Įžymybių makiažo meistras: štai kokią pagrindinę klaidą daro brandžios moterys

Iš Didžiosios Britanijos kilęs makiažo meistras Neil Young į savo klienčių sąrašą jau įrašė tokias žvaigždes kaip aktorė Helen Mirren bei televizijos laidų vedėja Sharon Osbourne. Išskirtiniame interviu mūsų portalui jis pasidalino makiažo patarimais brandžioms moterims.

Grožio pasaulyje dirbti pradėjote 10-tojo dešimtmečio pradžioje. Kaip per visus šiuos metus pasikeitė jūsų požiūris į makiažą?


Į makiažo pasaulį patekau atsitiktinai. Prieš tai buvau plaukų stilistas. Kai pradėjau dirbti grožio sferoje, makiažas nebuvo toks, kokį jį matome šiandien. Dabar visi skelbiasi esantys makiažo specialistai. Užtenka padėti pirštą ant kito žmogaus veido ir jau prisistatoma vizažistu. Tais laikais aš net nesupratau, kas yra makiažo meistras, kaip atliekamas mados makiažas. Tuomet dar nebuvo makiažo mokyklų, taigi tiesiog ėjau dirbti į kosmetikos parduotuvę. Ten išmokau apie realių, įvairaus amžiaus moterų su įvairiausiais odos netobulumais, skirtingais odos tonais makiažą. Taigi kai vėliau perėjau į mados pasaulį, viskas vyko visiškai kitaip. Kartais buvo prašoma apskritai nedaryti makiažo. Negalėjau to suprasti. Dabar jau žinau, kad tikras meistras sugeba atsispirti pagundai naudoti daugiau makiažo, nei jo reikia.


Kas jums svarbiausia atliekant makiažą?


Man visuomet svarbiausia grožis. Aš gerbiu teatrališką, avangardinį makiažą, žaviuosi jį atlikti sugebančiais meistrais. Bet pats visuomet labiau mėgau tiesiog padėti žmonėms jaustis ir atrodyti gerai. Kad ir ko be prireiktų. Kiekvienas žmogus yra kitoks. Vienam veidui tereikia trejų produktų, kitam gali reikėti dešimties. Darau tai, ko reikia veidui. Ir priverčiu jį atrodyti gražiai.


Turite daug žymių klienčių. Ar su jomis dirbti sunkiau, nei su paprastomis moterimis?


Įžymybės nuolat jaučia didžiulį spaudimą atrodyti tobulai ir yra išnarstomos po kaulelį kaskart viešai pasirodžius jų nuotraukoms. Jų įvaizdį kuria didelė komanda: įvaizdžio stilistai, makiažo specialistai, plaukų stilistai... Visi jie dirba kartu, kad pasiektų geriausią rezultatą. Kiekvienas komandos narys jaučia didelį spaudimą savo darbą atlikti nepriekaištingai. Mano nuomone, dirbant su įžymybe, svarbu užsitarnauti jos pasitikėjimą. Tada jau galima diskutuoti, įkalbėti daryti tokį makiažą, koks meistro nuomone tiktų labiausiai. Bet tam reikia laiko. Manau, kad turiu reikiamas asmenines savybes, todėl įžymybės manimi pasitiki. Prieš ruošiantis raudonojo kilimo pasirodymui detales aptariame ne tik su pačia moterimi, bet ir su įvaizdžio komandos nariais. Svarbiausia, kad visos detalės tarpusavyje harmoningai derėtų.


Neil Young Lietuvoje
Neil Young Lietuvoje
ELTA/M.Morkevičiaus nuotr.

ELTA/M.Morkevičiaus nuotr.


Į Lietuvą atvykote kaip „Douglas“ ambasadorius. Kada pradėjote dirbti su šiuo prekių ženklu ir kuo ši patirtis skiriasi nuo kitų bendradarbiavimo projektų?


Tai prekių ženklas, turintis gilias šaknis ir ilgą istoriją ir, kartu, inovatyvi kompanija. Jų produktai yra puikūs ir man, kaip makiažo specialistui, labai patinka, nes yra tinkami atlikti visoms mano mėgstamiausioms makiažo gudrybėms. Be to, jie turi didžiulį makiažo priemonių pasirinkimą! „Douglas“ kolekcijoje kažką sau ras kiekviena moteris, kad ir kokio amžiaus bebūtų. Manau, tai labai daug pasako apie prekių ženklą. Su šia kompanija dirbu nuo gruodžio mėnesio, taigi jau pusmetį, ir galiu pasakyti, kad tai buvo nuostabi patirtis, suteikusi man galimybę keliauti po visą Europą, pamatyti tokių gražių vietų, kaip Vilnius.


Žinote ne vieną makiažo triuką. Ar yra toks, kurį turėtų mokėti kiekviena moteris?


Tikrai taip. Tai – senas, gudrus triukas, bet niekas jo nebenaudoja. Apibrėžusi vidinį apatinio akies voko kraštelį kūno spalvos pieštuku akimirksniu „atversite“ akį, nes vizualiai padidinsite akies baltymo plotą. Jei jūsų oda yra labai šviesi, galite naudoti ir baltą pieštuką. Tai išbandyti vertėtų ir brandžioms moterims.


Kaip turėtų skirtis dvidešimtmetės ir keturiasdešimtmetės makiažas?


Bėgant metams oda keičiasi, kinta ir jos struktūra, taigi sulaukus keturiasdešimties produktai, kuriuos naudojote būdama dvidešimties, gali nebetikti. Dažniausiai tiesiog reikia iš naujo apgalvoti naudojamų kosmetikos priemonių tekstūras. Pavyzdžiui, vietoj kreminės konsistencijos šviesą atspindinčios pudros pradėti naudoti birią pudrą. Apskritai, galėčiau pasakyti, kad jaunesnė moteris gali sau leisti ryškesnį makiažą. Manau, kad bėgant metams vertėtų pradėti vadovautis filosofija „daugiau yra mažiau“. Be to, sulaukus keturiasdešimties, penkiasdešimties, šešiasdešimties pradeda veikti gravitacija, veido bruožai šiek tiek „nuslenka žemyn“. Gera žinia ta, kad visa tai lengva pataisyti makiažu. Stenkitės viską kelti į viršų: aukštyn šukuokite savo antakius, rieskite blakstienas. Ir atidžiai rūpinkitės savo oda, kokybiška odos priežiūros kosmetika veidui suteikia trūkstamo švytėjimo. Gerą efektą turi spindesio suteikianti makiažo bazė. Ištepkite ja veidą prieš tepdama makiažo pagrindą ir džiaukitės natūraliai atrodančiu spindesiu tose veido vietose, kuriose jo trūksta.


Kokia makiažo priemonė brandžios moters kosmetinėje yra pati svarbiausia?


Makiažo pagrindas. Brandžios odos tekstūra keičiasi, ties skruostais ir nosimi atsiranda raudonis, o tai moterį priverčia atrodyti vyresne, nei kad ji yra. Jei randate tobulai tinkanti makiažo pagrindą, turite sugebėti išeiti iš namų tik šiek tiek pasidažiusi ir atrodyti sveika, gyvybinga ir švytinti. Kai gatvėje sutinkate ilgą laiką nematytą moterį ir ji atrodo nuostabiai, pastebite ne mėlynus akių šešėlius, o gražią, spindinčią odą. Jei radote nepriekaištingai tinkantį makiažo pagrindą, sveikinu, jums labai pasisekė. Tuomet gražiam makiažui nedaug ko bereikės.



ELTA/M.Morkevičiaus nuotr.


Yra tiek daug skirtingų pudrų, makiažo pagrindų, BB, CC kremų... Kaip moteriai rasti tokį, kuris tinka labiausiai?


Jei jūsų oda yra linkusi rausti, rinkitės pudrą, turinčią šaltų atspalvių, nes ji gerai užmaskuos raudonį. Jei jūsų oda nėra linkusi rausti, odos atspalvis gan vientisas ir neturite didelių porų, patarčiau atkreipti dėmesį į pudras, turinčias švytinčių dalelių – jos atspindės šviesą ir veidas atrodys daug jaunatviškesnis. Jei jūsų poros gan didelės, venkite kreminių priemonių ir rinkitės skystus labai lengvos tekstūros produktus. Taip pat galite naudoti birios konsistencijos makiažo pagrindą ir jį dideliu teptuku tepti tik tose vietose, kur reikia. Didelės poros reiškia, kad oda yra riebi, taigi natūraliai linkusi spindėti. O tai yra efektas, kurio siekia dauguma brandžių moterų! Taigi džiaukitės turėdamos riebią odą, ji išlaiko jus jauną.


Vis dėlto egzistuoja mitas, kad biri pudra brandžiai odai netinka...


Pamirškite pudras, kurios buvo populiarios 9-tajame dešimtmetyje, kosmetikos pramonė smarkiai pažengė į priekį. Šiuolaikinė biri pudra jau nebėra sunki ir nenatūraliai atrodanti, ji sukuria skysto makiažo pagrindo iliuziją ir veidą padengia lengvu sluoksniu. Yra tiek daug nuostabių produktų, svarbiausia rasti tokį, kuris tiktų būtent jums.


Pakalbėkime apie šviesą atspindinčią priemonę bei įdegio efektą suteikiančią pudrą. Kaip šiuos produktus turėtų naudoti brandžios moterys?


Brandžiai odai tinka tiek šviesą atspindinti priemonė (angl. highlighter), tiek įdegio atspalvį suteikianti pudra (angl. bronzer). Jei moteris turi daug raukšlelių aplink akis, nereikėtų highlighterio naudoti ant skruostų viršutinės dalies, nes tai tik atkreips dėmesį į raukšleles. Tokių atveju skruostams labiau tiktų spindesį suteikiantys rausvi skaistalai. Patarčiau highlighterį naudoti vidiniams akių kampučiams, nosies viduriui, Kupidono lankui, – oda atrodys gaivi ir jaunatviška. Įdegio atspalvį suteikianti pudra tinka visoms moterims, ji suteikia sveiko švytėjimo.

Pasakysiu, kokią pagrindinę klaidą daro brandžios moterys – jos naudoja per daug juodos spalvos.

Kaip brandi moteris turėtų pasirinkti produktus akių makiažui?


Venkite birių akių šešėlių, kurie yra blizgūs arba turi metalo spindesio. Ties akies voko raukšle bei aplinkui akį naudokite matinius šešėlius, o akies voko vidurį dažykite aksomo tekstūros šešėliais, kurie šiek tiek spindi. Labiausiai vertinu kreminius produktus, kurie, užtepti ant akies voko, tampa matiniai, jie puikiai tinka brandžioms moterims.


Kokia yra didžiausia akių makiažo klaida?


Pasakysiu, kokią pagrindinę klaidą daro brandžios moterys – jos naudoja per daug juodos spalvos. Juodi pieštukai, juodi šešėliai joms visai netinka. Juodą pieštuką galima naudoti tik vienu atveju – jei norite paryškinti viršutinių blakstienų augimo liniją, bet jokiu būdu juodai nedažykite viso voko. Didelė klaida būtų pieštuku apibrėžti visą akį. Bėgant metams akys šiek tiek įdumba, o apibrėždama akį juodai moteris ją dar labiau pagilina. Reikėtų daryti atvirkščiai – stengtis akis „ištraukti į priekį“. Tai galima padaryti naudojant šviesius šešėlius, lengvas tekstūras ir daug blakstienų tušo tiek ant viršutinių, tiek ant apatinių blakstienų. Jaunatviškai atrodysite, jei prieš dažydama tušu, blakstienas užriesite specialiu rietikliu. Brandi moteris turėtų pasinaudoti paprastais triukais – naudoti akių lašus, jie pašviesina akį bei blakstienų augimo liniją apibrėžti šviesiu pieštuku, kad ją vizualiai padidintų.


Asmeniškai man pats geriausias pieštukas bet kuriai akių spalvai yra švelnios bronzos spalvos. Paprastas būdas paryškinti akį jos vizualiai nesumažinant yra toks: pieštuku brėžkite viršutinę blakstienų augimo liniją, ją sušvelninkite minkštu teptuku ir blakstienas padažykite tušu. Viskas!


Ką brandžiai moteriai reikėtų žinoti apie lūpų makiažą?


Bėgant metams, moters lūpos pradeda prarasti kontūrus, darosi nebe tokios putlios. Labai svarbu lūpas šveisti, nes tai jas išlaiko gražias ir jaunatviškas. Taip pat svarbu pasirinkti lūpų pieštuką, kuris yra vienu arba dvejais tonais tamsesnis nei lūpų dažai. Pieštuku ne tik apibrėžkite lūpų kontūrą, bet ir jas padažykite, taip sukursite putlesnių lūpų iliuziją. Jei norite natūralaus įspūdžio, vietoj lūpų dažų rinkitės blizgį. Nežinau kodėl brandžios moterys dažnai vietoj lūpų blizgio renkasi lūpų dažus. Blizgis išlygina lūpų paviršių, taigi jos akimirksniu atrodo pilnesnės, jaunatviškesnės.



ELTA/M.Morkevičiaus nuotr.

Ar galite rekomenduoti makiažo atspalvius, kurie sukuria jaunatvišką įspūdį?


Mums senstant oda pradeda prarasti ne tik natūralų švytėjimą, bet ir švelniai rožinį-persikinį atspalvį. Jei odai norite suteikti jaunatviškumo, skruostus ryškinkite persiko atspalvio skaistalais, o lūpas rausvais persikinio atspalvio dažais ar blizgiu. Kiekviena moteris turi savo mėgstamus akių šešėlių atspalvius, bet mano nuomone jauninantį poveikį daro švelnios mėgstamų spalvų versijos, ypač – pastelinės spalvos. Vietoj juodo akių pieštuko rinkitės tamsiai mėlyną, bronzos atspalvio, pilką, tamsiai raudoną.


Pastaraisiais metais itin daug dėmesio skiriama moters antakiams. Ką galėtumėte patarti brandžioms moterims?


Brandžioms moterims vertėtų įsigyti gelinės konsistencijos antakių priemonę su spalva. Bėgant metams antakiai išlieka vešlūs, bet praranda savo natūralų atspalvį. Antakiams ryškinti visuomet naudoju šaltos spalvos produktą, kuris gali turėti pilką atspalvį. Paskutinis antakių ryškinimo žingsnis – pieštuku užpildyti reikiamas vietas, ypatingai – antakio linkį, kuris metams bėgant praranda ryškią formą. Tai akimirksniu sukurs jaunatvišką įvaizdį.


Nesu nusistatęs prieš antakių mikropigmentaciją, ypač jei moteris visai nebeturi antakių plaukelių. Jei ryžtatės tokiai procedūrai, gerai įsižiūrėkite, kaip atrodo ją atliekančio meistro antakiai. Jei jie nėra tobuli, geriau paieškokite kito meistro. Rezultatas išliks ilgai, tad turėtų būti kokybiškas ir atrodantis natūraliai.


Kokia yra jūsų mėgstamiausia vasaros grožio tendencija?


Švelniai paryškinti antakiai, tobulai atrodanti oda ir gražios, ryškios lūpos. Vasara yra tobulas laikas tokiam makiažui. Tokios žavios brandžios damos, kaip kad Helen Mirren ar Julianne Moore ant raudonojo kilimo daugiausiai dėmesio susilaukia būtent tada, kai yra su tokiu makiažu. Nebijokite spalvų, nes lūpos yra geriausia brandaus veido vieta, kur reikėtų naudoti spalvą.


Galiausiai, kokios yra trys makiažo priemonės, be kurių namų neturėtų palikti nė viena moteris?


Maskuojamoji priemonė, blakstienų tušas ir lūpų balzamas. Jei galėčiau pridėti dar vieną, tai būtų kremas su apsauga nuo saulės, jis yra būtinas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis