Ką daryti, jei plaukų išslenka vis daugiau?

Suaugęs žmogus vidutiniškai turi 100-150 tūkstančių plaukų, iš kurių 50–100 išslenka kasdien. Tai natūralu, tačiau ką daryti, jei plaukų išslenka vis daugiau?

Plaukų slinkimas – infekcinės ligos pasekmė?

Plaukų stilistas Martynas Šalkauskas sako, jog pirmiausiai reikia rasti tikrąją plaukų slinkimo priežastį ir ją pašalinti: „Yra keletas veiksnių, kurie lemia plaukų susilpnėjimą ar slinkimą: galbūt pastebėjote, jog plaukų išslenka daugiau pavasario ir rudens sezonais. Tai laikinas etapas. Kur kas rimtesnės priežastys – tai organizmo uždegiminiai procesai ar įvairios infekcinės ligos.

Pavyzdžiui, susirgus gripu pasikeičia plaukų folikulų būsena: tuomet plaukai būna ramybės fazėje, o tai dažnai tampa plaukų slinkimo priežastimi. Bet ir susirgus šią bėdą galima išspręsti: reikėtų plaukus atgaivinti naudojant gydomuosius šampūnus, kondicionierius, kurie mažina plaukų slinkimą.

Su šia grožio problema tenka susidurti ir ilgai vartojant vaistus ar pooperaciniu laikotarpiu. Deja, plaukų slinkimo procesą sulėtinti sudėtingiau, jeigu problema yra paveldėta“, – pasakoja plaukų stilistas.

Sveikas organizmas – sveiki ir plaukai

M. Šalkauskas taip pat teigia, jog plaukai slinkti gali ir dėl tam tikrų mineralinių medžiagų, vitaminų trūkumo – kalcio, cinko, vario, geležies. Dažnai moters organizme ima trūkti reikalingų medžiagų, kai laikomasi dietos, dažnai keičiamas mitybos racionas. Taigi, naudoti išorines plaukų priežiūros priemones nepakanka: sveikas organizmas – tai pirmas kriterijus, į kurį būtina atkreipti dėmesį rūpinantis savo grožiu.

„Hormonų veiklos sutrikimai taip pat veikia plaukų grožį. Plaukų slinkimas gali būti skydliaukės veiklos sutrikimo požymis. Tuo atveju, jei plaukai ėmė slinkti po gimdymo praėjus porai mėnesių, jaudintis nereikėtų. Tai visiškai normalu – organizme vyksta hormonų perversmas. Ir plaukų slinkimas gali trukti net iki pusės metų“, - pastebi specialistas.

Kita, labai dažnai pasitaikanti priežastis yra stresas, tačiau plaukų slinkimas pasireiškia ne iš karto, o kelių savaičių, bėgant mėnesiams. Taigi derėtų vengti stresinių situacijų, stiprinti imuninę sistemą bei prižiūrėti plaukus naudojant stiprinančius serumus, ampules, skirtas plauko slinkimo sustabdymui.“

Saugokite plaukus nuo karščio!

Kosmetinės procedūros taip pat gali smarkiai susilpninti plaukus: „Plaukų slinkimo procesas gali prasidėti dėl prastų priemonių naudojimo, dažno džiovinimo karšto oro srove, taip pat reguliaraus plaukų tiesinimo ar sukimo žnyplių naudojimo.

Prieš naudojant plaukų tiesinimo ar garbanojimo įrankius, būtina plaukus apsaugoti priemonėmis nuo karščio.

ƒ„Plaukų dažymas taip pat gali tapti plaukų slinkimo priežastimi, jei naudojami prastos kokybės dažai. Dauguma moterų labai pakenkia savo plaukams juos dažydamos pačios savo namuose – visgi reikėtų lankytis pas specialistus“, – patikina M. Šalkauskas.

Plaukų stilisto rekomendacijos

* Vietoje metalinių šepečių, kurie drasko plaukus, rinkitės šepečius su natūraliais šereliais.
* Jei plaukus džiovinate džiovintuvu, naudokite vidutinio karštumo oro srovę, niekada nenaudokite didžiausios karštumo ribos, nes tai labai kenkia plaukui, o baigti plaukų džiovinimą derėtų šalta oro srove.
* Nepersistenkite su plauku formavimo priemonėmis – jas naudokite saikingai. Tam, kad šukuosena laikytųsi, juk pakanka labai mažo kiekio kokybiškos plaukų formavimo priemonės.
* Jei manote, kad plaukų slinkimas – ligos ar vitaminų trūkumo požymis, nedelsiant kreipkitės į specialistą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis