2017 m. makiažo tendencija – viena priemonė ir du jos panaudojimo būdai

2017-ųjų metų pavasario-vasaros sezono makiažo tendencijose – natūralus, lengvas bei truputį pašėlęs įvaizdis.

Naujausias makiažo tendencijas pristatęs „Artistry“ kosmetikos ekspertas Andrzej Sawicki išskiria 5 svarbiausias kryptis, kurias šį pavasarį labai lengvai prisijaukins kiekviena.

1. Natūraliai atrodantys antakiai

Nuo šiol antakiai nebėra pats ryškiausias veido akcentas. Atsisakoma griežtų trafaretinių formų bei tamsių spalvų.

„Šį sezoną dominuos išskirtiniai, natūralūs antakiai, menantys 80-aisiais vyravusį stilių. Didžiausias skirtumas nuo praėjusių sezonų madų yra tai, kad anksčiau antakiai buvo tobulai sutvarkyti, o dabar pirmajame plane — natūralumas. Nors antakiai bus ryškūs, tačiau ne tokie tobuli ir grafiškai simetriški. Toks efektas geriausiai pasiekiamas formuojant antakius su specialiu vašku ir šešėliais“, – teigia A. Sawicki.

2. Sveikai atrodanti skaisti oda

Šį sezoną atsisakoma ilgai populiarumo viršūnėje buvusio ryškaus veido kontūravimo. Veido forma bus pabrėžiama švytėjimą suteikiančiomis priemonėmis ir šviesą atspindinčių dalelių turinčia pudra. Šie produktai suteiks odai skaistumo ir išryškins veido bruožus.

„Skaistalai šį pavasario-vasaros sezoną tampa universaliu produktu. Jie gali būti naudojami tiek skruostų, tiek akių makiažui. Ant aukštosios mados podiumų pastebima, kad skaistalai ant skruostų derinami su akių vokų makiažu, papildomai pabrėžiant dar ir smilkinius. Subtilesnei versijai tokią techniką galima sėkmingai naudoti siekiant gaivaus ir nuosaikaus dieninio makiažo“, – komentuoja ekspertas.

Blizgūs šešėliai gali būti tepami tiesiog pirštais.
Organizatorių archyvas

3. Blizgios rausvos lūpos

Pastaruosius kelis metus vyraujančią vieną ryškiausių makiažo tendencijų – matines lūpas – šiemet papildo blizgios, glotnios bei gerai sudrėkintos. Pasak grožio eksperto, šiais metais reikėtų rinktis lūpų blizgius ar žvilgančius lūpų dažus, kurie suteiks lūpoms madingo perlų tviskesio, putlumo ir žavaus jaunatviškumo. Taip pat dominuoja natūralūs rausvi pasteliniai bei vasaros uogų atspalviai.

Tačiau, anot A. Sawicki, nevertėtų pamiršti ir matinių atspalvių, kurie vis dar išliks madingi.
„Jeigu makiažu norite sukurti ryškesnį įvaizdį, rinkitės intensyvias ir ryškias matines spalvas. Stiprūs raudonos, vyno, burgundiški, slyvos atspalviai ir visi aviečių bei žibuoklių spalvų tonai bus madingi šį sezoną. Galite pasirinkti matinius arba drėkinamuosius lūpų dažus, kurie vėliau gali būti užpudruojami, siekiant to paties efekto. Tik nereikėtų persistengti – šis vienas, aiškus lūpų akcentas nereikalauja daugiau papildymų: toks įvaizdis geriausiai atrodo derinamas kartu su subtiliai pabrėžtomis akimis ir natūralia veido oda“, – teigia kosmetikos atstovas.

4. Ryškios ir pastorintos blakstienos

Išskirtinis akių makiažas ir ryškios spalvos – svarbūs šio sezono makiažo akcentai. A. Sawicki komentuoja, kad sunkusis makiažas, kai blakstienos sulipusios modelio Twiggy stiliumi, gali atrodyti gana kontraversiškai, tačiau ši tendencija lengvai pritaikoma šiuolaikinės moters įvaizdžiui.
„Šį sezoną galima naudoti daug makiažo priemonių viršutinei blakstienų linijai pabrėžti ir intensyviai jas pastorinti. Be to, šį sezoną madingas ryškus ir tviskantis akių kontūras pabrėš vokų šešėlių žavesį bei atspindės sezono nuotaiką ir modernumą. Jei jau įgudote naudoti skystą akių apvadą – jums pasisekė, nes jis vis dar madingas. Tačiau jo sudėtyje ieškokite blizgučių“, – teigia A. Sawicki.

5. 80-ųjų spalvos akių vokų šešėlių paletėje

Blizgesys ir spindesys – vienas ryškiausių 2017 m. pavasario-vasaros sezonų makiažo akcentų. Švytinti veido oda, šlapi akių vokų šešėliai ir viskas, kas paryškina veidą ar pasirinktas jo dalis – šiemet bus ant bangos.

„Blizgūs, spalvoti akių šešėliai šį sezoną nukels atgal į žaismingus 80-uosius. Ypač madingi bus tviskantys melsvi bei rausvi atspalviai. Šešėlius, taip pat kaip ir lūpų dažus, šiemet naudoti bus itin paprasta. Norint stilingai pasidažyti nebereikės ypatingo kruopštumo, nes iš mados išeina aštrūs kampai bei ryškios formos. Blizgūs šešėliai gali būti tepami tiesiog pirštais“, – teigia kolekciją „Modern icon“ pristatęs A. Sawicki.

Organizatorių archyvas

„Šių metų pavasario-vasaros makiažo tendencijos man patinka kaip niekada iki šiol – džiaugiuosi, kad į populiarumo viršūnę grįžta natūralumas. Nors ryškios ir sodrios lūpos vis dar išliks madingos, įvaizdžiuose dominuos kiek valiūkiški akcentai ir žaismingos spalvos“, – teigia S. Burbaitė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis