2016 metų grožio prognozės ir tendencijos: kaip dažysimės, kuo kvepinsimės?

Kas mūsų laukia ateityje, galime sužinoti ne tik iš horoskopo. Grožio industrijos atstovai taip pat sudaro prognozes. Kaip dažysimės ir kuo kvepinsimės šiemet?

Makiažas: mėlyna

Ryškiausias 2016-ųjų pavasario makiažo akcentas bus mėlyni, ypač – kobalto ir žalsvo atspalvių, vokų dažai. Pritaikyti šią tendenciją galima įvairiai, pavyzdžiui, pasidaryti jums tinkamo mėlyno tono dūminį makiažą, tradicinį vokų apvadą arba tik paryškinti išorinius ir vidinius akių kampučius, nubrėžti aiškias linijas aukščiau viršutinio voko.

Vokų šešėliai „L.A. Sunrise Illusion D'Ombre“ („Chanel“)

Vokų šešėlių paletė, „Hypnôse Palette“ („Lancôme“)



Vokų pieštukas „Stylo Yeux Waterproof“ („Chanel“)


Vokų pieštukas „Khôl Hypnôse Waterproof“ („Lancôme“)



„Guerlain“ kontūrų pieštukas

Labai drąsioms moterims – drąsūs tarsi tapytojo mostai ant viršutinių vokų arba netgi toks makiažas, tarsi būtumėte užsidėjusi mėlyną akių kaukę.

Vida Press

Žiūrint į pavasarinės mados podiumus, akivaizdu, kad stilistams nusibodo paprastas juodas blakstienų tušas, todėl susiformavo du kraštutinumai: blakstienos arba lieka apskritai nedažytos, arba dažomos taip, kad būtų neįmanoma nepastebėti. Dažniausiai – irgi ryškiai mėlynai, o jei jos juodos – tai gigantiškos, hiperbolizuotos.

Iš žurnalo „Moteris“ archyvo (agentūros „Bulls Press“ („Madam Figaro“)

Parfumerija: saldainiai

2016-aisiais kosmetikos industrijos atstovė kompanija „Seven Scent“ prognozuoja gurmaniškų retro aromatų atgimimą. Gana aiškios ir dar dvi tendencijos: paprasti, gamtos įkvėpti aromatai su švelniomis medienos, odos bei kašmyro natomis ir švelnūs gėlių aromatai su mėtų akcentais.

Atšilus orams, turėtų pasklisti trys pagrindinės įvairių kvapiųjų kompozicijų natos. Pirmoji – šokoladinių saldainių su įdaru (praline) nata, ši skambės kartu su gaiviais vaisių aromatais. Antroji – šerbeto, šis saldus šaldytų vaisių aromatas atneš energijos ir gaivos gūsį.


Trečioji – subtilus frezijų dvelksmas kartu su pikantiškomis medienos natomis.


Tualetinis vanduo „Aqua Allegoria Pera Granita“ („Guerlain“) kviečia nuostabių vaismedžių pavėsyje pasimėgauti gaiviu itališku ledų desertu


Kvapusis vanduo „Signorina“ („Salvatore Ferragamo“) primena panakotą


Dizainerio Marco Jacobso sukurtas kvapusis vanduo „Decadence“ („Marc Jacobs“). Itališkų slyvų saldumas, aistringieji šafranai ir irisai

Žiemą vis dar turėtų skambėti agarmedžių nata. Šį aromatą anksčiau labai mėgo išskirtinės parfumerijos kūrėjai, vėliau jų susidomėjimas ėmė blėsti, bet galutinai neužgeso. Agarmedžiai bus dažnai komponuojami su padaužiškomis odos natomis ir rožėmis.

Tualetinis vanduo „Nina Pop“ („Nina Ricci“) – žaismingas klasikinis aromatas. Dešimties metų jubiliejaus proga išleistas poparto stiliumi dekoruotame flakone

Labai tikėtina, kad vaikiškos kosmetikos priemonės ir audinių minkštikliai dažnai dvelks švelnia mediena ir baltažiedėmis gėlėmis, dezodorantams, šukuosenos formavimo priemonėms ir prausikliams gaminti bus dažniau parenkamas saldus vaisių ir pudros kvapas. Muilui ir vyriškoms priemonėms pritiks romantiškas tamsiažiedžių gėlių ir prieskonių aromatas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis