Juvelyrikos namų atidaryme – aukso dulkėmis puošti saldainiai ir deimantas dovanų

Deimantas dovanų vienam iš laimingųjų, saldainiai su aukso dulkėmis ir per 300 svečių – taip trečiadienio vakarą sutiko Vilniaus Užupio rajone duris atvėrusių juvelyrikos namų V2O šeimininkė ir svečiai.

Juos įkūrė juvelyrė Viktorija Orkinė, subūrusi dešimtį meistrų, čia kursiančių ir eksponuosiančių autorinius darbus. Tai pirmoji tokia vieta sostinėje, kurioje veiks dirbtuvės, pardavimo salonas, kamerinėje erdvėje vyksiančių ypatingų juvelyrikos degustacijų metu bus galima susipažinti su pačiais autoriais, jų kūriniais, darbo subtilybėmis.

Organizatorių archyvas

Šių namų įkūrėja, jau dešimtmetį papuošalus kurianti jaunosios kartos juvelyrė V. Orkinė sako, kad ši vieta gimė iš noro detaliau pristatyti juvelyrikos užkulisius, lietuvių meistrystę ir patirtį, papuošalams naudojamas medžiagas, papasakoti įdomias istorijas, užkoduotas juvelyrikos kūriniuose. O taip pat turėti jaukią vietą, kurioje veiktų nuolatinė talentingų juvelyrų darbų ekspozicija.

Organizatorių archyvas

„Tikiu, kad šie juvelyrikos namai taps savi ne tik kūrėjams, bet ir sostinės gyventojams bei svečiams, kurie ieško juvelyrinės autentikos, domisi papuošalų filosofija, deimantų, aukso ar kitų metalų, akmenų kilme, mistifikuotomis savybėmis, nori sužinoti apie juvelyrikos naujoves, madą, istoriją“, - atidaryme susirinkusiems svečiams sakė V. Orkinė.

Atidaryme simboliškai atsegtas grandinės karabinas, svečiai vaišinti saldainiais su aukso dulkėmis, o burtų keliu vienam iš svečių vakaro pabaigoje atiteko 0,1 karato deimantas.

Organizatorių archyvas

V2O komandą šiuo metu sudaro keturi juvelyrai. Iš viso jau sukurta daugiau negu 1000 papuošalų, kuriuos dėvi krepšininkai, politikai, pramogų ir verslo pasaulio atstovai. V.Orkinė sako, kad per karjerą jau spėjusi sunaudoti 5 kg aukso.

Organizatorių archyvas

„Mūsų klientai – žmonės, vertinantys ilgaamžius ir laikui nepavaldžius autorinius kūrinius. Rudenį ketiname pakviesti į degustacijas labiausiai besidominčius juvelyrika, jau pradėjome puoselėti vidinį augalų sodelį, kuriuo pasigrožėti galės tiek V2O svečiai, tiek praeiviai. Tai mūsų komandos nedidelė duoklė sostinei ir darnesnei Užupio aplinkai”, - sakė dvi autorines juvelyrikos parodas Lietuvoje surengusi, už Atlanto savo darbus taip pat pristačiusi V. Orkinė.

Organizatorių archyvas

Pasak V2O kūrėjų, labiausiai lietuvių geidžiami juvelyrikos kūriniai yra sužadėtuvių, vestuviniai žiedai, vardinės sidabro sąsagos, taip pat papuošalai, skirti vaikų gimimo proga, įamžinant santuokos sukaktuvių metines ir kitas svarbias asmenines, šeimos progas. Užsakovai dažniausiai renkasi auksą, tiek geltonąjį, tiek baltąjį ar raudonojį, drąsesni pageidauja ir juodo arba rožinio. Moterys dažniausiai užsisako nedidelius auskarus iš aukso su brangakmeniais - deimantais, safyrais, smaragdais.

Organizatorių archyvas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis