Aktorė Edita Užaitė: „tepu gamtą“ ant savęs

Ilgaplaukė blondinė, valiūkiška šypsena, nepabrėžianti išorinio moteriško grožio, drąsi išsišokėlė, neatleidžianti vyrui neištikimybės, švelni mama ir mylimoji – tokia yra aktorės Editos Užaitės herojė Kristina televizijos seriale „Moterys meluoja geriau“.

Ar gyvenime ji panaši į Kristiną? Kokia ji moteris? Kokias moteriškas procedūras mėgsta?

Edita nemėgsta atvirauti apie savo asmeninį gyvenimą, mažai kalba moteriškomis grožio temomis. Tačiau šįkart, anot jos pačios, matyt, pavasaris susuko galvą, todėl sutiko pasidalinti savo grožio receptais bei mintimis, kuo gyvena dabar. Skaitytojai turi galimybę įvertinti ir pavasarišką jos fotosesiją bundančiame miške.

Reklamos užsakovų nuotr.
Kartu su Edita pristatome ypatingas priemones moteriai po žiemos: plaukams atgaivinti, kūnui pamaloninti, veidui paskaistinti. Tai – ekologinių produktų parduotuvių tinklo Lietuvoje – kompanijos „Bioteka“ grožio puokštė pavasariui.

Šeima daro mane laimingą

Turi ilgus šviesius plaukus. Ar esi turėjusi blondinės iš „Payboy“ žurnalo įvaizdį – ilgi plaukai, seksuali mini suknutė, aukštakulniai, papūstos raudonos lūpos? Ar tau patinka toks įvaizdis?

Taip, esu turėjusi tokį įvaizdį viename Oskaro Koršunovo spektaklyje. Esu aktorė ir man patinka mano darbas, patinka įvairūs moters įvaizdžiai, vaidmenys. Tačiau labiausiai vertinu režisierių ir visą projekto komandą. Labiausiai mėgstu dirbti su savo darbo profesionalais – tada geriausiai galiu atsiskleisti kaip aktorė. Be to, man patinka ne tik rezultatas, bet ir pats procesas – kai jis smagus, kūrybingas, tai yra labai puiku.

Reklamos užsakovų nuotr.
Kodėl nemėgsti duoti interviu apie savo asmeninį gyvenimą ar kalbėti grožio temomis?
Saugau savo asmeninį gyvenimą, savo šeimą. Be to, nemėgstu ilgų grožio procedūrų salonuose, nes labai gaila laiko, todėl ir nemėgstu tuščiai plepėti apie savo grožį. Man įdomesnės temos, kuriomis mielai kalbu (kai lieka laiko po šeimos) – tai aktoriaus profesija, mano vaidmenys teatre, kine.

Tačiau šįkart padarei išimtį. Taigi, kokios tavo grožio procedūros? Ką rekomenduotumei kitoms moterims?

Aš esu iš tų moterų, kurios vienu metu gali daryti penkis darbus. Tikriausiai išmokau šito iš savo tėčio. Tarkime, tvarkau namus, o tuo pačiu metu užsidedu kaukę ant veido. Arba dirbdama kompiuteriu pamaitinu plaukus ar veido odą. Labai mėgstu natūralius vaisius, uogas – dedu ant savęs braškes, obuolius ir kitas gamtos gėrybes, kurių tuo metu yra šviežių. Bet iš esmės viską, ką tepu ir pilu ant savęs, dažniausiai randu ekologiškų prekių parduotuvėse „Bioteka“.

Reklamos užsakovų nuotr.
Kaip veiksminga kosmetinė priemonė didžiausias atradimas man buvo molis ir žemės lava. Gaminuosi iš jų kaukes, kurios puikiai sutvarko probleminę veido odą. Po spektaklių veidą nuprausiu putomis – jos gerai pašalina makiažo likučius ir per dieną susikaupusias dulkes. Odą atgaivinu švelniu toniku. Kartais palepinu kremu. Atradau naująjį „LOGONA“ dieninį kremą „Age Protection“ su šaltalankių sėklų aliejumi. Gaivus, malonus liesti ir uosti. Tikiu, kad jis veikia!

Kaip prižiūri savo plaukus?

Su jais tikrai turiu daug bėdų. Mano plaukai dažnai kenčia įvairias sukimo, tempimo, tiesinimo procedūras prieš spektaklius, filmavimus, fotosesijas. Po tokių kankynių jiems reikia atstatomųjų kaukių, maitinimo, nes jie ir šiaip linkę sausėti. Būna surandu, kas, atrodo, tinka mano plaukams. Bet po tam tikro laiko priemonė pasidaro nebeveiksminga arba aš esu alergiška jai. Šiuo metu išbandau „Bioteka“ specialisčių rekomenduotus „John Masters Organics“ šampūną ir kondicionierių.

Kodėl renkiesi ekologišką kosmetiką?

Auginu dukrelę, esu atsakinga mama – atidžiai renku produktus dukrai, taip pat rūpinuosi ir savo gražia bei sveika išvaizda. Visų perkamų prekių etiketes stengiuosi skaityti, tačiau taupydama laiką renkuosi ekologišką asortimentą tiekiančias parduotuves, kurios šį darbą iš anksto padaro už mane, atrinkdamos tik natūralius gaminius.

Reklamos užsakovų nuotr.
Kas tau labiausiai patinka pavasarį?

Viskas. Labai geras laikas. Mėgstu kapstytis sode – sodinu gėlynus.

Darbus, susitikimus derini prie dukrelės grafiko, nuolat mini savo šeimą, moteriškus užsiėmimus. Atrodo, kad tau patinka būti moterimi ir mama?

Taip, dabar mano prioritetai yra šeima, dukra. Kol ji maža, aš leidžiu su ja labai daug laiko, man patinka žaisti, kalbėtis su dukra. Motiniška meilė nuostabi! Savo meilę parodau ir vyrui: mėgstu skaniai gaminti, nustebinti jį kuo nors. Man patinka mano moteriškos pareigos: mielai sutvarkau namus, verdu pietus, sodinu gėlynus. Tai daro mane laimingą!

Reklamos užsakovų nuotr.
„Bioteka“ pavasarinis grožio „krepšys“: levandos, rozmarinai, aitrieji apelsinai, šaltalankiai

Pavasarį mes visi prisimename gamtą. Suprantame, kad mums ji labai reikalinga, įkvepia, sušildo, maitina. Šiandien norėjau ne tik trumpam sustabdyti besiskleidžiantį gamtos grožį fotosesijoje su nuostabia moterimi E.Užaite, bet ir pateikti ypatingų grožio receptų kiekvienai moteriai – tiesiai iš gamtos.

Ekologinių prekių tinklas Lietuvoje „Bioteka“ šiam vėlyvam lietuviškam pavasariui paruošė itin gaivų, netikėtų derinių, maistingą, kvapnų krepšį iš citrinų, apelsinų, levandų, rozmarinų ir šaltalankių. Šiame rinkinyje yra priemonės plaukams, kūnui ir veidui – viskas iš gamtos, natūralu ir dėl to stebuklinga.

Vilnijantys, švelnūs ir kvapnūs plaukai

Šį sezoną „Bioteka“ specialistės siūlo atgaivinti plaukus skaniai skambančiais ir tikslingai veikiančiais „John Masters Organics“ deriniais – levandos su rozmarinais, citrinos su karčiaisiais apelsinais! Kompanija „John Masters Organics“ griežtai laikosi 11 ekologinių gamybos principų. Svarbiausias jų – produktai turi būti pagaminti iš 70-100 proc. ekologiškų ingredientų. Nenaudojami dirbtiniai dažikliai, kvapai, natrio lauril (lauret) sulfatai, parabenai, genetiškai modifikuotos žaliavos. Visi augaliniai ekstraktai imami iš sertifikuotų ekologinių ūkių, tik išskirtiniais atvejais leidžiama naudoti žaliavas, augančias laukinėje gamtoje. Visos sudėtinės dalys privalo turėti patvirtintą ir įrodytą teigiamą poveikį odai arba plaukams.

Pavasariui „Bioteka“ rekomenduoja levandų ir rozmarinų šampūną bei citrinų ir karčiųjų apelsinų kondicionierių. Sojos baltymai ir kviečių aminorūgštys kartu su rozmarinų ir levandų ekstraktais, esantys šampūne, stiprina plaukus, suteikia jiems žvilgesio ir apimties. Citrinų ir karčiųjų apelsinų kondicionierių galima naudoti dviem būdais: įprastai išskalaujant arba neišskalaujant ir paliekant įsigerti į drėgnus plaukus. Šis lengvas ir plaukų neapsunkinantis kondicionierius sugrąžina plaukams žvilgesį, glotnumą.

Reklamos užsakovų nuotr.
Kuo kvepia moters oda?

Vanile, braškėmis, rožėmis, pavasariu, šokoladu ar pienu? Garsioji Coco Channel pasakė, kad moteriai užtenka pasipuošti kvapu. Galbūt. Tačiau man, kaip moteriai, atrodo, kad labai svarbu ir gražus kūnas – lygi ir švelni oda, be jokių „apelsino žievelių“, lieknas liemuo, dailios lygios kojos ir kiekvienas kūno lopinėlis.

Kūnas turi būti gražus ne tik mums pačioms, bet ir mūsų vieninteliam, kurį turime arba dar sutiksime. Kūno švara ir grožis ypač aktualus pasidaro dabar, pavasarį, kai nusimetame drabužius ir atidengiame daugiau nuogo kūno.

„Bioteka“ specialistės pataria kūno atnaujinimo programą pradėti ryte, duše su jų atstovaujamos kompanijos „Dr.Hauschka“ dušo balzamais. Šiuose ekologiškuose balzamuose slypi unikalus aromatų pasaulis, sužadinantis mūsų vaizduotę, atgaivinantis jausmus bei tonizuojantis kūno odą. Įsivaizduokite save nuogą stovinčią po dušu, gal šiek tiek vėluojančią į darbą. Vos užsipilate šlakelį kerinčio kvapo balzamo – patenkate į sprogstančius nuo žalumos, kvapų ir saulės atogrąžų miškus. Arba į ryškiai geltonus saulėgrąžų laukus Ispanijoje, tarsi iš Van Gogho paveikslo. Galbūt atsiduriate išpuoselėtame sode Italijoje prie Como ežero... Po tokio įkvepiančio rytinio dušo dieną pradėkite ypač pakiliai!

„Dr. Hauschka” kūno prausikliai itin švelnūs, nes juose yra augalinės kilmės iš cukraus pagamintų lengvai putojančių medžiagų, kurios tinka net ir jautriausiai odai. Veiklioji medžiaga – svarainių sėklų ekstraktas – kartu su augalinės kilmės aktyviosiomis medžiagomis švelniai valo odą ir saugo ją nuo drėgmės netekimo. „Dr. Hauschka“ kūno prausikliuose yra natūralių eterinių aliejų, išgautų iš ekologiškai užaugintų augalų. Be to, sudėtyje esantys šalto spaudimo nerafinuoti avokadų ir saulėgrąžų aliejai puoselėja net itin sausą kūno odą.

Pavasariui „Bioteka“ rekomenduoja „Dr. Hauschka“ citrinų ir citrinžolių dušo balzamą. Šis balzamas yra praturtintas šviežia imbiero šaknimi, kuri čia dera su citrina ir citrinžole, o ryte suteikia neįtikėtiną impulsą visai dienai. Tonizuojantys eteriniai aliejai gerina odos kraujotaką ir įkvepia didžiausiems iššūkiams.

Nepamirškite kūno aliejų!

Atgaivinkite savo kūno odą ir paruoškite ją vasarai – „Dr.Hauschka“ kūno aliejus su citrinomis ir citrinžolėmis įkvėps naujos energijos Jūsų kūnui ir sielai. Toks kūno aliejus ne tik maitina, bei stangrina odą, gerina jos elastingumą. Jis prikelia, pažadina ir jaudina. Veiksmingus masažus šiuo aliejumi galite atlikti kiekvieną rytą ar vakarą, prieš pasimatymą ar svarbų darbinį susitikimą, prieš kelionę. „Dr. Hauschka“ aliejai gaminami iš aukščiausios kokybės aliejų, išgautų iš ekologiškai augintų augalų. Į šalto spaudimo aliejų yra merkiamos aromatingos žolelės, o po to lėtai šildoma iki žmogaus kūno temperatūros. Taip paruoštas aliejus yra ypač kvapnus.

Veidui

„Bioteka“ siūlo kompanijos „Logona“ veido priežiūros priemones, praturtintas šviežių šaltalankio uogų aliejumi. Tai – „Age protection“ linija brandžiai odai. Šiose priemonėse taip pat yra augalinės kilmės hialurono rūgšties, antioksidacinėmis savybėmis pasižyminčio arganų aliejaus ir išsausėjusią odą puoselėjančio brokolio sėklų aliejaus. Visos svarbiausios sudėtinės dalys yra valgomos! Nuostabu, ar ne? Vokietijos gamintojas „Logona“ jau daugiau nei 35 metus gamina sertifikuotą ekologišką kosmetiką - laikosi visų ekologiškos kosmetikos, geros gamybos praktikos reikalavimų. Kūrybinga kompanijos komanda nuolat ieško naujų augalų, vaisių, kurie, tinkamai apdirbti, galėtų būti naudojami kosmetikoje ir darytų geriausią poveikį mūsų odai. „Logona“ veido priežiūros priemonės sukurtos vadovaujantis natūraliais gamtos ir pačios odos ritmais, pasitelkiant naujausius dermatologų atradimus bei ypač tausojant aplinką.

Fotografas: Liudas Masys
Stilius: „Unlabel“
„Unlabel“ – tai drabužiai, sukurti ir pagaminti Lietuvoje. Jie skirti moteriai, gyvenančiai jausmų kupiną gyvenimą greitai besikeičiančiame pasaulyje. Drabužiai, pabrėžiantys moters norą išreikšti save, siekti individualumo, nebijoti atverti visas gyvenimo duris!

Užsakymo nr.: PT_64723977

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis