5 praktiški patarimai, kaip pagražėti per naktį

Pakeisti nosies formos ar atsibusti kūdikio skaistumo veidu nepavyks - tokių stebuklų nebūna. Tačiau šiek tiek pakeitus vakarinį grožio ritualą, kitą rytą galima atsibusti skaistesne ir lygesne oda.

Pirma ir svarbiausia taisyklė – prieš miegą būtina nusivalyti makiažą. Jo sluoksnis neleidžia odai kvėpuoti, užkemša poras. Be to, per dieną prie makiažo prilimpa daugybė dulkių. Geriausia jį nusivalyti pagal odos tipą parinktu valikliu (sausai odai labiau tinka pieneliai, riebiai – prausikliai), nusiprausi vandeniu ir odą patepti drėkinamuoju kremu. Kitaip odą gali išberti, greičiau atsiras raukšlių.


Geras miegas – skaisti oda. Kasnakt reiktų miegoti bent aštuonias valandas. Tačiau miegas miegui nėra lygus. Todėl jei tame pačiame kambaryje bus įjungtas televizorius, šonus spaus nepatogus čiužinys ar bus per karštą, nepadės nė aštuonios valandos. Patariama miegoti vėsiame kambaryje, tyloje ir tamsoje. Be to, mobilusis telefonas taip pat turėtų likti kitame kambaryje. Mokslininkai nustatė, kad melsva jo skleidžiama šviesa sendina.


Adobe Stock


Šilkinė patalynė – kaip geras kremas. Geriausia miego poza – ant nugaros. Tada veidas nesitrina į pagalvę, oda nesitampo ir lėčiau sensta. Dar galima nusipirkti specialią figūrinę pagalvę – su ja bus patogu miegoti ir ant šono. Tačiau toms, kurios miega ant pilvo ar neturi specialios pagalvės, patariama rinkis šilkinę patalynę. Medvilnė ir linas pernelyg grubūs audiniai plonai veido odai. Šilkinė patalynė gerai ne tik odai, bet ir plaukams – apsaugo juos nuo lūžinėjimo. Taip pat svarbu pagalvės užvalkalą keisti du kartus per savaitę.


Nakties metu oda gamina daugiau kolageno, tačiau taip pat netenka net 25 proc. daugiau vandens nei dieną. Todėl švariai nusiprausus veidą, rekomenduojama jį apipurkšti tinkamu gėlių vandeniu. Pavyzdžiui, rožių ar levandų vanduo tiks bet kokiam odos tipui, o kvapas nuramins. Kol veido oda drėgna, reiktų patepti drėkinamuoju serumu ir galiausiai ant sausos odos drėkinamąjį kremą.


Paakių kremą patariama tepti ne tik jam skirtoje vietoje, bet ir ant lūpų. Jis pritaikytas jautriai ir plonai odai ir stipriai ją drėkina.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis