusius paakius derėtų maskuoti specialiu paakių pieštuku, o prižiūrėtų antakių formą paryškinti vienu tonu tamsesniu pieštuku ar šešėliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis