Plastikos chirurgas: šiandien jaunystė įperkama visiems

Atrodo, kad šiandien visagalė grožio pramonė gali pažadėti jums viską. Norite lygesnės, aksominės veido odos ar mažesnių mimikos raukšlelių? Tai akimirksniu sutvarkys šūsnis kosmetikos priemonių. Tačiau svarstote, kaip pasirinkti teisingą, jums tinkamiausią procedūrą, kuri efektingiausiai atjaunintų jūsų odą? Susipažinkime su raukšlių naikinimo pramonės užkulisiais iš arčiau.

Apie botulino toksino injekcijas ir raukšlių užpildus, su jais susijusius mitus ir faktus, procedūras kalbėjomės su Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ plastinės chirurgijos specialistu Dariumi Radzevičiumi.


Darius Radzevičius

Ar visas raukšles galima koreguoti tik su „grožio peiliu“?

Jaunesnio amžiaus pacientėms, kurioms chirurginė korekcija dar nereikalinga, pakanka botulino ir hialurono rūgšties injekcijų. Botulino toksinu, raukšlių užpildais ar riebalais galima raukšles koreguoti ir toms vyresnio amžiaus pacientėms, kurioms jau atlikta chirurginė veido korekcija ir reikalinga tik nežymi raukšlių papildoma korekcija.

Koks pagrindinis skirtumas tarp botulino toksino injekcijų ir hialurono užpildų?

Botulino toksino ir hialurono rūgšties injekcijų negalime lyginti, kadangi tai yra visiškai skirtingi dalykai, naudojami skirtingiems tikslams pasiekti.

Botulinas naudojamas tada, kai mes norime sušvelninti raukšles, kurios yra susidariusios dėl mimikos raumenų susitraukimų. Dažniausiai tai raukšlės akių kampuose, virš akių, tarpuakyje, ant kaktos. Kai mimika yra ganėtinai intensyvi ir mes norime kad ji būtų švelnesnė, tada mes suleidžiame botulino toksiną. Tai raumenis paralyžiuojantis preparatas, kuris tam tikram laikui padaro tas raukšles mažiau intensyvias. Jeigu raukšlės yra labai gilios ir jos susidariusios odoje, o mimikos raumuo po botulino injekcijos nebe toks intensyvus, tada mes tą raukšlę galime sušvelninti suleidę hialurono rūgšties.

Žmogui pradėjus senti veide netenkama riebalų. Tą riebalų netekimą atstatyti reikia kažkuo užpildant tuščią vietą – vienas iš variantų yra hialuroninė rūgštis. Tokiu atveju botulinas padėti negali ir jis čia nereikalingas.

Dažniausiai sendami netenkame riebalų paakiuose, vidurinėje veido srityje. Audiniai pasmunka, susidaro gili nosies-lūpos kampo raukšlė. Apatinė veido dalis pasmunka žemyn, todėl susidaro taip vadinamos marionetės raukšlės. Senėjimo pradžioje raukšlių užpildai šiose lokalizacijose – idealus preparatas.

Kaip atliekamos šios intervencinės injekcijos?

Tai yra intervencija į žmogaus kūną, todėl jos turėtų būti atliekamos tik gydymo įstaigoje. Plona adata suleidžiamas toksinas arba rūgštis į tam tikrus taškus. Taškų kiekis gali skirtis nuo patologijos dydžio ir gydytojo pasirinktos leidimo technikos.

Kokie botulino toksino injekcijų pranašumai ir minusai?

Pagrindinis pranašumas yra procedūros paprastumas, nes ji trunka tik 10-15 min., jokios operacijos, o efektas matomas jau po 2-4 parų. Jeigu leidžiame hialurono rūgštį, rezultatas matosi iš karto. Klientėms siūlau palūkėti savaitę ir tik tada atvykti kontrolinei apžiūrai, tada nustatau, ar reikalingos papildomos injekcijos ar ne. Mano filosofija – geriau suleisti per mažai, nei per daug.
Visuomet savo klientams sakau, kad botulino pliusas, kad jeigu jo poveikis nepatinka, jis po pusės metų praeina. Minusas? Jeigu efektas patinka, jis po 5-6 mėnesių vis tiek praeina. Procedūros kaina priklauso nuo „gydomų“ raukšlių skaičiaus bei preparato kiekio.

Koks galimas šalutinis poveikis?

Didžiausias pavojus, leidžiant botulino toksiną, yra jo perdozavimas. Jei per daug suleidžiama toksino, veidas gali atrodyti nenatūraliai, be mimikos, tarytum vaškinis. Per daug ir per dažnai leidžiant botulino toksiną, galimas ir labai pavojingas organizmui bendras poveikis.

Kokio amžiaus pacientėms rekomenduojama viena ar kita procedūra?

Botulino toksinas išimtinai retais atvejai gali būti leidžiamos ir dvidešimt kelerių metų pacientėms. Dažniausiai ši procedūra atliekama moterims virš 30-40 metų ar vėlesniame amžiuje. Kartais klaidingai teigiama, kad botuliną reikia pradėti leisti kuo anksčiau, nes tai lyg ir profilaktinė raukšlių koregavimo priemonė. Tai nėra tiesa.

Raukšlių užpildai leidžiami panašaus amžiaus pacientėms. Senėjimo pradžioje, būnant 35-40 metų šios indikacijos yra efektingiausios, vyresnio amžiaus moterims tai gali nebepadėti, nes audiniai taip smarkiai nusmunka žemyn, kad nebeužtenka užpildų. Jeigu pacientei yra 50-60 metų dažniausiai nebėra pasirinkimo - gali padėti tik veido tempimo operacija. 

Užpildais galima ne tik koreguoti raukšles, bet ir padidinti lūpas, smarką, skruostus.

Kam netinka botulino toksino arba hialurono rūgšties injekcijos? Kada jos nerekomenduojamos daryti?

Toksinas draudžiamas nėščioms moterims. Procedūros metu pacientė turi būti sveika, nekarščiuoti.
Hialurono rūgšties procedūrų atlikti negalima, jei pacientė yra nėščia, jei ji daug kam alergiška.

Po šių injekcijų negalima kelias valandas gulėti, kelias dienas eiti į sauną.

Kokia šių procedūrų kaina?

Šiandien ne tik plastinės chirurgijos paslaugos, bet ir botulino toksino ar raukšlių užpildų injekcijos yra prieinamos beveik visiems. Kaina priklauso nuo problemos sudėtingumo, reikalingų injekcijų kiekio, todėl tai gali kainuoti nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių litų.

Daugiau informacijos rasite ČIA

Užsakymo nr.: PT_64272206

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis