Grožio procedūros būsimoms nuotakoms: 10 auksinių patarimų

Prieš savo vestuves padariau vieną nedovanotiną klaidą, kurios pakartoti nesiūlyčiau nė vienai būsimai nuotakai.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Kaip lytiniai hormonai lemia mūsų išvaizdą, sveikatą ir net charakterį
- Kokią įtaką žmogaus likimui daro jo vardas?
- Savaitės horoskopas: prasidėjusios jaunaties prognozės nuteikia optimistiškai
- Populiarioji Pietų paplūdimio dieta ir –7 kg
- Makaronų ir maltos mėsos apkepas

Kosmetologė įkalbėjo mane atlikti mechaninį veido šveitimą. Tikino, kad oda atrodys tarsi kūdikio. O atrodė tarsi paauglės, nesėkmingai kovojančios su jaunatviniais spuogais.

1


Todėl svarbiausia taisyklė – neeksperimentuokite su oda ir nebandytomis grožio procedūromis likus mažai laiko iki vestuvių

Vienintelė procedūra veidui, kuria tikrai galite pasimėgauti – miegas, na, ir galbūt dar masažas (tik be jokių šveitimo ar invazinių procedūrų).

2


Atsargiai elkitės ir su veido kaukėmis, nebent naudosite tokią, kurią jau esate išbandžiusi. Priešingu atveju reakcija gali būti ir netikėta bei visai nelaukta – oda gali neigiamai sureaguoti į kokią nors sudedamąją dalį, ingredientą, todėl, užuot pasigražinusi ir atrodžiusi pailsėjusi ir gaivi, galite pasidaryti meškos paslaugą.
Shutterstock nuotr.


3


Depiliaciją verta atlikti likus kelioms dienoms iki vestuvių, ne iš vakaro, kad oda spėtų nurimti ir atsigauti. Jei reguliariai šalinate veido ir kūno plaukelius, prieš vestuves kas mėnesį ir toliau tai darykite – plaukeliai ataugs silpnesni.

4


Itin rekomenduotini rankų ir pėdų masažas, parafino vonelės. Nuo jų oda bus minkšta, švelni, o juk ir kojos, ir rankos bus dažniausiai matomos tokią svarbią dieną. Pasirūpinkite rankų oda (nepamirškite ir alkūnių! Geriausiai jas minkština migdolų ir taukmedžių sviestas), drėkinkite ją kremais. Būtinai – kulnais, gink dieve, kad šie nebūtų šiurkštūs. Kad pašalintumėte suragėjusių ląstelių sluoksnį, naudokitės pemza, vonelėmis, drėkikliais, o dar geriau – grožio salone atlikite pedikiūro procedūrą, nesigailėsite (ypač jei iškart po vestuvių išvykstate medaus mėnesio).

Fotolia nuotr.


5


Manikiūras – turbūt viena svarbiausių ir dažniausiai atliekamų (po šukuosenos ir makiažo) nuotakos grožio procedūrų. Idealiu atveju manikiūrą verti darytis kas dvi savaites vos tik susižadėjote – juk visiems bus smalsu apžiūrėti žiedą.

Vestuvinį manikiūrą galite atlikti vestuvių išvakarėse – taip sutaupysite laiko. Gelinis manikiūras apsaugos nuo netikėtumų, susibraižymų – juk svarbu, kad nuotraukose rankos atrodytų dailiai. Jei norite paisyti mados tendencijų, atsisakykite prancūziško manikiūro (pastarasis laikomas tokia pat mados „naujove“, kaip suknelės lankai su krinolinais) – šiuolaikinė nuotaka prie savo vestuvių suknelės derina nebe bespalvį, rožinį ar prancūzišką manikiūrą, o renkasi, tarkime, juodą nagų lako spalvą. Neretai manikiūras būna skirtingų spalvų – ypač linkstama išryškinti bevardį pirštą, ant kurio bus maunamas žiedas. Teko girdėti, jog šiuolaikinės nuotakos mielai lakuoja nagus ir ryškiai žalia ar violetine spalva. Gana populiari ir ryški raudona.

Shutterstock nuotr.

Būtinai pasirūpinkite ne tik manikiūru, bet ir pedikiūru – užtikrinu, jausitės kur kas gražesnės, net jeigu jūsų pėdų niekas nematys. Jūs žinosite, kad pėdos nepriekaištingai tvarkingos, ir tai suteiks papildomo pasitikėjimo savimi.

6


Ką daryti su plaukais? Vienareikšmiškai – jei tik turite galimybę, atlikite bandomąją šukuoseną, įsitikinkite, kad vestuvių rytą nebus jokių nemalonių staigmenų. Esu girdėjusi daugybę istorijų apie tai, kaip rezultato šokiruotos nuotakos kišo galvą po kranu, ardė garbanas ir liejo ašaras. Vestuvinę šukuoseną patikėkite tik tam meistrui, kuriuo šimtu procentų pasitikite. Jei tokio neturite – jūsų užduotis iki vestuvių tokį rasti. 

Patarimas, kaip galite pasirūpinti plaukų grožiu namie: naudodami įprastą plaukų kondicionierių, sumaišykite jį su trintu avokado minkštimu – plaukai bus dar švelnesni ir paklusnesni.

Jokiu būdu likus savaitei iki vestuvių nekirpkite ir nedažykite plaukų! Plaukus geriausia dažyti (jei tai esate numačiusios) likus 10 dienų iki vestuvių.

7


Kaipgi makiažas? Ir čia galioja ta pati taisyklė. Tik jei prie altoriaus žavingai atrodytumėte net ištaršytais plaukais (toks stilius!), nusiplovusios netikusį makiažą, nervų išeikvosite kur kas daugiau. Yra tokių talentų, kaip dainininkė Katažina Zvonkuvienė ar Oksana Pikul-Jasaitienė, kurios yra baigusios vizažistų kursus arba net be jų sugeba pasidažyti taip, jog atrodo lyg ką tik išėjusios iš grožio salono. Žinoma, makiažą galite pasidaryti ir pati – ypač jei vestuvės nedidelės, vyks kur nors gamtoje, vilkint lininę suknelę. Tačiau jei vestuvių dienotvarkėje numatyta ilga fotosesija, prašmatnus balius ir linksmybės sename dvare, profesionalaus makiažo, tikėtina, jums prireiks.
Fotolia nuotr.

Natūralu, kad jis turi būti ryškesnis (apie trečdalį ar pusę jo „nuvalgo“ kamera), tik saugokitės, kad po storu pudros ir dažų sluoksniu nepaslėptumėte savo tikrojo veido – esu girdėjusi atvejų, kai net jaunikiai sunkiai atpažįsta savo nuotakas. Juk nenorite vestuvių dieną virsti parodija?
Idealiausia pasidarius bandomąjį makiažą ir šukuoseną (profesionalai pataria tai padaryti dar likus trims mėnesiams iki vestuvių, kad būtų laiko pakeisti meistrą ar šukuosenos ir makiažo detales) nusifotografuoti (jei pozuotumėte savo vestuvių fotografui, būtų tiesiog nuostabu).
Beje, jei vilkite trumpą suknelę ar tokį apdarą, pro kurį matyti nuogos kojos, pamąstykite apie... kojų makiažą. Saviškes per mergvakarį taip nudaužiau iki mėlynių, kad nuo katastrofos išgelbėjo tik jis (vilkėjau trumpą suknelę).

8


Iš patirties žinau, kad dar vienas nuotakoms aktualus klausimas – kuo kvepintis per vestuves. Apie tai neseniai diskutavome su vestuvinių ir proginių suknelių dizainere Ingrida Žitkuviene. Ji įsitikinusi, kad geriausiai jausitės, jei kvepėsite savo kvapu (jei tokį turite), o ir jaunikiui bus mažiau streso, nereikės jaukintis „svetimos“ moters (būtinai įsitikinkite, ar naujasis aromatas, kurį išsirinkote vestuvėms, patiks ir jūsų būsimam vyrui). Aš, atsimenu, specialiai vestuvėms pirkau „Victor & Rolf“ tuo metu pasirodžiusį aromatą „Flowerbomb“, ir dabar kaskart jį kur nors užuodusi, prisimenu savo vestuves.
Shutterstock nuotr.

Yra nuomonių, kad tokią dieną galima išvis nesikvepinti (kad nesugadintumėte suknelės), pagaliau – kad vyras galėtų jausti natūralų moters, kurią išsirinko, kvapą. 
Nebloga išeitis – kvepalai plaukams. Tokios dulksnos aromatas paprastai būna silpnesnis, tačiau ilgiau išlieka (plaukai labai puikiai išlaiko kvapą).

9


Jei ruošiatės dantų dalinimo procedūrai lazeriu ar specialiomis kapomis, nusiteikite, jog dantys taps jautresni (gal verčiau išbandykite balinamąsias pastas, nors ir jos šiek tiek silpnina emalį). Šią procedūrą patariama pradėti likus šešiems mėnesiams iki vestuvių. Be to, dantys turi būti sutvarkyti, tad nė nepajusite, kaip tas laikas praeis.
Nepersistenkite – nuotraukose nenatūraliai išbalinti dantys atrodo nelabai gražiai... Idealiausia – vienu dviem atspalviais baltesni dantys.

10


Antakiai – labai svarbi kiekvienos moters veido dalis, kaip nuotraukos rėmeliai. Kokie jie bus, priklauso tik nuo jūsų. Tačiau juk norisi, kad vestuvinės nuotraukos puikuotųsi ne šiaip kokiame, pirktame per išpardavimą, tiesa? Todėl vienas svarbiausių darbų, kurį savo grožiui turėtumėte atlikti prieš vestuves – antakių korekcija. Suformuoti antakius patartume patikėti profesionalui, nebent pati tokia esate.
Dabar yra begalė antakių formavimo procedūrų, nuo plaukelių šalinimo vašku iki antakių priauginimo. Laikas – likus 6 mėn. iki vestuvių, kartojant kas kelias savaites. 

Jei norite ilgesnių ir riestų blakstienų, tačiau nesate priauginamų šalininkė, tiesiog užtepkite įprasto tušo ir užrieskite jas specialiu blakstienų rietikliu – efektas bus panašus, tačiau kur kas natūralesnis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis