Skaiva ryžosi atsikratyti fotelio merės titulo

Radijo, TV laidų ir renginių vedėja Skaiva Kraujalė 2016 metus pradėjo svarbiomis gyvenimo būdo permainomis. Jauna moteris pasiryžo mažiau sėdėti — daugiau judėti ir vasaros sezoną pasitikti ne fotelio merės, o judesio meistrės amplua. Kad reikia daugiau fizinio aktyvumo, Skaivai parodė Didysis savijautos testas.

„Atlikusi testą, iš dešimties balų gavau tik penkis. Tikėjausi šiek tiek daugiau. Manau, kad maitinuosi sveikai, stengiuosi nevartoti greitojo maisto, produktų, kuriuose yra cukraus, bet mano problema, kaip parodė ir testas, kad nepakankamai judu. Darbas yra sėdimas, visur važiuoju automobiliu ir vaikštau išties nedaug. Akivaizdu, trumpi pasivaikščiojimai su šunimis nėra pakankamas fizinis aktyvumas“, – pripažįsta Skaiva.

„Eurovaistinės“ nuotr.

Fotelio merės titulą pelniusiai Skaivai sveikos gyvensenos specialistai pataria bent kelis kartus per savaitę pasimankštinti arba aktyviai pajudėti.

„Mano sesers naujametis pažadas — padaryti mane judančiu žmogumi. Ne kartą pati bandžiau tokia tapti, tačiau vis nepavykdavo. Ir šį kartą kolega Gintas suabejojo mano pasiryžimu, ir tiesioginio radijo eterio metu susilažinome, ar man tikrai pavyks. Vasaros pradžioje vienas iš mūsų Rotušės aikštėje bus apipiltas vandeniu, miltais ir plunksnomis, tada turės bėgti ir šaukti „Aš kvailys, aš pralošiau!“ Jau pradėjau sportuoti ir bus įdomu pakartoti testą po mėnesio. Manau, balas jau bus aukštesnis“, – pasakoja Skaiva.

„Eurovaistinės“ nuotr.

„Eurovaistinės“ inicijuojamu Didžiuoju savijautos testu siekiama sužinoti, kaip jaučiasi Lietuvos gyventojai. Gyventojų prašoma įvertinti savo mitybos, higienos įpročius, fizinį aktyvumą ir emocinę sveikatą. Testas parengtas bendradarbiaujant su Vilniaus universiteto Visuomenės sveikatos instituto direktoriumi prof. Rimantu Stuku.

„Eurovaistinės“ nuotr.

„Kasdien vaistinėse bendraujame su savo klientais, kuriems dažnai kyla klausimų dėl netinkamo gyvenimo būdo. Inicijuojame Didįjį Lietuvos savijautos testą, kuriame kiekvienas gali įvertinti savo asmeninius mitybos, higienos įpročius, fizinį aktyvumą ir emocinę sveikatą. Tikimės, kad jau per pirmąsias savaites testą atliks daugiau nei trisdešimt tūkstančių žmonių, kurie ne tik įvertins savo savijautą, bet ir ims keisti savo įpročius“, – teigia „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė.

Didįjį savijautos testą galima atlikti iki vasario 14 d. interneto svetainėje jauskitesgerai.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis