TESTAS. Sužinokite, koks produktas kenkia jūsų odai

Jeigu vieniems cukrus – tiesiog saldumynas, tai kitiems jis gali tapti ankstyvo odos senėjimo priežastimi. Sužinokite, koks produktas netinka būtent jums!

Prieš daugelį metų dermatologė Nigma Talib išskyrė keturis pagrindinius moterų senėjimo tipus. Išanalizavusi jų racionus, ji nuveikė milžinišką darbą ir padarė svarbias išvadas: vieni ir tie patys produktai visiškai kitaip veikia skirtingus organizmus. Ir kalba eina ne apie medžiagų apykaitą ar antsvorį, o apie odos jaunystę.

N. Talib išsiaiškino, kad praktiškai kiekvienos moters oda netoleruoja kurio nors vieno iš šių produktų: vyno, glitimo, cukraus ar pieno. „Priešą“ išmetus iš raciono, oda tiesiog per mėnesį atsigauna, atjaunėja, tampa stangresne ir gražesne, visiškai nekeičiant jos priežiūros, be kosmetologų ar stipraus poveikio preparatų pagalbos. Tiesiog vien tik pakeitus mitybos racioną.

„Daugelis net nenutuokia, kad įprotis vakarieniaujant išgerti taurę vyno paskatino raukšlių aplink akis formavimąsi, avižinė košė rytais tapo edemos priežastimi, o aistra kefyrui ar jogurtams suformavo maišelius po akimis!“ – tikina dermatologė.

Kaip sužinoti, kas kenkia konkrečiai jums? Tiesiog atidžiai pažiūrėkite į veidrodį ir sąžiningai atsakykite į žemiau esančius klausimus.
Taigi, žiūrėdama į veidrodį, pastebėjote...

Pirmas variantas

* raukšleles akių kampučiuose
* paraudimus, kraujagyslių tinklus
* išsiplėtusias poras
* pleiskanojimą
* besiformuojančias raukšles nuo nosies link burnos kampučių
* raukšles burnos kampuose

Jeigu sutinkate su keturiais ar daugiau punktų, jūsų priešas – alkoholis. Galbūt kažkam taurė vyno vakarienės metu ir nekenkia, o draugų vakarėliai su gausiais alkoholiniais gėrimais nepalieka pėdsakų veide, tačiau tai ne apie jus.

Kaip gyventi toliau?

Padarykite dviejų savaičių pertrauką. Visiškai atsisakykite alkoholio. Paskui laikykitės 1:4 taisyklės, kai vienai porcijai alkoholio tenka keturios porcijos bealkoholinio gėrimo (geriausia – paprasto vandens).

Antras variantas

* horizontalios kaktos raukšlės
* kabantys viršutiniai vokai
* apskritai, išsekusi išvaizda
* „įdubusios“ akys
* spuogai
* pigmentinės dėmės

Jeigu sutinkate su keturiais ir daugiau punktų, jūsų priešas – cukrus. Pasiduoti saldumynų pagundai labai paprasta ir šis tipas sutinkamas dažniausiai. Mechanizmas labai paprastas: kuo daugiau cukraus suvartojate, tuo blogiau jis pasisavinamas. O organizmas reikalauja palaikyti cukraus lygį kraujyje, todėl saldumynų norisi vis daugiau ir daugiau. Metas jų atsisakyti!

Kaip gyventi toliau?

Palaipsniui mažinkite suvartojamo cukraus kiekį. Į kavą vietoj dviejų šaukštelių cukraus dėkite vieną, vietoj viso pyragėlio suvalgykite tik pusę. Jūsų užduotis – per dvi savaites dvigubai sumažinti cukraus kiekį racione, o per mėnesį – net keturis kartus ir palaikyti tokį lygį visą likusį gyvenimą. Oda pasakys jums „ačiū“!

Trečias variantas

* paburkimai
* maišeliai po akimis
* inkštirai, spuogai
* netolygi odos tekstūra
* tamsūs ratilai po akimis
* netolygi odos spalva

Jeigu jums tinka keturi ir daugiau punktų, jūsų priešas – pienas. Mokslininkai kol kas nepasiekė vieningos nuomonės, tačiau vis dažniau kalbama apie tai, kad pieno produktus normaliai įsisavina tik vaikai. Suaugusieji dėl savo įpročio netaisyklingai maitintis „laužo“ šitą mechanizmą ir ateityje jis neatstatomas. Gera naujiena: mes galime puikiai apsieiti be pieno produktų, visiškai nekenkdami savo sveikatai. Kalcio ir baltymų šaltinių šiuolaikiniame pasaulyje tikrai pakanka.

Kaip gyventi toliau?

Tiesiog trims savaitėms iš savo raciono išimkite visus pieno produktus. Įsitikinkite, kad oda atrodo gėriau ir nuo šiol pieno produktus sau leiskite tik norėdami pasilepinti.

Ketvirtas variantas

* daug pigmentinių dėmių, tamsus odos atspalvis
* inkštirai ir spuogai smakro srityje
* nukritę skruostai
* paburkimai
* rožinė (dideli odos paraudimai)
* antro pagurklio formavimasis

Jeigu sutinkate su keturiais ir daugiau punktų, jūsų priešas – glitimas. Daugelis iš mūsų esame jautrūs glitimui – specialiam baltymui, kurio yra kviečiuose, rugiuose ir miežiuose. Jeigu organizmas glitimo netoleruoja, imuninė sistema yra nuolatinės streso būsenos, tačiau ypač kenčia ląstelės, kurios atsakingos už pigmentaciją. Jeigu organizmas netoleruoja glitimo, oda tamsėja, formuojasi pigmentinės dėmės, į hormonų sistemos sutrikimai sukelia pabrinkimus.

Kaip gyventi toliau?

Dabar ant daugelio produktų galite pamatyti žymą „Be glitimo“, todėl didelių problemų dėl makaronų ir duonos pakeitimo neturėtų kilti. Iš pradžių teks dažniau skaityti etiketes, tačiau prie to labai greitai priprantama.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis