5 įpročiai, kurie sendina labiausiai

Amžius pirmuosius įrašus daro mūsų veide, tad prisiminkime, kas jam kenkia labiausiai.

Alkoholio vartojimas


Grožiui kenkia net ir saikingas alkoholio vartojimas. Tiesiog alkoholis padidina laisvųjų radikalų kiekį kraujyje, o tai neleidžia ląstelėms atsinaujinti ir jas nuodija.


Be to, stiprūs gėrimai stipriai plečia kapiliarus, tad jei veidas linkęs raudonuoti, sulig metais ši problema ryškėja vis labiau ir raudonis ima mušti net tuomet, kai alkoholio nevartojate. Jei turite problemų su inkstais, net ir nedidelis alkoholio kiekis didins maišelius po akimis ir suteiks veidui patinimo.


Per mažai miego


Naktį odos atsinaujinimo procesai vyksta intensyviausiai. Ypač pirmoje nakties pusėje – teigiama, kad tuo metu odos ląstelės dalijasi 10 kartų greičiau nei dieną. Be to, miegant atsipalaiduoja mimikos ir viso kūno raumenys, todėl oda išsilygina. Kad oda visiškai atsigautų, miegoti reikia ne mažiau nei 8 valandas (vadinamasis grožio miegas po pietų gali padėti kiek atsigauti, bet odos neišgelbės.)


Greičiausiai miego trūkumą išduoda paakių oda – atsiranda tamsių ratilų, paburkimų. Jei neišsimiegama nuolat, viso veido oda suglemba, papilkėja, išryškėja raukšlės.


Beje, per ilgas miegas (daugiau nei 10 valandų) odai taip pat kenkia – sutrikdoma medžiagų apykaita, hormonų pusiausvyra.


Rūkymas


Gydytojai perspėja: pakanka vos poros metų aktyvaus rūkymo, kad prasidėtų negrįžtami odos pokyčiai. Pirmuosius požymius pamatome veide – jo oda tampa plonesnė, praranda drėgmę, dėl prasto aprūpinimo deguonimi pilkėja arba gelsta. Nustatyta,kad rūkančiųjų organizme yra perpus mažiau antioksidanto E, todėl ląstelių atsinaujinimas gerokai sulėtėja.


Be to, intensyviai traukdamos dūmą verčiame nuolat dirbti tuos pačius raumenis ir susidaro ankstyvosios raukšlės aplink burną, ties nosies sparneliais, susiraukšlėja netgi smakras, įdumba skruostai. Kadangi dėl dūmų nuolat prisimerkiam, tuoj pat susiraukšlėja jautri ir plona odelė akių išoriniuose kampučiuose – susidaro vadinamosios žąsų kojelės.


Rūkymo pasekmės pradeda ryškėti po 30 metų, o sulaukus 40-50, raukšlės tampa tokios gilios, kad moteris atrodo maždaug 20 metų vyresnė.


Per daug saulės vonių


UV spinduliai yra ne tik odos vėžio, bet ir pernelyg ankstyvo senėjimo priežastis - saugokite savo veidą nuo jų ne tik tuomet, kai kaitinatės paplūdimyje, bet ir eidamos į darbą ar namo, vaikštinėdamos ar dirbdamos lauke, sportuodamos gryname ore. Juk veidas visada yra atviras, saulės spindulių jis gauna daugiausiai, gal todėl ir sensta pirmiausiai. Ypač atsargios būkite nuo 11 iki 15 val., kai saulės spinduliai yra patys intensyviausi.


Per daug rodomų emocijų


Moterims būdingas didesnis emocionalumas nei vyrams – tad jos greičiau raukšlėjasi ir dėl šios priežasties. Paprastai mimikos raukšlelės nesiejamos su amžiumi ir netgi laikomos žmogaus sielos atspindžiu – juk būtent jos išduoda, kuris žmogus linkęs nuolat šypsotis, o kuris vaikšto susirūpinęs, kas nuolat pyksta, o kas viskuo stebisi.


Tačiau nesvarbu, ką apie tai sakytų fizionomistai – grožio mimikos raukšlės tikrai neprideda. Mes nesiūlome virsti porcelianinėmis lėlėmis, kurių veidai neišduoda jokios emocijos, tačiau pasistenkite bent jau nesiraukyti, kai esate vienos.


Kontroliuokite savo veido išraišką, kai dirbate kompiuteriu, žiūrite televizorių – stenkitės, kad veido raumenys kuo ilgiau ir dažniau būtų atsipalaidavę, nešiokite saulės akinius, kad nereikėtų be reikalo raukyti kaktos. Taip pat nuo mimikos raukšlių apsisaugoti padeda specialūs pratimai veidui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis