Ko negalima daryti turint odą su išsiplėtusiais kapiliarais (4)

Miela žiūrėti į rausvus mažylių skruostukus, tačiau jei suaugusio žmogaus oda nuolat raudona, tai jau kelia diskomfortą.

Grožio specialistai pastebi, kad dažnai raustančių žmonių veido odos kapiliarai kitokie – jautrūs, linkę plėstis, o viršutinis odos sluoksnis būna plonesnis. Paprastai patiriami vienas už kitą sudėtingesni odos pokyčių etapai: iš pradžių ji tik dažnai rausta ir kaista reaguodama į karštį, vėją ar emocijų antplūdį, vėliau raudonis tampa nuolatinis, išsivysto kuperozė (išryškėja išsiplėtusių kapiliarų tinklas), oda būna nuolat apimta uždegimo, nes dalis kraujo plazmos pro laidžias kapiliarų sieneles išsiveržia į aplinkinius audinius.

Vis dėlto odos pokyčių procesą galima sulėtinti. Išmokus suprasti rausti linkusios odos prigimtį ir poreikius, galima susitvarkyti taip, kad jos ypatumai nekeltų didelių rūpesčių.

Gyvenimo būdo pokyčiai

Jei oda iš prigimties linkusi rausti, labai svarbu yra tinkamai sureguliuoti gyvenimo būdą:

* Pirmiausia – gerai išsimiegoti.

* Gerkite daug vandens (1,5–2 litrai per dieną yra būtini) – odą svarbu gerai drėkinti.

* Sureguliuokite mitybą. Valgykite dažnai, bet po nedaug, tai palaiko reikiamą medžiagų apykaitą.

Atsargiai – saulė!

Jei turite rausti linkusią odą, pirmiausia turite išmokti draugauti su saule. Apsauginiai kremai – jūsų kasdienybė. Klaidinga manyti, kad jei šiandien debesuota, nėra ko saugotis. Kosmetologai sako: debesuota ar ne, vasara ar žiema – veidas turi būti pateptas apsauginiu kremu. Žinoma, vasarą, kai saulės spinduliai krinta į žemę visai kitu kampu nei žiemą, apsauginio kremo reikia stipresnio.

Kasdienė priežiūra

Rytas

  • Odą, turinčią problemų dėl kraujagyslių, dažnai dirgina ir vandentiekio vanduo, todėl ją verčiau valyti tam skirtomis priemonėmis. Galite pamasažuoti ledukais, bet venkite kontrastinių procedūrų – tai dar labiau nusilpnina kapiliarus.

  • Nusausinkite odą rankšluosčiu. Jei vargina kaitimo pojūtis, galite leisti jai nudžiūti pačiai – garuodamas vanduo odą atvėsins. Vis dėlto atminkite, kad garuodamas vanduo odą ne tik vėsina, bet ir džiovina, o tai nėra gerai.

  • Kai oda nuplauta ir nudžiovinta, idealu patepti ją kremu, skirtu odai su išsiplėtusiais kapiliarais. Tam puikiai tiks „Pharmaceris“ kapiliarų paralaidumą mažinantis kremas su vitaminu K „Capinon K 1%“.

  • Kai kremas susigeria, užtepkite apsauginį sluoksnį. Kreminė pudra taip pat turi būti su apsauginiu faktoriumi.

Diena

Jei jūsų veikla reikalauja visą dieną praleisti saulės atokaitoje, apsauginį sluoksnį rekomenduojama atnaujinti kelis kartus.

Vakaras

  • Būtina veidą nuvalyti losjonu, pieneliu ar miceliniu vandeniu. Tik niekada nesiprauskite muilu. Valomoji priemonė turi būti neutrali (pH 5,5).

  • Nusausinkite odą ir patepkite ją kremu odai su išsiplėtusiais kapiliarais prižiūrėti. Jis gali būti naktinis arba universalus.

SVARBU! Rausti linkusiai odai netinka:

- serumai, skatinantys kraujotaką ir stimuliuojantys odos ląsteles,
- kosmetika su deguonimi,
- priemonės nuo raukšlių, kurių sudėtyje yra imbierų, kofeino, retinolio ir kitų kraujotaką skatinančių komponentų,
- cheminiai rūgštiniai ir mechaniniai šveitikliai,
- natūralios rūgštinės kaukės iš braškių, citrinų.

Odai draugiška kosmetika

Be abejo, geriausiai priemones odai su išsiplėtusiais kapiliariais parinks gydytojas dermatologas. Na o jei neturite galimybės apsilankyti pas specialistą ieškokite priemonių, kurios patikrintos dermatologų*.

Odai su išsiplėtusiais kapiliarais siūlome kapiliarų pralaidumą mažinantį kremą su vitaminu K „Capinon K 1%“ („Pharmaceris“). Šio kremo poveikis pavirtintas atlikus odos su išsiplėtusiais kapiliarais tyrimus.

Tyrimo metu, kai kremas buvo naudojamas 4 savaites, nustatyta, kad kremas „Capinon K 1%“ net 96 % sumažina dirginimo ir odos tempimo pojūtį, atkuria odos komfortą. 84 % sumažina paraudimą ir net 80 % sumažina nuolatinį paraudimą. Kapiliarų matomumas sumažėja 76 procentais. Kremas stulbinančiai (96 %) pagerina odos drėkinimą, didina odos elastingumą (84 %).

Kremas „Capinon K 1%“ yra be alergenų, dažiklių, parabenų ir konservantų.

„Pharmaceris“ – sveikos odos ekspertai.

**In vivo tyrimas atliktas Dr. Irena Eris mokslo ir tyrimų centre po 4 produkto naudojimo savaičių.

***

Užpildykite anketą ir trims padovanosime odai su išsiplėtusiais kapiliarais skirtą kremą „Capinon K 1%“.

Laimėtojos:

Neringa Jacikevičienė
Laima Sirgėdienė
Olga Gustienė

Laukite el. laiško.

Užsakymo nr.: PT_72468098

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis