Grožio procedūros pagal Mėnulio kalendorių - kada geriausia kirpti ir dažyti

Dažnai į grožio saloną einame tada, kada mums yra patogu. Tačiau rezultatas vieną kartą džiugina labiau, kitą kartą mažiau. Prie to gali prisidėti labai daug kas: specialisto profesionalumas, jo nuotaika, Jūsų nuotaika, metų laikas ir... mėnulio fazės.

Vieni tiki, kad geriausia gražintis, pavyzdžiui, kirptis, per pilnatį, kiti gilinasi plačiau ir stebi mėnulio kalendorių ir tai, kokiame zodiako ženkle jis yra.

Jaunatis

Jaunatis yra puikus metas pradėti organizmo valymą. Saulės ir jauno mėnulio energija žymi naują pradžią, todėl Jūsų kūnas puikiai reaguos į detoksikaciją, taip pat labai naudinga per jaunatį atgaivinti odą suteikiant jai naudingų medžiagų, pavyzdžiui su maitinamosiomis kaukėmis.

Priešpilnis

Priešpilnio metu kūnas linkęs daug sugerti į save, todėl svarbu šio mėnulio metu pakankamai aprūpinti jį skysčiais. Vertėtų valgyti kaip įmanoma daugiau šviežių daržovių, vaisių. Losjonai, vitaminų papildai – puiki papildoma priemonė maksimaliam efektui. Kirptis per priešpilnį rekomenduojama jei norite, jog plaukai greičiau ataugtų. Specialistai teigia, kad priešpilnio metu aktyvus judėjimas padeda greičiau atgauti jėgas, pasikrauti energijos, pagerinti savo sveikatos būklę.

Pilnatis

Pilnatis yra ypatingai stipraus mėnulio laikas, todėl tai puikus metas veido procedūroms, išskyrus chirurgines ar skausmingas, kadangi pilnaties metu stiprėja skausmo pojūtis, esame labiau linkę į kraujavimą, tad vertėtų pilnaties metu imtis visų atsargumo priemonių, nerekomenduoja vertis auskarų ar darytis mezoterapijos.

Delčia

Delčios metu, kaip ir per jaunatį, puikiai tinka detoksikacijos procedūros. Mėgavimasis vonia su druska, pirtis, joga ar tiesiog atgaivinančios kaukės yra puikus pasirinkimas. Norint ilgiau išsaugoti dažytų plaukų spalvą, juos dažyti reikėtų delčios metu, nes šio mėnulio metu lėčiausiai auga plaukai. Kaip jau turbūt supratote, tai puikus laikas ir depiliacijai.

Kuomet mėnulis pereina iš vieno Zodiako ženklo į kitą, taip pat įvyksta pasikeitimų. Štai mėnuliui esant Avino ženkle vertėtų pasimėgauti masažu, buvimu gryname ore ar pirtyje, nes audiniams reikia deguonies.

Mėnuliui perėjus į Jaučio ženklą, puikus laikas dažyti plaukus ar užsiimti kitomis ilgalaikėmis grožio procedūromis. Tuo tarpu maitinamosios kaukės nebus tokios efektyvios kaip kitu metu.

Kuomet mėnulis nukeliauja į Dvynių ženklą galima planuoti iškrovos dienas ar trumpą, tačiau griežtesnę dietą, badavimą. Taip pat tai puikus laikas kūno valymo procedūroms. Ypač veiksmingos būna su vandeniu susijusios procedūros, o kosmetiką rinktis reikėtų tą, kuri lengvai įsigeria. Mėnuliui būnant Dvynių ženkle, nepatariama keisti šukuosenos.

Mėnuliui esant Vėžio ženkle nepatariama kirptis, o taip pat siūloma šio laiko nesirinkti plastinėms krūtinės operacijoms. Tačiau plastinėms veido operacijoms šis metas tinkamas (ypatingai delčios metu).

Kai mėnulis pereina į Liūto ženklą galima dailinti krūtinę (plastinė operacija). Tai geras laikas maitinamosioms veido kaukėms, priemonėms nuo raukšlių, jauninančioms procedūroms. Visgi giluminiam valymui laikas nėra tinkamas.

Kuomet mėnulis yra Mergelės ženkle - palanku eksperimentuoti su šukuosena, gerinti odos būklę, tačiau nederėtų laikytis dietų, ypač griežtų – organizmas nėra stiprus, kad šiuo metu galėtumėte sau tai leisti.

Mėnuliui perėjus į Svarstykles organizmas tampa jautrus šviesai, tad šiuo metu neplanuokite soliariumo procedūrų ar kambario sienų perdažymo, net ir drabužių keitimas gali erzinti.

Mėnuliui pasiekus Skorpiono ženklą vertėtų pasilepinti masažais, ypač sprando, kaklo ir krūtinės srityse. Tačiau nederėtų rinktis hormoninių preparatų.

O štai mėnuliui perėjus į Šaulio ženklą įvairios anticeliulitinės procedūros taps veiksmingesnės. Šiuo metu nederėtų degintis – tai gali pažeisti odą, kuri šiuo metu gana jautri.

Kai mėnulis Ožiaragio ženkle, patariama atlikti odos priežiūros procedūras, taip pat manikiūrą ir pedikiūrą, tačiau kardinaliems pokyčiams, ypač, kuriems reikalinga chirurgo pagalba, dabar visai netinkamas metas. Verčiau pamaitinkite odą vitaminais bei mineralinėmis medžiagomis.

Mėnuliui perėjus į Vandenio ženklą vertėtų atsipalaiduoti, pasimėgauti antistresinėmis procedūromis, apsilankyti pas manikiūro specialistus.

Męnuliui esant Žuvų ženkle vertėtų atsisakyti naujovių, neeksperimentuoti su kosmetika, siūloma vengti ir bet kokių operacijų, tačiau švelnios, nepavojingos procedūros tikrai nepakenks.

Mėnulio galia galima ir netikėti, tačiau jos egzistavimą patvirtina ne tik astrologijos žinovai, bet ir mokslininkai. Pabandykite stebėti save, savo artimus žmones ir pamatysite, kad esant skirtingoms mėnulio fazėms elgiamės skirtingai. Na, o paisyti šių patarimų, ar ne – tai Jūsų pasirinkimo laisvė.

PatarimuPasaulis.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis