Garsiąją frazę „Nes aš to verta“ moterys kartoja jau 40 metų

Prekių ženklas „L’Oréal Paris“ švenčia 40-ąją savo garsiojo šūkio „Nes aš to verta“ jubiliejų.

 

Įžymusis šūkis buvo sukurtas 1971 m., kai pasaulis alsavo feminizmo dvasia. Nors pirminė šūkio paskirtis buvo pateisinti aukštesnę produkto kainą („L’Oréal Preference“ plaukų dažai buvo brangesni nei jų pagrindinio varžovo „Clairol“ gaminami „Nice ‘n Easy“), minėtų įvykių kontekste jis įgijo daug svarbesnę socialinę prasmę: tai, kaip moterį vertins kiti, priklauso ne tik nuo jos fizinio grožio, bet ir nuo to, kaip ji pati vertina save.

 

„Moterų vaidmuo visuomenėje laikui bėgant smarkiai pasikeitė: šiandieninė moteris vienu metu gali būti ir karjeristė, ir žmona, ir mama bei draugė, tačiau prieš keturiasdešimt metų situacija buvo visai kitokia. Štai kodėl šūkis „Nes aš to verta“ yra istoriškai svarbus ne tik pačiai „L’Oréal Paris“ kompanijai, bet ir visai visuomenei.

 

Šis šūkis palietė daugybę moterų, gyvenančių skirtingus gyvenimus, turinčias skirtingus įgūdžius bei karjeros kelius. Jis skatino jas daugiau dėmesio skirti sau – savo vidiniam ir išoriniam grožiui – tokiu būdu priversdamas jas pasijusti galingesnėmis ir labiau savimi pasitikinčiomis,“ – pasakojo „L’Oréal Paris“ rinkodaros vadovė Baltijos šalyse Karin Laar.

 

1997 metais „Nes aš to verta“ tapo tarptautiniu „L’Oréal“ šūkiu ir, ženklui besiplečiant, netrukus pradėtas vartoti ne tik plaukų dažų, bet ir dekoratyvinės kosmetikos bei odos priežiūros priemonių reklamose.

 

Ši frazė sužavėjo moteris visame pasaulyje: ne tik Vakaruose, bet ir Azijoje, Rytų Europoje bei Viduriniuose Rytuose, kur moterų emancipacijos stoka buvo (ir iki šiol lieka) viena svarbiausių socialinių problemų.

 

Dešimtajame dešimtmetyje bei praeito dešimtmečio pabaigoje dėl kintančio dialogo su vartotojais bei visuomene, šūkio formuluotė šiek tiek kito – pradėti vartoti įvardžiai „tu“ bei „mes“. Dabar šūkis išverstas į 40 kalbų – tai atspindi platų prekės ženklo grožio suvokimą.

 

Moteris.lt vaizdo įraše – „L’Oréal Paris“ ambasadorės, per pastaruosius 40 metų ištarusios garsiąją frazę 40 pasaulio kalbų.

 

„L’Oréal Paris“ grožio ambasadorių gretose yra daugiau nei 25 pasaulinio garso įžymybės, tokios kaip Beyoncé Knowles, Gwen Stefani, Claudia Schiffer, Jennifer Lopez, Liya Kebede, Laetitia Casta, Ines de la Fressange, Milla Jovovich, Gong Li, Eva Longoria, Fan Bingbing, Andie MacDowell, Freida Pinto ir Rachel Weisz.

 

Garsioji frazė „Nes aš to verta“ per 40 metų skambėjo tokių garsenybių, kaip (iš kairės) Joanne Dusseau (1975 m.), Jane Fonda, Doutzen Kroes, Gwen Stefani ir kt. lūpose

 

Šiandien „Nes aš to verta“ šūkis viso pasaulio moterims asocijuojasi su siekiu atrodyti ir jaustis gražioms, jis įkūnija prabangą, stiprybę ir pasitikėjimą savimi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis