Į kurias makiažo naujoves verta atkreipti dėmesį šį rudenį

Gyvenimo tempas, socialiniai tinklai veikia ir grožio tendencijas – dabar kuriamos tokios priemonės, kad kuo greičiau ir kuo geriau atrodytume.

Makiažo naujovių tiesiai iš Paryžiaus atvyko pristatyti kompanijos „Dior“ vizažistas Chrisas Nadziejewiecius.

„Rudens makiažo akcentas – ryškios lūpos“, – sako „Dior“ vizažistas Ch. Nadziejewiecius
Iš „Kristiana“ archyvo
„Makiažas – tai žaidimas“, – vizažistas iš Paryžiaus drąsina moteris eksperimentuoti
Iš „Kristiana“ archyvo

Kultiniai lūpų dažai pasipildė naujų madingų atspalvių
Iš „Kristiana“ archyvo

Pasak jo, šį sezoną verta išbandyti ryškius intensyvius lūpų dažus. Tokios tamsios, ryškios, pavojingos lūpos (angl. poison lips) – šio sezono hitas. Net nereikia labai stengtis nubrėžti tikslaus ir preciziško kontūro.

Karolinos Meschino lūpos nudažytos „Dior Rouge“ dažais „Poison Matte“
Iš „Kristiana“ archyvo

Vis dar beprotiškai populiari raudona lūpų spalva. Tiesą sakant, ji niekad ir neišeis iš mados. Keičiasi tik raudonos atspalviai. Šį sezoną klasikinės raudonos spalvos kultiniai lūpų dažai „999“ („Dior Rouge“) (sakoma, kad vos pasirodę mūsų kosmetikos parduotuvių lentynose, jie dingsta per porą minučių) – ir matiniai. Sukurta ir šiuolaikinė jų versija „Red Smile“ („Dior Rouge“, Nr. 80). Šiuos lūpų dažus labiausiai mėgsta aktorė Natalie Portman. Net nereikia būti labai įgudusiai, kad jais pasidažytum.

Legendiniai raudoni lūpų dažai ir šiuolaikinė jų versija
Iš „Kristiana“ archyvo

Jei labiau patinka išryškinti akis, pirmyn – tapkite pavojingų akių savininke („nuodinga“ tendencija tinka ir akims) ir brėžkite kuo ryškesnį ir storesnį akių kontūrą. Gal prireiks daugiau laiko, kantrybės ir preciziškumo, tačiau iki Kalėdų jau turėtumėt būti įvaldžiusios šią aukštosios mados podiumo vertą techniką.

Modelis Bella Hadid, „Christian Dior“ aukštosios mados podiumas
Vida Press

Kai norisi kasdienių stebuklų, analogų neturi lūpų apimtį didinanti priemonė „Lip Maximizer“. Ją galima tepti tiesiai ant lūpų, o galima prieš tai brūkštelėti lūpų dažais, tuomet lūpos atrodys putlesnės ir didesnės. Priemonė turi ir šaldomąjį poveikį.

Paryžiaus mados savaitės užkulisių slaptas ginklas – maskuokliai akims, lūpoms ir veidui „Fix It Colour 2-in-1 Prime & Colour Correct Face-Eyes-Lips“. Jie yra 4 spalvų (mėlyna skirta įvairioms veido vietoms, kai norisi suteikti skaistumo, žalia maskuoja raudonį, išryškėjusius kapiliarus ir pan., geltona ir oranžinė maskuoja tamsius paakius ir kitokius netobulumus, ja galima tepti paakius, nosies sparnus ir kt.), ir gali būti naudojami visi iš karto.

Keturių spalvų maskuokliai išsprendžia visas problemas
Iš „Kristiana“ archyvo

Nesijaudinkite, kad užsitepusios šios priemonės, atrodysite lyg klounas, – tarp madinguolių net siaučia tokia makiažo kryptis, vadinama clowny, – tačiau paskirsčius dažus, spalva suvienodėja, veidas atrodo lyg pasidarius makiažą.

Maskuoklius paskleiskite teptuku
Iš „Kristiana“ archyvo

Dar viena universali ir paprastai naudojama šio rudens priemonė – dvipusis pieštukas
„Diorblush Light & Contour Sculpting Stick Duo“. Jis skirtas veido kontūrui ryškinti ir dabar tokiam madingam strobingui. Priemonę labai paprasta naudoti šepetėliu.

Dvigubo poveikio pieštukas veidui
Iš „Kristiana“ archyvo
Veido kontūrui formuoti ir šviesai atspindėti labiausiai tinka naudoti šepetėlį
Iš „Kristiana“ archyvo

Įprastus makiažo pagrindus baigia išstumti naujosios skystos pudros su priemonės prisodrinta kempinėle. „Dream Skin“ pudra „Perfection Skin Cushion“ (SPF 50) yra su biopigmentais (šių yra 20 proc.), jie yra identiški odoje esančiam melaninui, todėl pudra atrodo beveik nematoma, lyg antra oda.

Šios pudros pavydėtų net Bondo mergina
Iš „Kristiana“ archyvo

Produktas turi vieną ypatingą savybę: kai matysite, kad pudros kempinėlė ima išsausėti, ją paprasčiausiai apverskite ir naudokite dar tiek pat laiko. Be to, pudrą galima pakeisti neišmetant visos pakuotės. Pasak vizažisto, priemonę galima tepti kempinėle arba teptuku.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis