Grožio problemos, apie kurias gėdijamės kalbėti

Šias problemas dažniausiai gėda aptarti su draugėmis ir net su specialistais, nes jos atrodo esančios už padorumo ribų. Vis dėlto, taip jaustis nereikėtų, nes tai visiškai natūralūs ir normalūs klausimai.

- Savaitės ikona. D. Bosas: būkime atviri – Lietuvoje nėra daug renginių, į kuriuos galėtum eiti pasipuošusi suknele už 100 000
- V. Baublienė: Apie drauges. Geras ir geriausias
- Atrodo baisiai, bet tai geriausias būdas apsisaugoti nuo saulės
- Apsauga nuo odos vėžio – Jūsų lėkštėje
- Kitokia braškių uogienė

Kojų kvapas

Visų pėdos prakaituoja, tai natūrali organizmo reakcija. Jūsų organizmas reaguoja pernelyg intensyviai? Gali būti, kad dėl to kalta hiperhidrozė (padidėjęs prakaito išsiskyrimas) arba netinkamai pasirinkta avalynė.

Shutterstock nuotr.

Ką daryti? Skirkite ypatingą dėmesį higienai. Kojas ne tik būtina kasdien plauti, bet jas taip pat derėtų patrinti pemza, kuri padės atsikratyti negyvų ląstelių, kuriomis ir maitinasi bakterijos. Taip pat patikrinkite savo avalynę – ji turi būti pagaminta iš natūralių medžiagų. Dar viena nemalonaus kojų kvapo priežastis – grybelis, todėl būtina kiekvieną savaitę patikrinti tarpupirščių odą. Jeigu jums plokščiapėdystė, tokiu atveju padidėja pėdoms tenkantis krūvis ir jos stipriau prakaituoja. Išeitis – ortopediniai vidpadžiai ir antiperspirantai. Pačiais sudėtingiausiais atvejais atliekamos botulino toksino injekcijos.

Prakaituojantys delnai

Bijote paimti mylimą žmogų už rankos, nes delnai išdavikiškai drėgni? Patikėkite, jūsų antroji pusė atsidūrusi tokioje pačioje situacijoje! Dėl nervinės įtampos mums darosi tai karšta, tai šalta.

Shutterstock nuotr.

Ką daryti? Jeigu tai trukdo gyventi, pasitikrinkite pas endokrinologą. Kartais būna, kad dėl to kalta skydliaukė. Nors dažniau reikalinga psichologo konsultacija, mat šis specialistas gali padėti jums išmokti sumažinti įtampą. Jeigu reikia skubios pagalbos, jums padės kontrastinės vonelės ir antiperspirantai. Jie padeda blokuoti prakaito liaukas.

Nemalonus burnos kvapas

Tai jums mažai kas pasakys, o pačiam žmogui pastebėti šią problemą sudėtinga. Jums gali padėti vienas paprastas būdas – arbatiniu šaukšteliu paimkite apnašų nuo liežuvio šaknies ir pauostykite. Būtent tokį kvapą jaučia aplinkiniai.

Shutterstock nuotr.

Ką daryti? Dažnai halitozė (tai oficialus šio nemalonaus reiškinio pavadinimas) išprovokuojama burnos sausumo, todėl visada po ranka turėkite buteliuką vandens. Taip pat būtina du kartus per dieną valyti liežuvį. Kartais nemalonus burnos kvapas atsiranda dėl cukrinio diabeto, gastrito ar nosiaryklės problemų. Tokiu atveju reikia atkreipti dėmesį į papildomus simptomus. Duriantis skausmas šone ar pilvo centre, kvėpavimo problemos, padidėjusios tonzilės – visa tai yra pretekstai kreiptis į gydytoją.

Įaugę plaukai

Gali būti, kad jūsų oda pakankamai kieta ir smulkūs plaukeliai negali pro ją prasiskverbti. Arba po depiliacijos jie pradėjo augti šonu.

Ką daryti? Nepamirškite prieš depiliaciją atlikti odos šveitimo procedūrą. Naudokite plaukų augimą lėtinantį kremą, drėkinkite odą, o pačias jautriausias jos vietas tepkite dezinfekuojančiomis priemonėmis. Vistiek nepavyksta užkirsti kelio šiai problemai? Leiskite odai įkaisti (pavyzdžiui, pirtyje), o tada išsiaiškinkite, kaip giliai įstrigęs plaukas. Jeigu jis praktiškai paviršiuje, pakaks odos šveitimo priemonės. Kitau atveju reikia kelias dienas iš eilės tepti probleminę zoną kremu su salicilo rūgštimi, kuri mažina uždegimą ir sudarys sąlygas plaukeliams išlįsti į paviršių.

Karpos

Ši, atrodytų, vaikiška liga iš tikrų kartais kankina ir suaugusius žmones. Papilomos virusas perduodamas per tiesioginį kontaktą ir per daiktus. Ypatingos rizikos grupėje yra tie, kurie negali pasigirti stipriu imunitetu.

Ką daryti? Pirma, ką turite suprasti – užkratas patenka per pažeistas vietas ir įtrūkimus. Tad svarbiausia yra prevencinės priemonės. Venkite aptemptų, spaudžiančių ir nutrinančių batų, spręskite stipraus prakaitavimo problemą, tuomet jūsų pėdų „nepapuoš“ karpos. Čia ir kitose kūno vietose karpas išgydyti padės pleistrai ir pieštukai su trichloracto rūgštimi. Nesinori laukti? Tuomet kreipkitės į gydytoją, jis pasiūlys optimalų sprendimą (skystas azotas ar lazeris kartu su antivirusiniu gydymu). Į specialistus taip pat privalu kreiptis tuo atveju, jeigu darinys pakeitė spalvą ar dydį, ėmė kraujuoti.

Intymus kvapas

Jis yra natūralus, tačiau jeigu pradėjo keistis, verta susirūpinti.

Shutterstock nuotr.

Ką daryti? Svarbiausia – kruopščiai laikytis higienos taisyklių, tačiau persistengti neverta, nes priešingu atveju galite pažeisti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą ir tik dar labiau paaštrinti problemą. Siekiant išvengti bakterijų dauginimosi, rinkitės medvilnines kelnaites, nesivilkite aptemptų drabužių, po baseino iškart nusivilkite maudymosi aprangą. Taip pat nepamirškite taisyklingos mitybos, nes mikrofloros būklė turi įtakos intymiam kvapui.

Patamsėjusi oda

Šį kartą kalba eina ne apie įdegį, o apie intymių zonų „spalvotumą“. Apskritai, tai nulemta gamtos, tad nemanykite, kad „ten“ viskas turi būti vienos spalvos.

Ką daryti? Dažnai to priežastimi gali tapti antsvoris arba nutrynimas. Todėl, vėl gi, patariame vengti aptemptų drabužių. Pigmentacijos priežastimi gali tapti ir plaukų šalinimo metu padarytos mikrotraumos, todėl vertėtų apmąstyti pasirinktus depiliacijos metodus. Blogiau, jeigu priežastys slypi grybelinėse ligose ar hormonų pusiausvyros sutrikime (apie tai byloja stiprūs pasikeitimai). Nerimą kelia estetinis klausimas? Tuomet kreipkitės į kosmetologą, kuris atliks balinimo procedūrą lazeriu. Paprastai tam reikia trijų-keturių procedūrų su mėnesio pertraukomis.

Plaukai virš lūpų

Ne vieną dailiosios lyties atstovę kankina naktinis košmaras – ūsai! Nors šią stadiją pasiekia mažai kas, greičiau mes baiminamės kelių gyvaplaukių.

Ką daryti? Šalinti! Beje, saviveikla užsiimti šiuo atveju nepatariama. Jeigu plaukuotumas nemenkas ir pastebimas plika akimi, patariama užsirašyti elektrodepiliacijai. Procedūra skausminga, per vieną kartą visų plaukelių tikrai nepašalinsite. Tam prireiks nuo penkių iki dešimties seansų, užtat kad ir kokie hormonų svyravimai jūsų laukia (kalba eina apie nėštumą), ši problema bus pamiršta.

Besisluoksniuojantys nagai

Labai greitai nusilupa lakas? Neskubėkite kaltinti gamintojo, verčiau atkreipkite dėmesį, ar kartu su laku nenusiima ir dalis nago plokštelės?

Shutterstock nuotr.

Ką daryti? Atidžiai apžiūrėkite nagus. Jeigu jie pakeitė spalvą, galimos širdies ir kraujagyslių sistemos ligos. Pasirodė skersinės juostos? Tokiu atveju organizme greičiausiai yra infekcija. Tačiau labai dažnai problema slypi banalioje avitaminozėje. Įtraukite į savo racioną vitaminus А, Е, C ir B grupės, taip pat papildus su kalciu. Kai darote manikiūrą, nepamirškite jo pagrindo. Beje, paprastą tokiu atveju vertėtų pakeisti gydomuoju.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis