3 paprasti žingsniai lygios, natūraliai spindinčios odos link

Viena svarbiausių šio pavasario makiažo tendencijų yra natūraliai spindinti, sveika ir gerai sudrėkinta oda. Tokį efektą padės pasiekti 3 paprasti žingsniai.

1. Tinkamai paruoškite savo odą

Sveika, spindinti veido oda yra neįsivaizduojama be kruopščios jos priežiūros. Ir tik tinkamai prižiūrėta oda gali tapti pagrindu natūraliai atrodančiam makiažui. „Užkulisiuose odos paruošimas gali užimti nuo 20 iki 30 minučių, o makiažo atlikimas – vos dvi minutes,“ – teigia makiažo specialistas, „Armani Beauty“ kūrybinis vadovas Tim'as Quinn'as. Taigi, tiek mados pristatymuose, tiek realiame gyvenime svarbiausias makiažo žingsnis – nuvalyta, sudrėkinta oda.

„Versace“ užkulisiai
„Versace“ užkulisiai
Vida Press

Tokį rezultatą pasieksite naudodama savo odos tipui tinkančias, kokybiškas veido priežiūros priemones. Labai svarbu pasirinkti tinkamą produktą veido prausimui ir makiažo valymui. Nors iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti tik smulkmena, tai, kokią priemonę naudojate veidui nuprausti gali padaryti didelę įtaką odos būklei. Rinkitės prausiklį, micelinį vandenį ar veido pienelį, kuris kruopščiai valo, bet nesausina odos. Kitas žingsnis turėtų būti odą drėkinantis, gaivinantis veido tonikas. Jį rinkitės pagal savo odos tipą. Toniku suvilgytu vatos diskeliu veido odą valykite švelniai, nespausdama. Galiausiai, odą sudrėkinkite serumu arba veido kremu. Pasirinktą priemonę švelniai įspauskite į odą, leiskite susigerti. Jokiu būdu netrinkite odos – tai ją suerzins.

Ypatingą natūralų švytėjimą odai suteiks rožių hidrolatas arba purškiamas terminio šaltinio vanduo. Kasryt, grožio rutinos pabaigoje purkškite juo veidą, kaklą, dekoltė zoną. Leiskite natūraliai nudžiūti.

Prieš dengdama veido odą pudra, palaukite, kol paskutinė naudota priemonė (purškiamas vanduo, serumas, ar kremas) visiškai įsigers, tai turėtų užtrukti keletą minučių. Jei jaučiate, kad oda jau pakankamai sudrėkinta, tačiau jos paviršiuje dar yra likę šiek tiek naudotos priemonės, nuvalykite perteklių popierine servetėle.

2. Užmaskuokite trūkumus

Jei tinkamai paruošėte odą, tam, kad ji atrodytų tobulai, nereikės naudoti daugybės sluoksnių makiažo.

Prieš veido odą padengiant pudra, reikėtų pasirūpinti jos netobulumais: bėrimais, randais, pigmentinėmis dėmėmis, patamsėjusiais paakiais. Šias zonas atitinkamai padenkite gerai maskuojančiu makiažo pagrindu arba specialiu maskuojamuoju pieštuku. Sudrėkinta makiažo kempinėlė padės sulyginti naudotos kosmetikos priemonės ir veido atspalvius.

3. Suteikite švytėjimo

Paskutinis etapas – išlyginti odos spalvą ir suteikti subtilaus švytėjimo. Prieš tai atlikti žingsniai turėtų užtikrinti, kad jūsų odos trūkumai yra užmaskuoti, ji sudrėkinta ir spindinti. Tokiai odai tereikia lengvos, perregimos pudros, kuri užbaigtų pradėtą darbą.

Vida Press

Šią rinkitės pagal savo odos poreikius: riebiai odai tiks matinį efektą turinti kreminė pudra arba makiažo pagrindas, sausos odos savininkėms gali tikti drėkinantis toninis kremas arba CC pudra. Svarbiausia – rinktis lengvą, porų nekemšančią priemonę, smarkiai maskuojanti pudra kartu su veido odos trūkumais paslėps ir jos privalumus bei natūralų spindesį. Atsargiai elgtis reikėtų ir su kompaktine pudra. Jei jūsų oda yra itin riebi ir be kompaktinės pudros sunkiai išsiverčiate, rinkitės labai lengvą, beveik nematomą padengimą suteikiantį produktą.

Ši grožio rutina turėtų užtikrinti sveikai spindinčią ir natūraliai atrodančią veido odą. Jei vis dėlto jaučiate, kad naudota dekoratyvinė kosmetika kartu su veido odos trūkumais užmaskavo ir sveiką jos spindesį, jį grąžinti galite su specialia švytėjimo suteikiančia priemone. Rinkitės tokią, kuri spindi, bet jokiu būdu neblizga ir labai subtiliai patepkite savo skruostų viršutinę dalį, vadinamąjį Kupidono lanką (viršutinės lūpos išlinkimą ties nosimi) bei zoną po antakio linkiu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis