Kaip gražiai supakuoti kalėdines dovanas

Daili pakuotė kiekvienai dovanai suteiks šventiškumo ir originalumo. Pateikiame jums kalėdinių dovanų pakavimo vadovą, kuriame rasite naudingų patarimų ir išradingų pasiūlymų.

Kalėdos – jau čia pat. Supirkus visas dovanas metas pagalvoti, kaip jas supakuoti – juk gražios kalėdinės dėžutės yra šventinių namų puošmenų dalis. Egzistuoja daugybė pakavimo būdų, pačių įvairiausių dėžučių – nuo klasikinių, iki spalvotų, raštuotų, su įspaustomis raidėmis ir pan. Kadangi dovanos – įvairiausių dydžių ir formų, gali būti sunkoka rasti visoms joms tinkančias dėžutes. Taigi jūsų patogumui ir išradingumui paskatinti sudarytas kalėdinių dovanų pakavimo patarimų rinkinys ir dovanų pakavimo priemonių sąrašas. Smagių, kūrybingų akimirkų Kalėdinių dovanų ir stebuklų šalyje!

Beribis kūrybingumas – kaip supakuoti dėžutes

Daugybė mielų dovanų – pradedant kvepalais, baigiant odos priežiūros priemonėmis ar kalėdiniais rinkiniais – yra parduodami dėžutėse. Štai kelios idėjos, kaip tas dėžutes gražiai įpakuoti:

* Ar žinojote, kad būna ir juodo dovanų vyniojimo popieriaus? Jis suteiks išskirtinio elegantiškumo tradicinėms šventėms. Taip pat reikės specialaus žymeklio, jei norėsite kažką užrašyti ant pakuotės. Kompiuteriu galima sukurti gražią kortelę, atspausdinti ir užklijuoti ant dovanos. O kadangi popierius juodas, dovaną galima perrišti bet kokios spalvos juostele – ji vis tiek derės.

* Vienspalvio popieriaus pakuotę patartina papuošti spalvota, raštuota klijuojama juostele. Aukso, sidabro ar vario spalvos dovanų popierius atrodys prabangiai ir stilingai, jei dėžutę papuoškite raudona, balta ar rožine juostele, o iš jos galėsite išlankstyti grafinę figūrą, žvaigždę ar dovanos gavėjo inicialus. Be to, toks puošybos būdas be vargo atlaikys kelionę – juk nėra kaspino, kuris suspaustas krepšyje gali deformuotis.


Gamintojo nuotr.

Smagus iššūkis – kaip supakuoti sudėtingesnių formų daiktus

Žvakės, vonios priemonės, kūno kremai – daugybė mėgstamų dovanų namų SPA yra įmantrių, nestandartinių formų. Keli patarimai, kaip jas supakuoti:

*Per šias Kalėdas išmėginkite naują pakavimo būdą – sudėkite du vadinamojo tvirtojo popieriaus lakštus vienas ant kito, ant jų uždėkite dovaną, ant viršutinio popieriaus nupieškite norimą formą, pvz., širdį ar žvaigždę (kuri būtų mažiausiai dvigubai didesnė už dovaną), ir iškirpkite. Įdėkite dovaną tarp tvirtojo popieriaus lakštų (jau iškirpus norimą formą) ir apdygsniuokite tvirtu, storu siūlu. Ypač šventiškai atrodys ryškiai žalias ar rožinis siūlas.

*Plonas, tamprus dovanų vyniojimo popierius puikiai tinka nestandartinių formų daiktams, galima rasti netgi ypatingo rankų darbo vyniojamojo popieriaus su natūraliu pluoštu, įvairių spalvų, raštų šilkinio popieriaus. Būtinai priderinkite kaspiną. Na o supakuoti galima kuo įvairiausiai – pavyzdžiui, padaryti didelį kalėdinį saldainį, o abu jo galus perrišti kaspinu. Arba galite iškirpti apskritimą iš vyniojamojo popieriaus, į vidurį padėti dovaną, popieriaus galus suimti ir viršuje perrišti kaspinu.


Gamintojo nuotr.

Didelis dydis – kaip supakuoti mažas dėžutes, kad jos atrodytų didesnės

Niekam ne paslaptis, kad mažose dėžutėse neretai laukia geriausios staigmenos. Juk nenorite, kad jos pasimestų po Kalėdų eglute? Tad štai keli patarimai, kaip supakuoti, kad tokios dovanos būtų matomos:

*Tik pagalvokite, kaip skiriasi lūpų dažų tūbelės ir pagalvėlės dydžiai. Ar bet kurių kitų kalėdinių dovanų. Skirtumas didžiulis! Taigi mažas dėžutes dėkime į didesnes dėžes ar maišelius ir pagal savo skonį padabinkime. Parduotuvėse galima rasti blizgančių aukso, sidabro ar vario spalvos dėžučių. Šį stilių pabrėšite parinkę ryškų, vienspalvį kaspiną – o tada jūsų dovana po egle tikrai neliks nepastebėta.

*Pagražinkite vienspalvę dėžutę: ranka ką nors užrašysite ar nupiešite ir dovana bus labai asmeniška. Kitas variantas – atspausdinti paveikslėlį ir jį užklijuoti ant dėžutės. Klasikinis tokio pakavimo variantas – juoda ir balta spalvos. Perrišus tokią dovaną raudonu ar žaliu aksominiu kaspinu, ji atrodys kaip reta prabangiai ir originaliai!


Gamintojo nuotr.

Dovanų pakavimo priemonių sąrašas

Svarbiausia – pasiruošimas, ypač įtampos kupinoms savaitėms prieš Kalėdas. Tam, kad turėtumėte viską, ko reikia Jums reikės tokių daiktų:

*Pradėkime nuo pagrindinių dalykų – neapsieisite be aštrių žirklių, lipnios juostos ir dvipusės lipnios juostelės (išskirtinio dizaino pakavimui).

*Prie kiekvieno vyniojamojo popieriaus parinkite tinkantį kaspiną. Popieriaus įsigykite daugiau nei reikia (dėl visa ko).

*Nepamirškite spalvotais rašikliais užrašyti vardų ar užklijuoti kortelių su vardais.

*Pakavimas gali užtrukti, tad palepinkite save gardžiais kalėdiniais sausainiais ar šokoladu. Ir nepamirškite susidaryti grojaraščio, kuris sukurtų kalėdinę nuotaiką ir skatintų kūrybingumą.

*Pakuoti dovanas brangiems žmonėms – didelis džiaugsmas, bet nepamirškite apdovanoti ir savęs. Pamaloninkite save kvapnia vonia ir raminamąja veido kauke – kad neliktų prieššventinio nuovargio ir įtampos.

Tikimės kad įkvėpėme jus pasiruošti šventinių dovanų pakavimui! Linkime gražių švenčių ir džiaugsmingų akimirkų, stebint, kaip jūsų artimieji ir draugai išpakuoja dailiai, kūrybingai jūsų supakuotas dovanas!

Užsakymo nr.: PT_76613273

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis