Brandžios moters grožis: kaip neatrodyti juokingai

Sakoma, kad grožis gali pakeisti pasaulį. Galbūt dėl tokios grožiui priskiriamos galios galima ir pasiginčyti, tačiau sutikite – grožis tikrai gali pakeisti moters vidinį pasaulį. Užgriuvus sunkumams, nusivylus aplinkiniais ar net savimi, kartais užtenka tiek nedaug, kad grįžtų pasitikėjimas, šypsena ir optimizmas – tiesiog pasijusti gražia.

Skaitomiausi savaitės straipsniai:
- Tokia kava, kokia yra populiari Lietuvoje, Italijoje laikoma „nusikaltimu, už kurį sodinama į kalėjimą“
- Lietuvą į Maltą iškeitusi smuikininkė: grojimas gatvėse, minus 20 kg ir pagaliau pajaustas tikro gyvenimo skonis
- Ką vilkėti kokteilių vakarėlyje: dizainerės R. Piekautaitės rekomendacijos
- Gabrielės pokyčiai: romantiška nuotaka
- Eva Tombak: ką aš galvoju apie sveikus (žalingus) įpročius
- Karšti sumuštiniai kitaip

Sulaukus brandaus amžiaus, kai ant pečių gula kasdieniai rūpesčiai, kai žvilgsnis į veidrodį primena dar vieną atsiradusią raukšlelę, pasijusti gražia gali būti sunku.

Tad visažistė ir grožio ekspertė Jelena Liaudinienė pataria, ką rengtis, kokių drabužių vengti, kokį makiažą susikurti, kad ir brandesnio amžiaus moteris spinduliuotų grožį, kuris yra svarbus.

APRANGA

1. Atidžiai rinkitės ilgį

Norime to ar ne, bet bėgantys metai įspaudžia savo žymes moters kūne. Tačiau vienų kūno vietų oda ilgiau išlieka elastinga ir glotni, kitų kūno vietų oda iškart išduoda moters amžių. Jelena Liaudinienė pataria drabužius rinktis taip, kad jie paslėptų tas kūno vietas, kurių oda jau praranda elastingumą.

Vida Press

„Brandesnio amžiaus moteriai tikrai netinka vadinamieji „maksi diržai“. Šlaunų oda ir oda aplink kelius greičiau praranda elastingumą ir gražią išvaizdą, o blauzdos išlieka glotnios ir dailios. Todėl derėtų rinktis sijonus ar sukneles, dengiančias kelius. Taip parodysite tik dailias kojas ir atrodysite grakščiai bei elegantiškai.

Vida Press

Taip pat ir su viršutine aprangos dalimi. Derėtų rinktis palaidines su 2/3 ar 3/4 ilgio rankovėmis, dengiančiomis žastą ir alkūnę, kurių oda mažiau atspari bėgantiems metams. Rankos dalies nuo alkūnės iki riešo oda elastingumą išlaiko kur kas ilgiau. Tinkamai pasirinkus rankovių ilgį, rankos gali atrodyti jaunatviškos ir dailios,“ – pataria Jelena.

Vida Press

2. Kritiškai įvertinkite dekoltė sritį

Kaklas ir dekoltė sritis – taip pat tos vietos, kurias brandesnio amžiaus moteris turėtų atidengti tik jas kritiškai įvertinusi. Vasarą norisi atidengti kuo daugiau kūno, tačiau jeigu moters kaklas plonas, o dekoltė sritis ir viršutinė krūtinės dalis kaulėta ir atsikišusi, didelių iškirpčių ir atidengtų pečių derėtų vengti. “Mary Kay” grožio ekspertė pataria rinktis V formos arba elegantišką aplink kaklą einančią iškirptę.

Vida Press

3. Laikykitės trijų spalvų taisyklės

Margumas tinka ne visoms, sako Jelena Liaudinienė. Ypač brandesnio amžiaus moterys turėtų vengti „papūgos” efekto. Norėdama atrodyti elegantiškai ir stilingai, moteris turėtų rinktis ne daugiau kaip trijų atspalvių drabužius.

Vida Press

„Vienspalviai drabužiai, nesvarbu, kokioje parduotuvėje pirkti, visada atrodys praktiški ir funkcionalūs. Klasikinių spalvų sijoną ar kelnes lengva priderinti prie įvairių atspalvių palaidinių. Taip pat ir vienspalvę palaidinę nesunkiai suderinsite su skirtingų atspalvių sijonais ar kelnėmis. Nesakau, kad margi raštai brandesnio amžiaus moteriai yra tabu. Viskas galima, tik su saiku. Jeigu renkatės raštuotą palaidinę, apatinė dalis turi būti vienspalvė, o palaidinės rašto spalvos atitikti visos aprangos spalvinę gamą, ir atvirkščiai,“ – pataria Jelena.

Vida Press

Taip pat vyresnėms moterims patariama rinktis švelnesnių atspalvių drabužius, paryškinant juos viena kita ryškesne detale, pvz., ryškesnio atspalvio skarele ant kaklo, ryškesne rankine ar bateliais.

Vida Press

MAKIAŽAS

4. Nepersistenkite su įdegio efektu

Kol jaunos merginos, dar nespėjusios įrusti saulėje, įdegio efektą sukuria bronzinančiomis pudromis, vyresnės moterys jų turėtų vengti.
„Visada brandesnio amžiaus moterims patariu vasarą rinktis BB ar CC kremus, kurie išlygina veido odos nelygumus ir sulygina odos atspalvį, suteikdami jai natūralų švytėjimą. Stiprų bronzinį atspalvį suteikiančios blizgios pudros atrodys kaip kaukė – nenatūraliai, neestetiškai ir neelegantiškai. O būtent estetikos ir elegancijos norisi iš moters, jau atradusios savo stilių bei tai kas jai tinka ir patinka,“ – teigia J. Liaudinienė.

Vida Press

5. Rinkitės neriebias ir matines makiažo priemones

Riebūs akių pieštukai ir lūpų dažai neturėtų rasti vietos brandaus amžiaus moters rankinėje.

„Laikas paliečia ir moters akių vokų odos elastingumą. Riebūs perlamutriniai akių pieštukai ar šešėliai greitai praranda visą grožį, nes subėga į voko raukšleles. Tada akys atrodo tikrai neestiškai ir netvarkingai. Taip pat ir su riebiais lūpų dažais. Vasarą riebūs lūpų dažai linkę išbėgti už lūpų kontūro, išsitepti bevalgant ar geriant. Tiek ir tereikia, kad visos moters pastangos atrodyti žavingai nueitų šuniui ant uodegos,“ – aiškina visažistė.

Vida Press

Jelena taip pat pataria vengti blizgių lūpų dažų ar blizgesių. Juos reikėtų keisti neutralesnėmis, švelnesnėmis, daug perlamutro ir šalto melsvo atspindžio neturinčiomis priemonėmis.

6. Nepamirškite, trijų spalvų taisyklė galioja ir makiažui

Viena iš makiažo klaidų, kurią daro moterys, - įsitikinimas, kad ryškus makiažas padės atrodyti jauniau ir šauniau. Tačiau labai svarbu atsiminti, kad jeigu paryškinate akis, elegantiškai makiažą užbaigs neutralesnio atspalvio lūpų dažai. Ir atvirkščiai, jeigu nutarėte paryškinti lūpas, akims užteks lengvo brūkštelėjimo švelnaus atspalvio šešėliu ir blakstienų tušu.

„Rinkdamasi makiažo spalvas, moteris turėtų atsižvelgti į visą savo aprangą. Jeigu apranga yra ryškesnė, nereikėtų makiažu stengtis perrėkti aprangos ryškumo. Makiažas turėtų būti neutralesnis, švelnesnis. Jeigu aprangoje tik viena kita ryškesnė detalė, tada drąsiai galima labiau paryškinti lūpas arba akis (bet tik ne ir lūpas, ir akis tuo pačiu metu!). Kaip ir aprangos spalvos, taip ir makiažo turėtų derėti tarpusavyje ir būti ne daugiau kaip trijų atspalvių. Įsivaizduokite, kaip atrodytų moteris su ryškiais mėlynais šešėliais padažytomis akimis, ciklameno spalvos skruostais ir ryškiomis vyšninėmis lūpomis... Aplinkinių dėmesį tikrai atkreiptų, tik vargu ar taip, kaip norėtų,“ – sako Jelena.

Vida Press

Jelena Liaudinienė pabrėžia, kad nuo brandžios moters turi sklisti elegancija ir ramybė, kurią padeda sukurti tarpusavyje deranti visuma.

„Nuostabu, ką su moterimi padaro tik gražus ir patogus apatinis trikotažas. Juk nuo apatinio trikotažo ir prasideda moters kūryba. Nors jo niekas nemato, tačiau iškart pasikeičia moters laikysena, manieros, žvilgsnis, ji jaučiasi moteriškesnė ir labiau pasitikinti savimi. Šiek tiek dėmesio ir meilės sau, ir visi rūpesčiai bei negandos liks nuošalyje, moteris vėl galės šypsotis ir aukštai pakelti galvą,“ – įsitikinusi grožio ekspertė.

„Mary Kay“, norėdama padėti moterims ir vaikams, susiduriantiems su sunkumais, visame pasaulyje vykdo socialinę programą „Grožis, kuris yra svarbus“. Dalį pajamų, gautų už „NouriShine Plus“ lūpų blizgesius „Create Change ir In Harmony“, kosmetikos kompanija Lietuvoje skiria viešajai įstaigai „Moters pagalba moteriai“, kuri padeda moterims sunkiomis gyvenimo akimirkomis.

Siūlome ir jums laimėti „NouriShine Plus“ lūpų blizgesius - dalyvaukite!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis