Greitai lūžtantys nagai: problemos, priežastys ir sprendimo būdai

Jūsų sveikatos būklė atsispindi jūsų plaukuose ir naguose. Jeigu nesirūpinate savo organizmu ir mityba, nagai ir plaukai taps trapūs ir ims lūžinėti.

Šios savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Drabužiai, kurie lieknina net iki kelių kilogramų
- Sophia Loren - meilė vedusiam vyrui, patirtas persileidimas ir „viešnagė“ už grotų
- 20 taisyklių, kurios padės išsaugoti ir pagerinti santykius su mylimu žmogumi
- 9 žingsniai didesnės algos link
- Ką rytų horoskopas žada šiems metams
- Mamos kugelis - skaniausias

Nago pagrindą sudaro baltymas, būtinas normaliam jų susiformavimui ir augimui – keratinas. Be to, kad nagai būtų sveiki, būtini vitaminai A, B ir C, taip pat mineralai ir sieros turinčios amino rūgštys, kurių yra, pavyzdžiui, augalinės kilmės riebaluose.
Taigi, dabar atidžiau panagrinėkime, su kokiomis problemomis galite susidurti, kame jų priežastys ir kaip jas išspręsti.

Pagrindinės nagų problemos

* Beau linijos – skersinės linijos ant visų pirštų nagų, atsirandančios dėl laikino nagų augimo sustojimo ligų atveju. Tai mažos vagelės naguose, atsirandančios persirgus, kai organizmas ir imunitetas būna nusilpę.

* Kai nagai lengvai lūžta, paprastai tai yra susiję su tam tikrais susirgimais, nors kartais tai lemia paprasčiausi senėjimo procesai.

* Kartais nagų trapumą lemia tai, kad jūsų rankos yra nuolat veikiamos drėgmės arba piktnaudžiaujate nagų lakais.

* Grybelinių infekcijų atvejais nagai keičia savo spalvą, formą ir struktūrą.

* Bakterinės infekcijos gali sukelti skausmą aplink nagus ar po jais. Tai labai nemalonūs susirgimai, kurie gali baigtis nago netekimu.

* Nago spalvos pasikeitimą gali sukelti ne tik grybelis, bet ir širdies bei kepenų problemos.

* Nagų trapumą taip pat gali lemti sutrikusi skydliaukės veikla.

* Baltos dėmės, dar žinomos leukonichijos pavadinimu: egzistuoja daugybė mitų apie baltas nagų dėmes, pavyzdžiui, kad jos atsiranda dėl kalcio trūkumo. Tai nėra įrodyta, tačiau pirmiausia baltos dėmės susiformuoja dėl nedidelių nagų pažeidimų, kurie atsiranda dėl senų uždegiminių procesų ar pažeidimų nago šaknyje. Šios dėmės absoliučiai nekenksmingos.

Kaip sustiprinti nagus: teisinga mityba

Būtini vitaminai:
Vitaminas B: jis atsako ne tik už jūsų nagų, bet ir už jūsų plaukų sveikumą. Šio vitamino itin gausu alaus mielėse ir kviečių želmenyse. Be to, jūs galite pasitarti su gydytoju ir nusipirkti vitamino B tabletėmis – jos labai naudingos ir turint kitų sveikatos problemų.

Vitaminas А: dėl beta-karotino šio vitamino turinčius vaisius ir daržoves galima atpažinti pagal jų raudoną, geltoną ar oranžinę spalvą. Tai braškės, morkos, įvairios uogos, moliūgas, pomidorai, paprikos ir ne tik.

Būtini mineralai:

- Būtinai savo racioną papildykite ankštiniais augalais – taip vienu šūviu nušusite kelis zuikius. Ankštinėse kultūrose gausu geležies, kalcio ir jodo. Migdolai, graikiniai riešutai ir lazdyno riešutai taip pat labai vertingi dėl juose esančių medžiagų.
- Bulvėse ir baklažanuose gausu cinko, šios daržovės nepamainomos kolageno gamybos ir nagų augimo procese. Todėl nepamirškite bulvių ir baklažanų įtraukti į savo racioną.

Natūralios nagų stiprinimo priemonės

Alyvuogių aliejus ir citrinos rūgštis

Arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus sumaišykite su keliais lašais citrinų sulčių ir šia priemone masažuokite nagus. Pamirkykite vatos gabalėlį į šį skystį ir tepkite juo nagus vakarais mažiausiai du kartus per savaitę. Ši priemonė jūsų silpnus nagus netrukus sustiprins.

Jūros druska

Sumaišykite du arbatinius šaukštelius jūros druskos su dviem lašeliais citrinų sulčių, tada įberkite šaukštelį kviečių želmenų – tai ideali priemonė norint sveikų nagų. Gautą masę sumaišykite su nedideliu kiekiu šilto vandens (mažiau nei pusė stiklinės). Mirkykite nagus šiame skystyje ne mažiau kaip 10-15 minučių. Kartokite procedūrą du kartus per savaitę. Netrukus pastebėsite, kaip sustiprėjo jūsų nagai.

Alus ir obuolių actas

Tai labai veiksminga priemonė, kuri padės jums išspręsti lūžinėjančių nagų problemą. Pašildykite ketvirtadalį stiklinės alyvuogių aliejaus, sumaišę jį su tokiu pačiu kiekiu obuolių acto ir puse stiklinės alaus. Visi šie ingredientai yra sveikų nagų pagrindas. Kai tik viską paruošite, pamerkite pirštus mažiausiai 15 minučių, kad nagai gautų visus būtinus elementus. Tai neįsivaizduojamai paprasta!

Išsirinkite priemonę, kuri jums atrodo pati paprasčiausia ar tiesiog labiau patinka. Svarbiausia, naudokite ją reguliariai – mažiausiai du kartus per savaitę vakarais. Jeigu šias procedūras derinsite su taisyklinga mityba, atsikratysite žalingų įpročių ir nustosite graužti nagus, netruks pastebėsite, kad jūsų nagai darosi vis gražesni ir sveikesni.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis