5 natūralūs būdai, kaip išsaugoti ir paryškinti rudus plaukus

Vasarą intensyvūs saulės spinduliai plaukus nublukina, sodri šokoladinė, kaštonų spalva įgauna žalsvumo ar ryžumo. Tačiau neverta skubėti į grožio saloną, suteikti spalvai sodrumo galime ir natūraliomis priemonėmis namuose. Siūlome 5 natūralius būdus, kurie padės grąžinti atspalvio intensyvumą ir stiprins plaukus.

Šių dienų populiariausi:
- Moterys, kurias į istoriją įrašė jų krūtys (FOTO)
- Horoskopas 07.03-11: sunkumų bus, tačiau teigiamas emocinis fonas padės juos įveikti
- Dieta, padėsianti atsikratyti iki 10 kg per savaitę
- Garsiausios Holivudo stilistės Rachel Zoe patarimai (FOTO)
- Bulvių švilpikai kitaip

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Dieta, padėsianti atsikratyti iki 10 kg per savaitę
- Garsiausios Holivudo stilistės Rachel Zoe patarimai (FOTO)
- „Širdžių karalienės“ gimtadienio proga - sarkastiški jos pasisakymai apie rūmus ir jų gyventojus (FOTO)
- Palikę Norvegiją menininkai grįžo į vienkiemį ir velia veltinius
- Braškinis žele tortas

Arbata. Atgaivinti ir paryškinti rudą atspalvį galite juodąja arbata. Į puodą įmeskite 6 arbatinius šaukštelius juodosios arbatos žolelių, įpilkite 300 ml vandens ir kaitinkite apie 15-20 minučių. Leiskite arbatai atvėsti, o tuomet nukoškite. Sudrėkinkite plaukus vandeniu ir kelis kartus perplaukite arbatos nuoviru, nusausinkite plaukus ir susukite į rankšluostį. Po šios procedūros rudas atspalvis taps dar intensyvesnis.

Olivia Wilde, Allison Williams
Olivia Wilde, Allison Williams
AOP, AP/Scanpix nuotr.

Ąžuolo žievė. Vaistinėje galite įsigyti ąžuolų žievės, šiam nuovirui reikės ne tik jos, bet ir svogūnų lukštų. Į puodą įmeskite saują svogūnų lukštų ir pusę puodelio smulkintos ąžuolų žievės, užpilkite 850 ml verdančio vandens. Nuovirą kaitinkite apie pusvalandį ant nedidelės kaitros, tuomet leiskite atvėsti ir nukoškite. Plaukus kelis kartus perskalaukite paruoštu nuoviru, susukite į rankšluostį. Ąžuolo žievės nuoviras suteiks tamsiai rudo atspalvio, taip pat plaukai taps blizgesni.

Shailene Woodley, Anne Hathaway
Shailene Woodley, Anne Hathaway
SIPA, AFP/Scanpix nuotr.

Dilgėlės. Tamsų plaukų atspalvį pagyvinsite ir dilgėlių nuoviru. Susmulkinkite porą saujelių dilgėlių lapų, puiku, jei turite šviežių, tačiau tiks ir džiovinti. Susmulkintus lapelius užpilkite 500 ml verdančio vandens ir pakaitinkite 15 minučių. Leiskite nuovirui atvėsti, nukoškite. Šiuo skysčiu perskalaukite plaukus po galvos trinkimo.

Freida Pinto, Joan Smalls
Freida Pinto, Joan Smalls
Vida Press

Kava. Užplikykite didesnį puodelį kavos (apie 350-400 ml), palaikykite apie 10 minučių ir nukoškite tirščius. Pravėsusia kava perskalaukite plaukus, susukite juos į šiltą rankšluostį ir palaikykite apie 40 minučių. Plaukai įgaus žvilgesio, rudas atspalvis taps sodresnis, taip pat apsaugosite plaukus nuo slinkimo - šiam kelią užkerta kavoje esantis kofeinas.

Emmy Rossum, America Ferrera
Emmy Rossum, America Ferrera
Vida Press

Apyniai. Į puodą įberkite 60 g apynių spurgų, užpilkite 500 ml verdančio vandens, pakaitinkite. Perpilkite nuovirą į termosą ir palaikykite per naktį. Ryte atvėsintu apynių nuoviru perskalaukite plaukus. Nors spalva netaps akivaizdžiai sodresnė, plaukai bus paklusnesni, labiau spindės, o jei procedūrą reguliariai kartosite - sutvirtės, greičiau augs.

Garsios brunetės - fotogalerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis