Veido odos priežiūros ypatumai rudenį

Kad atvėso, pajutome ne tik mes, mūsų kūno oda - taip pat. Sužinokime, kaip šiuo metu dera pasirūpinti kūno ir ypač veido oda? Ar priežiūra kitokia nei vasarą?

Į klausimus atsako „Eurovaistinės“ grožio konsultantė Diana Bogdzevič.

Ar šaltuoju metu laiku turime keisti odos priežiūros įpročius?

Kadangi artėja šalčiai, žvarbūs vėjai, šildymo sezonas, tad natūralu, kad mūsų odai reikia išskirtinio dėmesio. Tad turime keisti savo įpročius ir įsigyti daugiau apsauginių priemonių nuo šalčio ir, be abejo, daugiau drėkinti, maitinti odą.

Kas šaltymečiu kenčia labiau – veido ar kūno oda?

Kenčia tiek veido, tiek kūno oda. Bet, sutikite, jog nuo šalčio, vėjo kūno odą galime paslėpti po drabužiais, o va veido odos jau po apdangalais nepaslėpsime. Tad, galima sakyti, kad mūsų veido oda kenčia labiau.

Kokios priemonės būtinos veidą prižiūrint?

Šaltymečiu derėtų įsigyti apsauginį veido kremą nuo šalčio, vėjo. Puikiai tinka kremai su lipidais, keramidais. Taip pat būtina saugoti lūpas, tad derėtų turėti apsauginį lūpų pieštuką ar balzamą. Nepamirškime, kad su šalčiu kartu atkeliauja ir šildymo sezonas, tad dirbantiems uždarose, šildomose patalpose rekomenduočiau įsigyti purškiamą šiltojo šaltinio vandenį. Jis gausus mineralais, kurie padės veido odą atgaivinti, neleis jai džiūti, vysti. Galima naudoti pagal poreikį tiek, kiek reikia ir – kas mums moterims aktualu – galima purkšti ant makiažo.

Su kiekvienu metų laiku keičiasi taisyklė, ką tepti dieną, o ką - naktį. Priminkite, kaip elgtis rudenį ir žiemą?

Auksinės formulės nėra. Kiekviena moteris turi naudoti veido kremą pagal savo odos tipą: ar tai sausa, ar riebi, ar normali/kombinuota. Tačiau vis tik kiekvienai moteriai rekomenduočiau turėti savo grožio krepšelyje drėkinamųjų savybių turintį veido kremą. Nes būtent dėl drėgmės stokos atsiranda odos problemų, kaip antai, spuogeliai, šerpetojimas, jautrumas. Taip pat derėtų atsižvelgti į sezoniškumą: jei vasarą būtina tepti apsauginį nuo saulės veido kremą, tai žiemą, spaudžiant didesniam šalčiui, būtinas apsauginis veido kremas nuo šalčio, vėjo. Na o nakčiai, kai oda miega, ilsisi, puikiai tinka veido kremai su dekspantenoliu, kurie skatina ląstelių regeneraciją, atsinaujinimą.

Kaip greitai, užtepę kremą ant veido, galime eiti laukan?

Griežtos taisyklės nėra. Tačiau, jei naudojame drėkinamąjį kremą, prieš einant į lauką derėtų išgerti puodelį kavos ar arbatos, perversti laikraščio ar žurnalo lapus.

Kiek svarbi kaukė veidui? Kokią rinktis žiemai?

Veido kaukės yra labai svarbios – jos yra intensyvesnio poveikio. O kokią rinktis, priklauso nuo moters poreikių, veido odos būklės. Derėtų naudoti tiek drėkinančias, tiek maitinančias, tiek regeneraciją skatinančias veido kaukes. Ir tai daryti bent jau 1 kartą per savaitę. Taip padėsime odai išlikti gyvybingai, pailsėjusiai.

Ar dekoratyvines makiažo priemonės nekenkia šaltymečiu? Gal vis tik jų primažinti?

Nei primažinti, nei padauginti. Vis tik, tai papildomas „rūbas“ veidui. Bet, mielos moterys, rinkitės aukštos kokybės makiažo pagrindus, kad jie neužkimštų porų, ir kad mažiau turėtume problemų su veido oda. Puikios yra mineralinės pudros. Taip pat vaistinėse galima įsigyti aukštos kokybės pudrų pagal poreikį – suteikiančių drėkinantį ar matinį efektą (neleidžiantį odai blizgėti). Taip pat būtų gerai, kad makiažo pagrindas turėtų apsauginį filtrą nuo saulės, nes ir rudenį, ir žiemą saulė yra aktyvi.

Kokie nusiskundimai dėl veido ir kūno odos dažniausi rudenį ir žiemą?

Sausumas, šerpėtojimas, paraudimas nuo šalčio.

Ką daryti siekiant jiems užbėgti už akių?

Reikia naudoti apsaugines priemonės nuo šalčio. Drėkinti, maitinti tiek veido, tiek kūno odą.

Tad pabaigai išvardinkite, kokios veido priežiūros priemonės privalo būti ant moters stalelio?

Privalomos:
* makiažo valiklis,
* veido prausiklis (jei moteris jaučia poreikį prausti veido odą),
* veido kremas (pagal odos tipą ir būseną),
* paakių kremas,
* veido kaukė (1-2 kartus per savaitę),
* veido šveitiklis (1 kartą per savaitę).

Dar šaltymečiu rekomenduočiau turėti lūpų pieštuką/balzamą, purškiamą šiltojo šaltinio vandenį bei apsauginį veido kremą nuo šalčio.

Užsakymo nr.: PT_69171108

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis