Dermatologė: ką daryti, kad oda sentų lėčiau

Įrodyta, kad genetinės priežastys lemia tik 20% visų senėjimo požymių, likusius 80% sukelia aplinka, kurioje gyvename, bei gyvenimo būdas.

Pasak dermatologės Nadeždos Jarušinos, mokslininkai jau seniai kėlė klausimą, kas lemia senėjimą. Nors iš pradžių manyta, kad nemenkos įtakos turi paveldimumas, tačiau paaiškėjo, kad ne tik.

„Ekspozomas – tai išorinių (klimato, taršos, UV spindulių) ir vidinių (mitybos, streso, emocinio fono ir t. t.) veiksnių kompleksas, kurį mes patiriame per savo gyvenimą. Šie veiksniai neigiamai veikia mūsų kūną ir sveikatą. Jei nereaguosime į jų poveikį, oda sens daug greičiau. Dermatologai rekomenduoja domėtis ekspozomu ir rinktis tinkamą odos priežiūrą ir apsaugą“, – sako gydytoja N. Jarušina.

Organizatorių nuotr.

Norint išlaikyti gražią odą mes turime vengti išorinių veiksnių, tokių kaip: saulė, vėjas, neracionali mityba, mažiau rūkyti, daugiau miegoti, be jokios abejonės naudoti tinkamai parinktas veido priežiūros priemones, o taip pat neužmiršti apie apsaugą nuo saulės.

„Vichy“ laboratorijos sukūrė inovatyvios formulės veido fluidą „Slow Age“ su efektyviais, natūraliais ingredientais, kuris gali sumažinti kasdien mūsų odos patiriamą žalą. Baikalino šaknų ekstraktas – galingas antioksidantas, bifidus probiotikai sustiprina odos barjerą, plataus spektro filtrai SPF25 apsaugo nuo žalingo saulės poveikio. „Slow Age“ šalina odos senėjimo žymes ir neleidžia formuotis naujoms“, – pridūrė „L'Oreal“ prekės ženklo „Vichy“ koordinatorė Lietuvoje Jurgita Černiauskaitė.

Organizatorių nuotr.

Po pristatymo svečiai mėgavosi išskirtiniais restorano „Entresol“ šefo Raimondso Zommerso pagamintais patiekalais ir gėrimais. Šefas atkreipė susirinkusiųjų dėmesį, kad užkandžių ingredientai parinkti ne atsitiktinai. Dominavo penki odą gražinantys produktai: grybai, avokadai, apelsinai, lašišos ir riešutai. O renginį puikiai vainikavo gardūs Raimondso Zommerso desertai.

Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis