Kaip prižiūrėti sausą odą, kad išvengtumėte bjaurios ligos. Laimėtojai

Ne viena moteris skundžiasi odos tempimu ir sausumu, o tam įtakos turi daugybė priežasčių. Pirmiausia mūsų aplinka – ypač žiemą, kai lauke šalta ir žvarbu, o viduje šiltas ir sausas oras. Be to, dažnai veidą prausiame ir prižiūrime netinkamomis priemonėmis, dėl ko ji ne tik išsausėja, sudirgsta, bet ir gali tapti alergiška.

Gyvenimo būdas – taip pat ne paskutinis veiksnys, kurį galime kaltinti dėl odos problemų. Nevisavertė mityba, per mažas išgeriamo vandens kiekis, alkoholio vartojimas palieka savo pėdsakus mūsų odoje. Šios problemos yra bendros tiek moterims, tiek vyrams.

Turintiesiems sausą ir jautrią odą rekomenduojama kasdien valgyti kuo daugiau įvairių daržovių, ypač morkų, burokėlių, žalių svogūnų, vartoti vitaminų A, C, E, įvairių augalinių aliejų.

Moterims bėdų padidėja dar ir menopauzės metu dėl hormonų pokyčių, kai sumažėjus estrogenui, sumažėja ir lipidų gamyba bei padidėja ragėjimo procesai odoje.

Todėl ypač svarbu rūpestingai prižiūrėti savo odą, stebėti jos pokyčius ir tinkamai pasirinkti priemones, kurios padėtų išvengti didesnių problemų, pavyzdžiui, atopinio dermatito ar žvynelinės.
Atkreipkite dėmesį, jeigu oda tapo šiurkšti, ėmė pleiskanoti, jaučiamas tempimo pojūtis ar net atsirado skausmingi įtrūkimai.

Sausai odai reikia ypatingos priežiūros, nes jos raginis sluoksnis plonas, joje labai mažai apsauginių pigmentų ir ji mažiau atspari išoriniams dirgikliams bei patiriamiems vidiniams stresams. Pažeidus odos apsauginę funkciją, sulėtėja jos atsinaujinimo procesai, ji ima trūkinėti, neretai parausta. Ją tempia, niežti, gali atsirasti pūlinių bėrimų. Be to, oda greičiau reaguoja į įvairius išorės alergenus, tampa imli įvairiems infekcijos sukėlėjams – grybeliui, stafilokokui ir pan.

Shutterstock nuotr.

Sausos odos neplaukite kietu šaltu vandeniu, nenaudokite tualetinio muilo, spiritinio tualetinio vandens ar spiritinio losjono. Atidžiai rinkitės kasdienes odos priežiūros priemones – prausimosi gelį, kūno losjoną.

Sausos odos priežiūrai reikėtų vartoti emolientus – tai riebalinės vietiškai naudojamos medžiagos, kurios drėkina, minkština ir saugo odą nuo išorinių dirgiklių. Tai aukštos kokybės priemonės, kuriose nėra dažų, aromatinių medžiagų. Net septynių tokių produktų liniją siūlo PHARMACERIS – dušo gelį, kasdienę vonios emulsiją, drėkinamąjį lipidus atkuriantį kūno balzamą, kremą veidui ir kūnui, intensyvų lipidus atkuriantį mišinį, raminamąjį ir minkštinamąjį kūno kremą ir lipidus atkuriantį kremą kūnui ir veidui.

Skaitytoja Jurgita, išbandžiusi vonios emulsiją ir raminamąjį bei minkštinamąjį kūno kremą emolientą, sutiko pasidalinti savo pastebėjimais.

„Mano kūno oda yra sausa, o blauzdų – ypatingai. Ji suskeldėjusi ir labai pleiskanoja, tada trūkinėja ir labai peršti. Drėkinantys kremai trumpam situaciją pagerindavo, tačiau problemos neišsprendė. Alkūnių oda buvo suragėjusi ir ypač sausa, paskutiniu metu netgi trūkinėdavo. Kuo tik netepiau – įvairiais aliejais, tame tarpe kokosų – viskas perniek. Pastebėjau, kad ši problema paaštrėjo paskutiniais metais – gal dėl amžiaus, man visgi jau 47-eri.

Išmėginus naująsias PHARMACERIS priemones buvau labai maloniai nustebinta. Jau po pirmojo karto odos pojūtis buvo visiškai kitoks – ji nebesilupo, neperštėjo. Po kelių patepimų jau nebesimatė įtrūkimų. Labai džiaugiuosi atradusi priemonę, nes ypač žiemą ši problema nepakenčiama – nuo šalčio ir vėjo kojos tiesiog degdavo.“

PHARMACERIS EMOTOPIC linijos priemonės geros dar ir tuo, kad yra visiškai saugios naudoti netgi kūdikiams nuo pirmos gyvenimo dienos, jei odelė yra jautri ir sudirgusi.

Shutterstock nuotr.

PHARMACERIS E kasdienė vonios emulsija EMOTOPIC padeda sustiprinti natūralų odos hidrolipidų barjerą ir rekomenduojama naudoti esant jautriai, sausai, šiurkščiai odai, kuriai būdingas niežėjimas, dirginimo pojūtis ir kontaktinės alergijos. Be to, emulsija, praturtinta unikaliu rapsų ir kanapių aliejų deriniu, gali būti naudojama ir esant sveikai odai, siekiant išvengti odos išsausėjimo ir atopinio dermatito atsiradimo, pasunkėjimo arba pasikartojimo.

Neutralaus pH PHARMACERIS E kreminis dušo gelis EMOTOPIC pagrindas yra aktyvūs emolientai, jis švelniai valo, drėkina, švelnina ir minkština odą. Išskirtinai švelnus prausiklio pagrindas, biologiškai atitinkantis fiziologinį odos pH, neardo apsauginio hidrolipidų barjero. Dėl savo unikalių raminamųjų ir maitinamųjų savybių rapsų aliejus padeda atkurti natūralią odos fiziologinę pusiausvyrą.

Gelio sudėtyje yra lipidus atkuriančio kanapių aliejaus, poli-nesočiųjų riebalų rūgščių (linolo ir alfa linoleno rūgščių), dėl to jis labai veiksmingas sausai ir atopinei odai prižiūrėti, nuraminti ją, sumažinti tempimo pojūtį ir šiurkštumą. Gelyje yra odos atsinaujinimą skatinančio vitamino E, kuris padeda atkurti naturalų hidrolipidų barjerą, užtikrina reikiamą lipidų kiekį ir epidermio maitinimą. Apsaugo odą nuo žalingų aplinkos dirgiklių.

PHARMACERIS E drėkinamasis lipidus atkuriantis kūno balzamas EMOTOPIC padeda apsaugoti odą nuo išsausėjimo. Balzamo sudėtyje esantys emolientai suteikia tarpląstelinės jungiamosios medžiagos ir atkuria optimalų lipidų kiekį epidermyje. Labai sausai odai jie suteikia maitinamųjų ir drėkinamųjų medžiagų.

Labai veiksmingų medžiagų (alyvuogių vaškas, lanolinas, ryžių aliejus) derinys pasižymintis regeneruojamosiomis savybėmis, ilgam atkuria epidermio drėgmę ir lipidus. Sukuriamas apsauginis barjeras, neleidžiantis epidermiui netekti vandens. Balzamas atkuria natūralią odos fiziologinę pusiausvyrą, optimalią drėgmę ir minkštumą. Jis taip pat sumažina odos sausumą, pleiskanojimą ir neleidžia vėl atsirasti per didelio sausumo simptomams. Balzamas greitai susigeria, nepalikdamas riebios plėvelės ant odos ar drabužių.

PHARMACERIS E barjerinis kremas emolientas veidui ir kūnui EMOTOPIC skirtas odos šiurkštumui ir dirginimui mažinti ir ypač tinka suskeldėjusiai rankų, alkūnių, kelių odai prižiūrėti.

Kremas suteikia odai trūkstamų keramidų ir lipidų, užtikrina optimalų drėkinimą, maitinimą ir švelnina epidermio sluoksnį. Ant odos kremas sudaro jungiamąjį apsauginį lipidų barjerą, apsaugantį nuo aplinkos dirgiklių, neleidžia atsirasti nedideliems pažeidimams ir šiurkštumui.

PHARMACERIS E intensyvus lipidus atkuriantis mišinys 3in1 EMOTOPIC – tai net trys priemonės viename buteliuke! Tai emulsija-emolientas, skirtas praustis vonioje, valomasis kūno prausiklis ir lipidus atkuriantis kūno kremas.

Šis unikalus mišinys reguliuoja epidermio regeneracinius procesus, sumažindamas stiprų pleiskanojimą. Didelis lipidų (18 proc. turinio) ir emolientų (32 proc. turinio) kiekis atkuria tarpląstelinės jungiamosios medžiagos lipidų atsargas, sustiprina epidermį ir užtikrina tinkamą jo fiziologinį vientisumą. Rapsų ir kanapių aliejai ramina odą, malšina niežulį ir yra veiksmingi prižiūrint odą nuo lėtinio sausumo ir atopinio dermatito, pailgina atoslūgius tarp paūmėjimų. Ši priemonė greitai susigeria, nepalieka lipnaus sluoksnio ant odos.

Rekomenduojama probleminei sausai ir į įvairias egzemas (atopinę, kontaktinę, alerginę, žvynelinę) linkusiai, taip pat niežtinčiai odai. Tinka bet kokio amžiaus žmonėms. Rekomenduojama naudoti odos ligų gydymo metu (pvz., gydant vietiniais steroidais) ir po jo, kad oda neišsausėtų ir būtų išvengta atopinio dermatito.

PHARMACERIS E raminamasis ir minkštinamasis kūno kremas emolientas EMOTOPIC padeda mažinti odos dirginimo ir niežėjimo pojūtį. Kremą rekomenduojama naudoti kasdienei sausos, jautrios, atopinės odos priežiūrai ir apsaugai, jei yra būdingas dirginimo pojūtis ir alerginės reakcijos, kurias sukelia žalingi aplinkos veiksniai.

Maitinančių ir raminančių odą rapsų ir kanapių aliejų, kurie žinomi kaip malšinantys odos niežėjimą, deginimo pojūtį ir uždegimą, derinys efektyviai veikia lėtinę sausą ir atopinę odą. Šios sudedamosios medžiagos sugrąžina komforto jausmą įtemptai, šiurkščiai ir sudirgusiai odai. Kremas sumažina odos pleiskanojimą, lupimąsi ir sausumo simptomus, sušvelnina odos paviršių. Lipidai, supanašėdami savo sandara ir struktūra su natūralia hidrolipidų danga, kartu su avokadų aliejumi ir vitaminu E suteikia odai esminių maitinamųjų medžiagų ir pastebimai suminkština epidermį.

PHARMACERIS E lipidus atkuriantis kremas veidui ir kūnui EMOTOPIC rekomenduojamas naudoti esant labai sausai, jautriai ir atopinei odai, kuriai būdingas dirginimo pojūtis, nedideli pažeidimai ir paraudimas, niežėjimo arba deginimo pojūtis. Turtingas emolientų mišinys pagerina apsauginį odos barjerą ir užtikrina jo tinkamą funkciją. Kremas suteikia ilgalaikį drėkinimą odai ir atkuria lipidus jau po pirmo panaudojimo sumažėja odos diskomforto, šiurkštumo, sausumo pojūtis.

****

Užpildykite anketą ir laimėkite PHARMACERIS EMOTOPIC priemonę. Trims laimingiesiems gelis bus išsiųstas į namus.

Laimėtojai

Alė Ruseckienė
Inga Ruželytė
Neringa Vitkūnaitė

Užsakymo nr.: PT_73010336

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis