Erzina pleiskanos? Gal naudojate netinkamą šampūną?

Nemaloniai nuteikia ant šalia sėdinčio kolegos pečių baltuojančios pleiskanos? Taip, tai tikrai neestetiška. Tačiau tai dar nereiškia, kad jūsų kolega – nevala. Gal jis naudoja netinkamą šampūną?

Pleiskanos iš tiesų atsirasti gali kiekvienam ir labai netikėtai. Priežastys labai paprastos – stresas, nuovargis, vitaminų trūkumas netinkama mityba, hormonų pusiausvyros sutrikimai, o gal tiesiog netinkamas šampūnas, alergizuojantis galvos odą.

Seborėja – viena iš daugelio odos ligų, kuri pasireiškia sutrikus riebalinių liaukų funkcijai, sergant nervų, virškinimo ir endokrininėmis ligomis. Prasidėjus ligai, atsiranda ypač daug pleiskanų ir kyla labai stiprus niežulys.

Pagal riebalinių liaukų sekrecijos ir normalios odos riebalų sudėties pokyčių susilpnėjimą arba paūmėjimą seborėja skirstoma į riebiąją ir sausąją. Esant sausai seborėjai, galvą patariama plauti rečiau ir minkštesniu, nekarštu vandeniu. Įtakos turi ir mityba - pleiskanų problema besiskundžiantys žmonės pastebi, kad problema paaštrėja vartojant maistą, kuriame gausu angliavandenių, gyvulinės kilmės riebalų, prieskonių, alkoholio, kavos.

Jeigu pleiskana pasirodo viena kita – tai tikrai ne bėda. Įprastai odos raginio sluoksnio ląstelės atsinaujina kas 3 savaites ir to mes net nepastebime. Tačiau odoje ėmus sparčiai dauginti grybeliui, mikrofloros pusiausvyra sutrinka ir ląstelės ima atsinaujinti daug dažniau - kas 7 dienas. Mirusios jos kaupiasi, sudarydamos pleiskanas.

Gydytis tuomet bandoma kuo dažniau plaunant galvą, tačiau dažnas plovimas sausina odą ir ji dar gausiau pleiskanoja. Kompanija „Pharmaceris“ viena iš nedaugelio sukūrė plaukų priežiūros priemones skirtingiems problemos tipams – sausoms ir drėgnoms pleiskanoms, nes jas veikia skirtingos medžiagos. Tad renkantis šampūną svarbu žinoti jus varginančių pleiskanų tipą.

Sausoms pleiskanoms gerą poveikį turi medžiagos Piroktono olaminas ir D-pantenolis.

Piroktono olaminas pasižymi plačiu priešgrybeliniu bei antibakteriniu poveikiu, jis kovoja prieš Malassezia grybelį, dėl kurio išvešėjimo atsiranda pleiskanos. Jis atstato natūralią odos mikrofloros pusiausvyrą, sumažina pleiskanojimą, ir užkerta kelią pleiskanojimo pasikartojimui. D-pantenolis turi raminantį poveikį; stimuliuoja plaukų augimą ir plauko ląstelių atsinaujinimą. Jis atstato, regeneruoja ir apsaugo plaukus nuo aplinkos agresorių.

Sausoms pleiskanoms naikinti sukurtas ir veiksmingai jas gydo PHARMACERIS „H Purin“ šampūnas.

Šampūno specialioje sudėties formulėje yra Piroktono olamino, kuris efektyviai kovoja su bet kokiais sausų pleiskanų simptomais, kuriuos patiria pacientai, turintys jautrią galvos odą. Jis turi antibakterinį ir priešuždegiminį poveikį, valo galvos odą ir pašalina pleiskanas bei niežulį (pagal 80% ištirtųjų *). Sudėtyje taip pat yra D-pantenolis, kuris ramina sudirgusią ir paraudusią galvos odą (pagal 75% ištirtųjų *), tuo pačiu pastiprina kovą su pleiskanomis Jis atkuria natūralų galvos odos balansą, plaukai tampa minkšti ir glotnūs.

Kadangi grybelius naikinančios medžiagos ypač veiksmingos plovimo metu, galvą trinkti rekomenduojama lėtai, bent 3-4 minutes įmasažuojant šampūną į galvos odą.

Šampūno poveikis ištirtas klinikiniais tyrimais:

* intensyviai gydo pleiskanas
* kovoja prieš pleiskanų susidarymą ir veikia priešuždegimiškai
* pašalina galvos niežėjimą ir paraudimą
* atkuria galvos odos natūralią pusiausvyrą
* plaukai tampa švelnūs, blizgūs, minkšti ir lengvai šukuojami

Esant drėgnoms pleiskanoms sudirgusią galvos odą labai teigiamai veikia arbatmedžio, manukos, čiobrelių aliejus ir gluosnio ekstraktas.

Arbatmedžio aliejus turi stiprių antibakterinių ir raminančių savybių, nesukeldamas alergijos ar galvos odos dirginimo.

Manukos aliejus turi antibakterinių savybių, mažina galvos odos prakaitavimą ir palaiko pleiskanų prevenciją.

Čiobrelių aliejus turi antibakterinių, priešgrybelinių ir dezinfekcinių savybių. Jis šalina pleiskanojimą bei reguliuoja mirusiųjų ląstelių atsiskyrimą nuo riebios galvos odos.

Gluosnio ekstraktas turi antibakterinį ir vėsinimo poveikį. Ji skatina epidermio atsiskyrimą nuo galvos odos ir padeda sumažinti galvos odos dirginimą.

Visas šias sudedamąsias dalis turi PHARMACERIS H Purin šampūnas, skirtas drėgnoms pleiskanoms.

Šampūno specialioje sudėties formulė yra grindžiama čiobrelių aliejaus ir gluosnio ekstrakto kompleksu, kuris turi stiprių antibakterinių ir priešgrybelinių savybių. Šis derinys reguliuoja mirusiųjų ląstelių atsiskyrimą (pagal 66% respondentų *). Unikalus arbatmedžio ekstraktas ir Manukos aliejus turi priešuždegiminių savybių ir apsaugo galvos odą nuo pleiskanų susidarymo (pagal 72% respondentų *). Šampūnas atstato natūralią galvos odos pusiausvyrą galvos ir palieka plaukus minkštus bei žvilgančius.

Šampūno poveikis taip pat įrodytas tyrimais:

* pagreitina pleiskanų gydymo procesą;
* turi anti uždegiminių savybių;
* sumažina galvos odos riebumą ir sugrąžina galvos odai natūralią pusiausvyrą;
* neleidžia plaukams riebaluotis;
* pašalina galvos niežėjimą ir paraudimą;
* plaukai tampa akivaizdžiai sveikesni, blizgūs, minkšti ir lengvai šukuojami.

Tad nepalikite kolegos vieno vargti su savo problema – pasidalinkite informacija, kad šiais laikais yra tikrai veiksmingų priemonių nuo nemalonios pleiskanų problemos.

***

KONKURSAS

Užpildykite anketą ir laimėkite PHARMACERIS „H Purin“ šampūną. Trims laimėtojams jį išsiųsime į namus.

Laimėtojai

Kristina Gaverskaja

Alvina Suveizdienė

Milda Katiliūtė

Užsakymo nr.: PT_72808796

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis