Aušra Štukytė: svorį galima koreguoti ir be griežtų dietų

Charizmatiška, energija spinduliuojanti teatro, kino ir televizijos aktorė Aušra Štukytė pasakoja apie liekną figūrą, valgymo įpročius ir pataria, kaip sulieknėti.

Aušra neslepia, kad numetus svorio ji jaučiasi ir gražesnė, ir laimingesnė: „Pojūčiai tikrai geri: normalizavosi svoris, pagerėjo savijauta, turiu daugiau energijos, jaučiuosi geresnės nuotaikos. Vien tik pliusai!“

Šiandien aktorė neįsivaizduoja savo dienos pradžios be sočių pusryčių, kuriems dažniausiai renkasi įvairias košes ar dribsnius.

„Pusryčiai man yra svarbiausias dienos maistas. Jų praleisti tiesiog nevalia ir negalima. Jei pirmas dienas tokį maistą vertinti kaip sveiką ir naudingą, vėliau jau net nebesinori visokių riebių, saldžių, kaloringų dalykų,“ – pasakojo moteris.

Aušra Štukytė
Aušra Štukytė
DELFI / Tomas Vinickas

Pradėjusi sveikai maitintis Aušra sumažino ir suvartojamo cukraus kiekį. Ir ne tik saldindama kavą, arbatą ar apribodama saldumynus: „Jei labai noriu kokio saldumyno, tikrai nebaudžiu savęs ir jau išmokau taisyklę, kad kasdien galima suvalgyti po kokią nors mažą nuodėmę, o jei susilaikai nuo jų – kartą per savaitę didesnę. Jei tikrai norisi, tai ir reikia. Svarbu tik suvalgius nekaltinti savęs paslydus. Verčiau pasimėgauti tuo gabalėliu šokolado ar torto ir viską iš naujo pradėti kitą dieną.“

Kokia svorio kritimo priežastis? Moteris tikina, kad svarbiausia valgyti dažnai ir po nedaug bei jokiu būdu nenueiti į kraštutinumus.

Aušra Štukytė atsikratė apie 20 kg
Aušra Štukytė atsikratė apie 20 kg
DELFI montažas

Maistas yra energija, kurią mes privalome įsisavinti, nes be maisto tiesiog neišgyventume. Pirmoje dienos pusėje organizmui reikia duoti gerųjų angliavandenių, geriausiai tinka įvairūs vaisiai ar grūdinės kultūros, o antroje dienos pusėje jau organizmą lepinkite baltymais ir statybinėmis medžiagomis, o tam puikiai tinka ankštinės kultūros ir žinoma labai daug daržovių,“ – paterė moteris.

Aktorė atskleidė, kad mėgstamiausias jos produktas – bulvės.

„Turiu grynai lietuvišką skrandį. Bulvinė nuo pat vaikystės. Man patinka bulvės visomis formomis: virtos, keptos, „tušintos“ ir kitokios. Yra daug būdų, kaip galima pagaminti bulves su lupenomis. Aš mėgstu ir sveikai ir nesveikai pagamintus bulvių patiekalus. Kartas nuo karto leidžiu sau suvalgyti ir bulvių traškučių. Žinau, kad nesveika, bet kartais labai norisi,“ – atvirauja Aušra Štukytė.

Aušra Štukytė
Aušra Štukytė
DELFI / Karolina Pansevič

Visiems, pasiryžusiems keistis, ji linki pozityvumo, nes tik geras nusiteikimas padeda lengviau siekti užsibrėžtų tikslų.

„Jaučiuosi gerai tuomet, kai esu sau graži. Mes, moterys, puikiai žinome, kad kartais būna dienų, kai viskas netinka, kai atrodo, jog viskas blogai: oda suglebusi, raukšlių per daug, papildomų kilogramų – per daug. Rodos, viskas blogai. Tomis dienomis ne tik aš kenčiu, bet ir visi aplinkiniai. Tačiau reikia susitvarkyti taip, kad jaustumeis sau graži. O kai jau jauties graži, būsi ir laiminga, jei laiminga pati – laimingi ir kiti“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis