9 svarbios priežastys daryti krūtų didinimo operaciją

Plastinė chirurgija daugiau nėra tabu tema – šiuo metu dažniausiai atliekama plastinė operacija yra krūtų didinimo operacija. Krūtys – svarbi moters identiteto ir savęs suvokimo dalis, o noras dėl savo kūno jaustis laimingai yra visiškai natūralus ir sveikintinas.

Atsižvelgiant į technologijų pasiekimus, kai liečiami implantai atrodo beveik kaip visiškai natūralūs ir 30 proc. lengvesni, palyginti su anksčiau gamintais, nebekyla klausimo, ar didinti krūtinę, greičiau galime savęs paklausti: „Kodėl gi nepasididinti krūtinės“?

1. Didesnis pasitikėjimas savimi

Savo išvaizda nelabai patenkintos moterys, atlikusios krūtų didinimo operaciją, kur kas labiau pasitiki savimi ir jaučia didesnę savivertę. Moksliniai tyrimo darbai atskleidė faktą, kad ši procedūra pagerino šių moterų savęs suvokimą, pakėlė savivertę ir pasitikėjimą savimi. Galimybė jaustis dėl savo kūno patogiai lyg namie didina laimės jausmą, pasitenkinimo augimas įvertintas daugiau nei 4,2 punktais pagal Rosbergo skalę.

2. Neproporcingai mažos krūtys

Mikromastija yra patologija, kai moters krūtys brendimo periodu iki galo neišsivysto. Absoliutaus mikromastijos apibrėžimo nėra, nes moterų krūtų dydis labai skiriasi, tačiau apibendrintai tai galima apibūdinti kaip vidutinės moters krūtų dydžio ir jos nuomonės, kad krūtys yra mažos, santykį. Nuo mikromastijos kenčiančios moterys, būdamos nuogos, dažnai jaučia gėdos jausmą, dėl to turi su išvaizda susijusių kompleksų. Tokioms moterims krūtų implantai suteiks galimybę turėti trokštamą kūną ir nuoširdžiai džiaugtis savo išvaizda.

3. Viena krūtis yra didesnė nei kita

Daugelis moterų turi asimetriškas krūtis. Priežastys gali būti įvairios: mikromastija, svyruojantis estrogenų lygis, nestabilus augimas paauglystėje (ši patologija nėra plačiai paplitusi), tačiau tai gali daryti labai didelę įtaką dailiosios lyties atstovių pasitikėjimui savimi ir savęs suvokimui. Daugelis asimetriškas krūtis turinčių moterų, norėdamos jas suvienodinti, renkasi krūtų didinimo operaciją.

4. Svorio praradimas

Dėl greito svorio netekimo krūtys gali prarasti pilnumą ir natūraliai gražią formą. Krūtų implantai padeda ją atgauti išlaikant liauną taliją ir metant svorį pasiektą lieknumą.

5. Krūtų formos pokyčiai po gimdymo

Daugumos pagimdžiusių moterų krūtys praranda savo buvusią formą – tampa mažesnės arba subliūkšta. Krūtų didinimo operacija padės atstatyti iki nėštumo buvusią krūtų formą ir pilnumą, o po šios procedūros galima žengti dar vieną žingsnį ir susikurti krūtinę, apie kokią visada svajojote. Svarbu pabrėžti, kad jei nuspręsite vėl tapti nėščia, implantai nedarys jokios įtakos vaiko sveikatai, galėsite drąsiai maitinti krūtimi.

6. Masektomija

Moterys, kurioms dėl krūties vėžio buvo atlikta masektomija, t. y. vienos arba abiejų krūtų chirurginė šalinimo operacija, trokšta proporcingos ir sveikos figūros. Krūtų implantai padės tai pasiekti. Beje, krūtų rekonstrukcija yra kur kas sudėtingesnė operacija nei paprastų implantų įsodinimo procedūra, tačiau ji akivaizdžiai pagerina – tiek vizualiai, tiek fiziškai, tiek ir psichologiškai – pacientės gyvenimo kokybę.

7. Troškimas atgaivinti savo seksualinį gyvenimą

Tyrimais įrodyta, kad krūtų didinimo operaciją atlikusios moterys patiria teigiamų pokyčių ir seksualiniame gyvenime. Pabrėžiamas didesnis susijaudinimas ir jaučiamas malonumas.

8. Drabužiai gula geriau

Daugelis moteriškų drabužių sukonstruoti su C dydžio liemenėlės kaušeliu. Norint būti madingai, visiškai nebūtina pasididinti krūtis, tačiau tai, atsižvelgiant į kitus teigiamus veiksnius, – maloni pridedamoji vertė, ji pakels bendrą gyvenimo kokybę.

9. Noras atrodyti jaunesnei

Dėl amžiaus ir odoje natūraliai sumažėjus elastino kiekiui, krūtys nukąra. Su amžiumi jos paprastai ir sumažėja. Krūtų implantai bei krūtų pakėlimo procedūra atkuria jaunatviškai atrodančią krūtinę. Jaunesnė atrodys ir pati figūra.

-----

Krūtų didinimo procedūra yra labai asmeniškas sprendimas ir jo negalima priimti lengvabūdiškai. Moteris niekada neturėtų pasirinkti krūtų didinimo operacijos tik todėl, kad nori kam nors patikti ar kad kas nors to reikalauja, tačiau, tvirtai apsisprendus, ši operacija gali labai teigiamai pakeisti moters gyvenimą.

Beje, reikėtų atkreipti dėmesį ir į mokslo laimėjimus. Gyvename laikotarpiu, kai kūną galime saugiai suformuoti pagal savo norus, tad kodėl nepasinaudoti šia galimybe? Šiuolaikinių krūtų implantų negalima lyginti su naudotais prieš penkiasdešimt metų. Būtina paminėti naujausius šios srities pasiekimus – krūtų implantus „B-Lite“. Jie, be kitų techninių naujovių, yra 30 proc. lengvesni nei tradiciniai. Tai labai svarbu, nes iki šiol didžiausias didelę krūtinę turinčių moterų rūpestis buvo susijęs su krūtų svorio keliamais nugaros skausmais.

Konsultacijos metu chirurgo vertėtų pasiteirauti būtent apie naujuosius implantus„B-Lite“.

Profesionali konsultacija Lietuvoje siūloma:

Kaune – Sauliaus Vikšraičio plastinės chirurgijos centre (http://www.viksraitis.com/ ),

Vilniuje – Clinicus (http://clinicus.lt/)
„Dr. Gintaras Karalevičius Plastikos Chirurgas“ (http://www.plastikoschirurgas.lt).

Daugiau apie krūtų implantus „B-Lite“ galite sužinoti www.b-lite.eu/lt

Užsakymo nr.: PT_75097812

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis