7 stilingos šukuosenos ovaliam veidui

Sakoma ovalus veidas – tobulas, tačiau kartais ir tokiam nelengva parinkti tinkamą šukuoseną. Šį kartą siūlome 7 madingus kirpimus ir šukuosenas, kurios pabrėš ovalo formą.

Kirpčiai
Ovaliam veidui puikiai tinka kirpčiukai, dar idealiau, jei jūsų kakta aukšta, o plaukai tiesūs. Svarbu atkreipti dėmesį į kirpčių plotį, kad veido forma atrodytų nepriekaištigai, jie turėtų baigtis sulig antakių kraštais. Jei kirpčiukai bus platesni, rizikuosite sukurti kvadratinio veido įspūdį.

Atlikėja Beyonce
Atlikėja Beyonce
Buzzfoto/Scanpix
Trumpa šukuosena
Turinčios ovalų veidą gali drąsiai išmėginti ekstremalias šukuosenas, pavyzdžiui, vadinamąjį trumputį pixie kirpimą. Suteikite šukuosenai šiek tiek švelnumo, viršugalvyje palikdamos ilgesnius plaukus.
Aktorė Charlize Theron
Aktorė Charlize Theron
Sipa/Scanpix

Vidutinio ilgio plaukai
Ovalo formą pabrėš vidutinio ilgio bangos ar ilgesnė bob stiliaus šukuosena. Taip suformuoti plaukai atkreipia dėmesį į proporcingą veido apačią, taip pat paryškina skruostikaulius.
Aktorė Olivia Munn
Aktorė Olivia Munn
Sipa Press/Scanpix

Prabangios garbanos
Ilgų plaukų šukuosenos ypač tinka ovalo veidą turinčioms moterims. Sluoksniais karpyti ir gracingomis bangomis krentantys plaukai atrodo prabangiai. Plaukų sluoksniavimas ir iškarpymas turėtų prasidėti nuo smakro žemyn, tuomet veidas bus įrėmintas, sudarys idealaus ovalo įspūdį. Tai itin moteriška ir romantiška šukuosena.
Aktorė Rachel Bilson
Aktorė Rachel Bilson
Sipa Press/Scanpix

Skyrimas per šoną
Pabandykite plaukus perskirti ne ties viduriu, o per šoną, kad vienoje pusėje jų būtų daugiau. Šoninis skyrimas šįmet vienas madingesnių šukuosenos akcentų. Tokį sklastymą renkasi gausybė agrsenybių, tai šiek tiek pailgina veidą ir formuoja elegantišką įvaizdį.
Aktorė Sienna Miller
Aktorė Sienna Miller
Scanpix

Asimetriškas kirpimas
Jaunatviškumo suteiks asimetriškas kirpimas, kai viename šone paliekami ilgesni plaukai, kitame  – trumpesni. Šukuosena atrodys lengvesnė ir ne  tokia griežta, jei plaukai bus iškarpyti sluoksniais. Taip pat galima formuoti asimetriją ilgesnius plaukus palikus priekyje, o trumpesnius nugaroje.
Manekenė Leigh Lezark
Manekenė Leigh Lezark

Ponio uodegėlė
Veido ovalą pabrėšite plaukus surišusios į ponio uodegėlę. Kadangi jums nereikia slėpti veido ar tobulinti jo formos, tiks tiek aukštai sukelti plaukai, tiek suimti apačioje. Jei turite kirpčius, patariama ponio uodegėlę rišti aukščiau, tai kompensuos kirpčiukų atimtą veido ilgį.
Atlikėja Selena Gomez
Atlikėja Selena Gomez
Reuters/Scanpix
Atlikėja Beyonce Knowles
Atlikėja Beyonce Knowles
Buzzfoto/Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis