6 holistinio grožio guru patarimai neblėstančiai jaunystei

Holistinis požiūris į grožį apima daug daugiau nei tik žmogaus išvaizdą. Pasak specialistų, norėdami išlaikyti grožį ir jaunystę, turime rūpintis ne tik savo išore, bet ir vidiniu pasauliu.

Tammy Fender – profesionali kosmetologė, aromaterapijos specialistė, jau daugiau nei 25-erius metus kurianti natūralią kosmetiką ir besirūpinanti ne tik išoriniu, bet ir vidiniu savo klienčių grožiu. Pradėjusi domėtis gamtoje randamų medžiagų poveikiu žmogaus odai, T. Fender buvo apstulbinta, kaip tobulai žmogaus kūnas priima ir efektyviai reaguoja į iš gamtos produktų sukurtas odos gydymo priemones. Pasak T. Fender, kiekvienas mūsų yra sudarytas iš tyros energijos, tad harmoningam grožiui vienodai svarbu yra tai, ką mes valgome, tai, ką tepame ant odos ir tai, kaip jaučiamės viduje.


Sveikatingumo temomis rašančiam portalui mindbodygreen.com T. Fender atskleidė 6 geriausius savo patarimus, kaip gyventi harmonijoje ir tuo pačiu išlaikyti neblėstantį grožį:


1. JAUSKITE RYŠĮ SU SAVIMI


Niekas taip nesumažina įtampos – pagrindinio priešlaikinio senėjimo sukėlėjo – kaip susijungimas su gamta, ramus, tylus pasivaikščiojimas paplūdimiu, darbas sode, ar mėgavimasis gražiais vaisiais ir daržovėmis, kuriuos šeimos vakarienei parsinešu namo iš vietinio ūkininkų turgelio. Kasdienybė mus lengvai įtraukia, nesunku užsimiršti tarp daugybės reikalų, bet būtent tas laikas, kai galime nusiraminti, pajausti ryšį su gamtos pasauliu giliai pripildo mus meile ir taika.


Kalbant iš kosmetologinės pusės, vidinė ramybė taip pat reiškia veido struktūroje slypinčios įtampos paleidimą – būtent nuolatinės įtampos gali įtakoti raukšlių atsiradimą.


2. NEPANIKUOKITE


Kadangi praktikuoju holistinę mediciną, vietoj jo, kad tik lyginčiau raukšles, aš į kiekvieną klientą žiūriu kaip į visumą, atkreipiu dėmesį į jo sveikatą kiekviename lygmenyje: tiek fiziniame, tiek emociniame, tiek dvasiniame. Esame nuolat gundomi daugybe greito poveikio priemonių, tačiau kai yra kalbama apie raukšles, ilgalaikiai, išliekantys rezultatai atkeliauja iš nuolatinės, holistinės priežiūros.


Įpročių keitimas daro didžiausią įtaką – viskas prasideda nuo to, ką valgome, iki to, kaip suvaldome stresą. Nustatykite savo tikslą ir kantriai jo siekite – tik taip jūsų grožis bus neblėstantis, gilus ir tikras.


3. Į SAVO DIETĄ ĮTRAUKITE BIČIŲ ŽIEDADULKES


Laukinėmis sąlygomis gautos žiedadulkės savyje turi ne tik daugybę mineralų, vitaminų ir riebiųjų rūgščių, bet ir odai naudingų nukleino rūgščių, kurios stimuliuoja naujų ląstelių augimą. Tai neįtikėtinai galingas produktas! Berkite žiedadulkes ant glotnučių, įvairių košių, desertų ir t.t.


4. SKAITYKITE KIEKVIENĄ ETIKETĘ


Daugybė grožio prekių ženklų pasuko natūralumo keliu, tačiau šiuolaikinis marketingas gali būti labai apgaulingas, todėl prieš kažką tepant ant savo veido, labai atidžiai perskaitykite ant produkto etiketės nurodytus ingredientus. Kai kurios stiprios, cheminės, priešraukšlinės priemonės gali pažeisti odą! Užtikrintas būdas palaikyti odos stangrumą, stimuliuoti ląstelių atsinaujinimą ir odą apsaugoti nuo aplinkos sukeliamo streso yra naudojant iš gamtos atkeliavusias priemones, kurios audiniams suteikia labai koncentruotas maistines medžiagas ir prisotina juos drėgme.


Paprasta taisyklė, kurios reikėtų laikytis – jei net nesvarstytumėte to valgyti, greičiausiai tai neturėtų būti organizmo pasisavinama ir per odą.


5. IŠBANDYKITE AUKSO PIENO ELIKSYRĄ


Senovinėje Ajurvedos medicinoje, ciberžolė ir šafranas buvo garbinami dėl savo jauninančių savybių. Ciberžolė turi stiprų priešuždegiminį poveikį ir tuo pačiu metu detoksikuoja bei maitina odą. Šafranas skatina atsinaujinančių ląstelių augimą, tonizuoja odą ir suteikia jai spindesio.


Aš mėgstu sumaišyti migdolų ir kokosų pieną su ciberžolės šaknimi iš savo sodo, iš jos išspaudžiu sultis ir įmaišau šiek tiek medaus, cinamono, muskato ir šiek tiek šafrano. Šis skanus eliksyras pakylėja, be to, turi jauninamąjį poveikį.


6. JAUSKITE GALINTI PASIKLIAUTI SAVIMI


Holistinis odos gydymas ir apsauga neturėtų būti kažkas sudėtingo ir paslaptingo. Pasirinkus tokį gyvenimo būdą, svarbu pasikliauti savo intuicija. Klauskite savo ląstelių, ko jos nori. Tai skamba šiek tiek komiškai, bet rezultatas gali jus nustebinti. Gali būti, kad pajusite, jog jums trūksta žalių daržovių, o gal daugiau miego, mankštos, ar pakalbėti su geru draugu? Galbūt pastebėsite, kad levandų kvapas jus verčia jaustis itin gerai, o gal tai bus rožių aromatas? Tik tada, kai pradėsite vadovautis savo intuicija, pajusite kiek savyje turite išminties.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis