Vasariškas odos spindesys rudenį – prireiks tik kelių produktų

Sutikite – mums visoms patinka tai, kaip mūsų oda atrodo vasarą. Tačiau vėsesni orai dažnai priverčia ją išsausėti, tiek veido, tiek kūno oda praranda spindesį ir vasarišką gyvybingumą. Štai kelios gudrybės, kaip pratęsti pamėgtą vasaros pojūtį kiek įmanoma ilgiau.

Vasara – turbūt smagiausias laikas, kuomet saulės bučinių suteiktas švytėjimas dailina odą, kūną ir apskritai mus gražina. Ne tik šiltas įdegis, bet ir vasaros aromatai atgaivina protą ir jausmus. Deja, metų laikai keičiasi ir vieną dieną vasara baigiasi. Todėl pravartu žinoti, kaip ilgiau išsaugoti gražią išvaizdą ir saulėtą nusiteikimą.

Pasinaudokite mūsų patarimais ir gudrybėmis ir vasarišką spindesį bei atostogų pojūtį išlaikysite dar ilgiau. Štai viskas, ką reikia žinoti: pradedant tinkama odos priežiūra, baigiant savaiminiu įdegiu ir sumania mityba.

Gamintojų archyvas

Kad oda spindėtų, drėkinkite, drėkinkite ir dar kartą drėkinkite!

Tik pakankamai drėgmės gaunanti oda atrodo sveika, graži ir lygi. Tad pirma taisyklė norinčioms kuo ilgiau išsaugoti šiltą vasaros įdegį – pakankamas drėkinimas tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Nes ėmusi sausėti, oda anksčiau ar vėliau pradės šerpetoti, o tada bet koks įdegis nubluks. Tiek pasibaigus vasarai, tiek grįžusi po atostogų drėkinkite odą du kartus per dieną (ir ne tik nusipraususi po dušu). Rinkitės drėkinančias, maitinančias priemones su taukmedžio sviestu, migdolų aliejumi, kad oda būtų stangri, o bronzinis spindesys kuo ilgiau išliktų. Kremuose, skirtuose teptis po deginimosi saulėje, yra specialių odą raminančių ir minkštinančių komponentų – alijošiaus ar pantenolio, šiais kremais galite teptis ir kelias savaites po atostogų. Taip pat verta išbandyti ir įdegį ryškinančius produktus, kurie skatina odą intensyviau ir ilgiau gaminti melaniną, net jei nebesideginate. Venkite ilgo prausimosi po dušu – karštas vanduo gali išdžiovinti odą ir nuplauti apsauginius lipidus. Prauskitės po drungnu vandeniu, taip pat nepraleiskite progos padrėkinti odą – rinkitės ne putas ar gelius, o drėkinamuosius dušo aliejus. Žinoma, labai svarbu ir gerti užtektinai vandens. Jei norite kuo ilgiau išlikti įdegusi, stenkitės išgerti du litrus per dieną, o apskritai – kuo daugiau, tuo geriau.

Jei norite, kad oda neprarastų švytėjimo, naudokite švelnius šveitiklius

Nors oro temperatūra vis žemėja, odos šveitikliai padeda išsaugoti vasarišką spindesį. Jis gali dingti, kai ant odos prisikaupia negyvų ląstelių, kurias reikia pašalinti nušveičiant. Kadangi nenorite bešveisdamos nutrinti įdegio, kuo puikiausiai pakanka subtilaus, švelnaus šveitimo kartą per savaitę. Venkite šiurkščių, su stambiomis šveičiamosiomis dalelėmis priemonių, prauskitės fermentiniais ar rūgštiniais šveitikliais. Papajų, ananasų ar mėlynių fermentai nuostabūs – jie suskaido negyvų ląstelių keratiną, todėl oda tampa glotni. Glikolio ar pieno rūgštys ir retinolis švelniai pašalina viršutinį odos sluoksnį ir oda ryškiau švyti. Norėdamos išsaugoti įdegį, nesiprauskite su šiais šveitikliais dažniau nei kartą per savaitę, o ruošdamos odą kitoms saulėtoms atostogoms, prauskitės su jais dažniau.

Gamintojų archyvas

Naudokite pakankamą savaiminio įdegio kremo kiekį ir teisingai jį tepkite

Savaiminio įdegio kremas – nuostabi priemonė, ypač jei tepatės juo norėdamos ilgiau išsaugoti vasaros įdegį. Išsirinkite atspalvį, kuris būtų labai panašus į jūsų odos atspalvį, kuomet ji įdega, tada tikrai atrodysite natūraliai. Savaiminio įdegio priemonės, praturtintos drėkinančiais komponentais, pavyzdžiui, glicerinu ar vitaminu E, puikiai tiks sparčiai po vasaros sausėjančiai odai. Pradėkite tepti savaiminio įdegio gelį, kremą ar pienelį nuo pėdų ir kulkšnių, tepkite sukamaisiais judesiais aukštyn. Vienu kartu išspauskite arbatinį šaukštelį priemonės, kad ji tolygiai pasiskirstytų, o rezultatas būtų natūralus. Tolygiai paskirstykite priemonę ant odos, tada išspauskite naują dozę ir tepkite toliau. Veidui pakaks maždaug 10 centų monetos dydžio kremo kiekio. Ir atsiminkite – oda aplink nosį ir virš viršutinės lūpos yra sausesnė, todėl šiose vietose tepkite švelniau ir naudokite mažiau kremo.

Vasaros jausmą ilgiau išlaikykite naudodama gardžius aromatus

Vasara turi gardų ir savitą atostogų kvapą. Svajodami apie šį nuostabų metų laiką visi pasineria į prisiminimus, iš naujo išgyvena džiaugsmingas akimirkas ir prisimena aplankytas vietoves. Pasirinkite kvepalus ar kūno priežiūros priemones (losjonus, kūno purškiklius), kurie žadintų tuos prisiminimus. Pakaks vieno papurškimo – ir pasijusite lyg vasarą.

Jei vasarą patinka leisti paplūdimyje, rinkitės aromatus su vandens, druskos ar kitomis lengvomis, gaiviomis natomis. Praturtinti pajūrio aromatais – medžio, dumblių natomis – šie kvapai primins nerūpestingas dienas prie vandens.

Gaivūs vaisiniai aromatai nukels jus mintimis į kelionę tropikuose – prisiminkite, kiek prinokusių, sultingų mangų, kokosų, melionų ir papajų suvalgėte! Aromatingos vaisių natos dera su muskuso ar baltų gėlių kvapais.

Gamintojų archyvas

O gal vasara jums asocijuojasi su ilgais pasivaikščiojimais gėlėtais laukais, dienomis gryname ore ir išvykomis į kalnus? Tada rinkitės aromatus su rožių, jazminų, apelsinų žiedų ar bijūnų natomis. Kartus su žolelių – rozmarinų, bazilikų ar mėtų – prieskoniu šie kvapai primins gaivų, spalvingą vasaros sodą.

Odos švytėjimui naudokite įdegio efektą suteikiantį kūno aliejų, serumą ar bronzinę pudrą

Šios grožio priemonės akimirksniu atgaivins vasaros įdegį:

*Kūno aliejus su atspalviu suteikia odai ryškumo ir puikiai drėkina. Purkškite nedideliais kiekiais ir švelniai įtrinkite į odą.

*Žvilgesio suteikiantis serumas. Keli lašai – ir oda suspindės. Šiuo serumu dailiai paryškinsite skruostikaulius, raktikaulius ar iškirptę.

*Bronzinės pudros tobulos, ypač veidui pagyvinti. Papudruokite tas veido vietas, kurios įdega pirmiausiai.

Sumaniai maitindamasi paryškinkite įdegį iš vidaus

Šie trys maisto produktai padės ilgiau išlaikyti saulės suteiktą spindesį:

*Morkos turi daug beta karotino, jos gali žymiai paryškinti odos spalvą. Tačiau tik tokiu atveju, jei valgysite morkas žalias, pvz., įpjaustysite į salotas, ar valgysite su sveiku užtepu, pvz., avinžirnių.

*Avokaduose gausu mononesočiųjų riebalų rūgščių. Įrodyta, kad jos drėkina ir saugo odą – tad ji bus spindinti, pamaitinta maistingomis medžiagomis.

*Migdolai odai suteikia švytėjimo, nes juose daug vitamino E. Šis vitaminas atgaivina pažeistas odos ląsteles ir saugo odą nuo priešlaikinio senėjimo bei saulės žalos.

Na štai, jau žinote kaip lengva išsaugoti vasaros pojūtį ilgiau nei įprastai. Džiaukitės spindinčia bronzine oda ir nuostabiu vasaros aromatu, taip pat ir komplimentais, kurių sulauksite dėl savo vasariško žavesio!

Užsakymo nr.: PT_75813317

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis