Jei tai darysite, plaukai bus stori ir žvilgantys . Žymios kirpėjos patarimai

Taip kaip sensta oda, sensta ir plaukai: skalpo oda silpnėja ir plaukų svogūnėliai tampa kur kas silpnesni. Todėl brandaus amžiaus moterys nebegali pasigirti tokiomis vešliomis ir žvilgančiomis plaukų sruogomis kaip jaunos merginos. Tačiau išeitis yra.

Tokių garsenybių kaip Kate Moss, Rachel Weisz ar Kate Beckinsale kirpėja Julien Farel pataria rūpintis skalpo oda. pasak jos, žolė smėlyje neauga, todėl ir plaukai negali augti išsausėjusioje ir pažeistoje skalpo odoje.

Tyrimų duomenimis net 50 proc. suaugusių žmonių skalpo oda problematiška; ją niešti, yra spuogelių, pleiskanoja yra paraudusi. Julien Farel teigimu, sveika skalpo oda turėtų atrodyti taip pat kaip veido: be jokių dėmių, neparaudusi, jos neturi niežėti ar atsirasti spuogelių. Kitaip plaukai bus silpni ir atrodys pili ir negyvi.

Jei oda pleiskanoja, yra stipriai paraudusi ar ją stipriai niešti, būtina kreiptis į dermatologą ar itin gerą kirpėją. Jie geriausiai gali pasakyti, kaip reiktų gydyti ir prižiūrėti skalpą. Tačiau norint turėti sveiką skalpo odą pakaks kasdien vadovautis keliomis paprastomis taisyklėmis.

Visų pirma, pasak Julien Farel, reiktų reguliariai trinkti plaukus pakaitomis naudojant valomąjį šampūną ir itin švelnų šampūną jautriai odai. Vienas gerai pašalins negyvas odos ląsteles, o kitas odos nedirgins, bet švelniai pašalins nešvarumus. Tačiau valomąjį šampūną patartina naudoti ne dažniau kaip du kartus per savaitę.

Galima rinktis ir kitą variantą. Kartą per savaitę skalpo odą nusšveisti tuo pačiu šveitikliu kaip ir veido odą. Plaukus trinkti tik itin švelniu šampūnu. Taip bus pašalintas negyvas odos sluoksnis, o švelnus šampūnas nedirgins ir per daug nesausins odos.

Daugelyje šampūnų yra natrio laurilsulfato (trumpinamas SLS), kuris gausiai putoja ir gerai pašalina riebalus iš plaukų. Tačiau tuo pačiu jis itin sausina skalpo odą. Geriau rinktis šampūnus, kuriuose sudedamųjų dalių sąraše nėra natrio laurilsulfato (SLS).

Kaip ir veido odą, skalpą būtina drėkinti. Ištrinkus plaukus šampūnu, ištepkite juos nuo šaknų iki galiukų drėkinamuoju kondicionieriumi ar kauke. Vakarais ar bent porą kartų per savaitę skalpo odą rekomenduotina ištepti ir išmasažuoti su arganų ar kokosų aliejumi.

Galvos odos masažas suaktyvina skalpo kraujotaką. Plaukų svogūnėliai geriau aprūpinami krauju ir jo atneštomis maistingomis medžiagomis, todėl plaukai tampa storesni, tvirtesni ir labiau žvilga. Masažui papildomai laiko skirti daug nereikia - pakanka papildimų kelių minučių trenkant plaukus ar tepant aliejų.

Julien Farel teigimu, jei vakare kruopščiai nusivalote makiažą, taip turėtumėte elgtis ir su plaukais. Įvairios plaukų formavimo priemonės sausina skalpo odą, užkemša poras ir neleidžia odai kvėpuoti. Tad jei yra galimybė, vakare reiktų jas išplauti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis