Galerininkė Danguolė Stachura: su amžiumi vis labiau norisi natūralumo

Galerininkė Danguolė Stachura (41 m.) pripažįsta, kad jos žvilgsniui spindesio suteikia mėgstama veikla. Vis dėlto mums įdomu ir tai, kas priverčia švytėti jos odą.

Danguole, šiuo metu ne tik rūpinatės savo galerija, bet ir Vilniaus dailės akademijoje studijuotate tapybos magistrantūrą. Ar, keičiantis moterų grožio kanonams, yra dalykų, kurie išlieka?

Grožis – svečias, laukiamas visų”, – rašė J. W. Goethe. Manau, išvaizdos kultūra visais laikais buvo tokia pat svarbi, kaip ir elgesio, kalbos, rašymo, humoro Esminiai dalykai nesikeičia. Galbūt mums sunkoka suprasti kai kuriuos, tarkim, XVIII a. grožio standartus, bet švytinti oda, gražūs plaukai, tvarkinga išvaizda visada buvo ir bus svarbūs moters grožio atributai. Aš pati retai vertinu žmogų pagal detales, man svarbiausia jo skleidžiama energija, pozityvumas, charakteris. Jei veidas surūgęs, net ir labiausiai prižiūrėta oda grožio nesuteiks.

MOTERIS / Redos Mickevičiūtės nuotr.

Jūs pati visada atrodote puikiai. Ar lengva išlaikyti tokią nepriekaištingą išvaizdą?

Šiuo metu ypač nelengva (juokiasi), mat esu visa galva pasinėrusi į studijas. Štai ir praėjusią naktį teko nemažai mokytis, ir reikia pripažinti, kad nemigo naktys vyresnėms kaip 40-ties metų moterims palieka veide kur kas ryškesnius pėdsakus nei dvidešimtmetėms. Kita vertus, naujos žinios, iššūkiai, mėgstama, įdomi veikla yra savotiškas jaunystės šaltinis, tai neleidžia užmigti protui, užgesti žvilgsniui. Aišku, jaunatviškai odai išlaikyti dabar reikia daugiau pastangų nei jaunystėje, bet jos būtinos, jei nori, kad būtų malonu save matyti veidrodyje. Ramus miegas, daug vandens ir geras kremas – be šių trijų dalykų negalėčiau apsieiti.

Kaip keitėsi Jūsų veido priežiūros ritualai bėgant laikui?

Mano oda gana riebi, tad beveik iki 35-erių jai nereikėjo ypatingos priežiūros, tik valyti. Kartais atlikdavau daugiafunkcį šveitimą, pasitepdavau lengvesniu kremu, bet neretai ir visą dieną pravaikščiodavau niekuo nepasitepusi ir nejusdama jokio diskomforto. Nežinojau, kas yra naktinis kremas. Dabar matau, kad jau būtina palaikyti odos tonusą. Naudoju įvairias kaukes, ampules, dieninį ir vakarinį kremus, serumą.

Pagal ką – gamintoją, sudėtį, kainą ar rekomendacijas – renkatės odos priežiūros priemones?

Rekomendacijos, aišku, svarbu, bet, kai pasiūla tokia didelė, neįmanoma, o ir nenoriu visko bandyti ant savo odos. Pirmiausia atkreipiu dėmesį į gamintoją. Man svarbu, kad kompanija turėtų gerą vardą ir istoriją, kad jos gaminiai būtų paremti klinikiniais bandymais ir moksliniais tyrimais. Vertinu grožio profesionalams skirtą kosmetiką, nes žinau, kad jie, dirbdami su nuolatiniais klientais, vadovaujasi ne reklaminiais šūkiais, o patirtimi, renkasi tik tokias priemones, kurios išties yra veiksmingos. Aišku, pasižiūriu ir į sudėtį. Nepatinka, kai sudedamųjų dalių sąrašas yra pernelyg ilgas. Kita vertus, ir visišku natūralumu netikiu. Galima tepti veidą ir agurkais, ir uogienėmis, bet vargu ar jie bus tokie veiksmingi kaip priemonės, sukurtos naudojant mokslininkų atrastas naujausias technologijas ir formules.

MOTERIS / Redos Mickevičiūtės nuotr.

Koks naujausias Jūsų grožio atradimas?

Neseniai atradau prekių ženklo „Dr. Grandel“ kosmetiką. Man imponavo tai, kad ją gamina žinoma, jau 65 metų veiklos patirtį turinti Vokietijos įmonė. Ji turi nuosavą tyrimų centrą, modernią gamyklą, kuria inovatyvius produktus, o produkcijos kokybę tvirtina nepriklausomi Vokietijos ekspertai. Ši kosmetika atitinka ir kitą man svarbų kriterijų – ji kuriama profesionalams. Todėl gana drąsiai išbandžiau kelias man pasiūlytas „Dr. Grandel“ priemones ir iškart pajutau, kad jos – kaip tik tai, ko man reikia. Ypač man patinka serumas „Timeless“ su aukso dulkėmis.

Vadinu jį greitąja pagalba. Jis ne tik pamaitina, sudrėkina odą, bet ir akimirksniu suteikia švytėjimo – tai šiuo įtemptu laikotarpiu man ypač svarbu. Nuovargio žymes panaikinti labai padeda priemonė „Cell Repair“ su vaisių kamieninėmis ląstelėmis. Ją naudoju ne kasdien, o tik tuomet, kai odą norisi labiau palepinti, atgaivinti.

Nemėgstu pertekliaus – tiek kalbant apie daiktus, tiek apie kosmetiką. Manau, kad pernelyg daug priemonių odą apsunkina, ji aptingsta, nustoja regeneruotis pati. Mano kosmetikos lentynėlės tikrai nėra gausiai nukrautos. Manau, geriau naudoti mažiau, bet kokybiškesnių priemonių. Veidą valau toniku „Soft Tonic“.

Kadangi mano oda gana riebi, tinkamai valyti ją labai svarbu. Mėgstu ir kūno kremą „Beautygen Renew Body“ su snieginių dumblių ekstraktu, jis paverčia mano odą šilkine.

Kaip manot, ar yra tiesioginis ryšys tarp priemonės veiksmingumo ir kainos?

Sunku pasakyti, neatlikau tokių tyrimų, bet esu pastebėjusi, kad kokybiški daiktai paprastai nebūna labai pigūs. Ar kremas geras, iškart pajunti jį užsitepusi ant odos. Tuomet ir supranti, kodėl jis kainuoja daugiau, nei panašias sudedamąsias dalis turintis pigesnis.

Gal esate išbandžiusi ir rimtesnes grožio procedūras, tarkim, botulino ar hialurono injekcijas? Ką manote apie plastines operacijas?

Jei žmogui iškrenta dantis, nesiūlome jam susitaikyti su tuo kaip su neišvengiama senėjimo pasekme. Svarbiausia nepulti į kraštutinumus, įvertinti, ko tau pačiam reikia, o ne stengtis atitikti neretai gana keistus grožio standartus. Laimė, Lietuvoje tų perpūstų lūpų ir nejudančių kaktų nėra labai daug, dauguma mūsų moterų turi gana subtilų skonį ir saiko jausmą. Dar labai svarbu pasirinkti tinkamą specialistą. Esu išbandžiusi ir botulino toksino injekcijas, ir mezoterapiją, ir vieną naujausių procedūrų – penkių grožio taškų terapiją, kai aktyviosios medžiagos suleidžiamos į tam tikrus veido taškus. O štai hialuronui esu alergiška. Manau, kad, šiomis procedūromis nepiktnaudžiaujant, derinant jas su kokybiška kasdiene priežiūra, galima pasiekti puikių rezultatų ir gerokai atitolinti tą akimirką, kai prireiks antidepresantų, pažiūrėjus į veidrodį.

Galbūt padėtį kartais galėtų išgelbėti dekoratyvinė kosmetika?

Manau, jei oda neprižiūrėta, dekoratyvinė kosmetika nepadės. Beje, ilgainiui jos norisi naudoti vis mažiau. Būdama 20-ties, gali užsitepti storiausią kreminės pudros sluoksnį ir ryškiai išsidažyti, o štai 40-ties padauginusi dekoratyvinės kosmetikos gali atrodyti juokingai ir dar labiau pavargusi. Man vis labiau norisi natūralumo ir tikro švytėjimo, todėl daugiau investuoju į odos priežiūrą, nei į makiažą.

Užsakymo nr.: PT_77047639

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis