Stulbinantys tyrimo rezultatai apie naują svorio metimo triuką

Yra naujas svorio metimo triukas ir jis niekuo nesusijęs su tuo, kaip mažai valgai ir kiek sportuoji. Pasirodo, tai ką mes laikome ant savo virtuvės stalo, daro įtaką mūsų svorio augimui, skelbia naujieji „Health education and Behavior“ tyrimai.

Mokslininkai iš „Cornell Food and Brand Lab“ nufotografavo virš 200 virtuvių ir kai jie palygino tai, ką pamatė, su virtuvių savininkų svoriu, rezultatai buvo stulbinantys. Moterų, kurių sausi pusryčiai buvo padėti tiesiai prieš akis, svoris buvo apie 10 kilogramų didesnis, nei jų kaimynių, kurios juos laikė spintelėse ar maisto sandėliukuose. Taip pat moterys, laikiusios gazuotus gėrimus ant stalo, svėrė apie 12 kilogramų daugiau – pakankamai, kad sveikas žmogus jau būtų priskirtas į žmonių su antsvoriu grupę.

Kita vertus, moterys, kurios ant stalo turėjo tik vaisių dubenį, svėrė visais 6 kilogramai mažiau, nei tos, kurios šiuos geruosius užkandžius laikė paslėpusios.

Ir visi šie skaičiai yra paremti tik tuo, koks maistas buvo padėtas prieš akis, net jei gazuoti gėrimai buvo vaikams ar vaisiai sugedo prieš juos suvalgant. Tyrimo autoriai įvardino tai kaip „matomo maisto dietą“, kurios pagrindinė idėja slypi tame, kad mes valgysime viską, ką mūsų akys mato, beveik be jokio mąstymo, o tai, be abejo, gali būti pavojinga. Šie atradimai seka paskui eilę atradimų, rodančių, kad aplinkos veiksniai, tokie kaip vaistų vartojimas, teršalai, valgymo laikas ir netgi buvimas šviesoje naktį, gali būti priežastys, kodėl šio tūkstantmečio žmonės sunkiau numeta svorį, nei praėjusios kartos. Lyg ir taip nebūtų nebūtų sunku...

Taigi, jeigu norite pakeisti valgymo įpročius ir numesti svorio, tai yra taip paprasta, kaip paslėpti visą cukrų, ir padėti šviežius produktus visiems matomoje vietoje. Pasirodo, pagundos stiprios tik tiek, kiek akys mato.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis