Edita Daniūtė: mano geros savijautos ir išvaizdos paslaptys

Sportinių šokių šokėja Edita Daniūtė (38 m.) visuomet atrodo puikiai ir kiekviena moteris gali tik pavydėti tokios nepriekaištingos figūros. Dveijų vaikų – sūnaus Romeo ir dukters Evitos – mama atskleidė savo grožio paslaptis ir dalijasi patarimais, kaip moterims išlikti lieknoms.

Nuo ko prasideda jūsų diena?

Turiu tokį įprotį kiekvieną rytą maudytis vonioje. Namiškiai jau įpratę, žino, kad tas pusvalandis yra mano. Labai nemėgstu dušo, po juo greitai greitai palendu vakare. Į vonią visada įberiu kokių nors negyvosios jūros druskų. Prausiuosi su masažuojamosiomis pirštinėmis, jomis kūną ir masažuoju, ir šveičiu, o išlipusi iš vandens pasitepu prancūzišku migdolų aliejumi. Odą taip išlepinau, kad jei to nepadarau, atrodo, traukia nugarą, negaliu pasilenkti.

Asmeninio albumo nuotr.

Kaip puoselėjate savo veido odą?

Kas rytą odą nušveičiu šveitikliu. Kadangi turiu bėdų dėl pigmentinių dėmių, renkuosi balinamuosius kremus su stipria apsauga nuo saulės. Nakčiai veidą patepu aliejuku, kuris labai gerai maitina odą. Paakiams naudoju jauninamąjį kremą.

Ar dažnai naudojate dekoratyvinę kosmetiką?

Į darbą visuomet einu pasidažiusi, labai pritariu požiūriui, kad negražių moterų nėra, yra tik nesusitvarkiusios. Man būtina sausa pudra, taip pat visuomet naudoju skaistalus, lūpas tepu blizgiu ir, žinoma, visuomet tušu paryškinu blakstienas.

Mirko, Romeo ir Edita
Mirko, Romeo ir Edita
Asmeninio albumo nuotr.

Ar atliekate grožio procedūras klinikose?

Nesu prieš botulino injekcijas. Keturiasdešimties, manau, jas išbandysiu, bet žinoma, viską reikia daryti su protu. Jau išbandžiau veido jauninimo procedūrą kraujo plazmos injekcijomis, bet labai blogai jaučiausi. Labai skaudėjo, buvo baisiai subadytas veidas, o akivaizdaus efekto nematyti, todėl nelabai rekomenduočiau ir kitoms. O mezoterapijos procedūros, nors taip pat skausmingos, nemalonios, bet patiko. Visoms precedūroms renkuosi tik specialistus Lietuvoje.

Esate liekna, atletiška. Kokia jūsų grožio paslaptis?

Mėgaujuosi aktyviu gyvenimu. Visur lakstau, sprendžiu problemas, šoku. Anksčiau labiau save prisižiūrėjau, rinkdavausi maistą, ką valgyti, o ko ne, nes dar nuo paauglystės sau atrodžiau per stora. Ne išimtis ir dabar. Tačiau pastebėjau, kad bėgant metams pamažu save priimu tokią, kokia esu.

Su mylimuoju šokėju Mirko Gozzoli
Su mylimuoju šokėju Mirko Gozzoli
Asmeninio albumo nuotr.

Ar maistas turi daug įtakos jūsų gerai savijautai ir išvaizdai?

Tai labai svarbu. Kai kurį laiką pavyksta neprisivalgyti bet ko, pajuntu, kad oda būna lygesnė, skaistesnė. Įtakos gražiai odai turi ir vanduo. Stengiuosi per dieną išgerti bent pusantro litro. Pagrindinis mūsų šeimos maistas yra vistiena, salotos, kalakutiena ir žuvis.

Kaip jums pavyko išsaugoti tokias puikias kūno formas po dviejų nėštumų ir gimdymų?

Nieko ypatingo nedariau, nes pats maitinimas krūtimi sudegina nereikalingus, po nėštumo likusius riebaliukus. Ir nėščia, ir pagimdžiusi daug sportavau, sveikai maitinausi. Aišku, daug priklauso ir nuo pačios moters genų.

Edita ir sūnelis Romeo
Edita ir sūnelis Romeo
Asmeninio albumo nuotr.

Ar yra specialus grožio receptas, kuriuo galėtumėte pasidalinti?

Valgykite daug vaisių, šviežiai spaustų sulčių. Ir pasakykite NE kavai, ko man, deja, tikrai nepavyksta atsisakyti, ir kitiems nesveikiems gyvenimo įpročiams. Daug daug miego, sportas, kasdienė mankšta, judėjimas – tai dalykai, kurių niekada nebus per daug šiuolaikinei moteriai, kurios darbas dažniausiai sėdimas, o atstumus ji įveikia vairuodama automobilį.

Edita ir Evita
Edita ir Evita
Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis