Gardieji braškiniai ledai

Kadangi sode raudonuoja braškės, neatsispyriau pagundai pasidaryti braškinius ledus!

Maždaug 1 litrui ledų reikės:

500 g šviežių braškių (galima naudot ir šaldytas)
150 g cukraus
1 a.š. citrinos sulčių
300 ml grietinėlės 35-36 %
150 ml grietinėlės 10-12 %
žiupsnelis druskos
3 tryniai
0,5 a.š. vanilinio cukraus

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Braškes, 35 g cukraus ir citrinos sultis dedame į blenderį ir 2-3 paspaudimais susmulkiname taip, kad liktų maži braškių gabaliukai (jei jų nenorite - suplakite iki vientisos tyrelės). Pastatome į šaldytuvą.

* Į puodą pilame pusę grietinėlės 35-36 %, visą grietinėlę 10-12 %, likusį cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Tuomet paliekame 10-15 min. atvėsti arba tiesiog kelias minutes intensyviai pamaišykite ir mišinys pakankamai atvės. Dubenyje išplakame trynius (apie 2 min.) Šiltą grietinėlės/cukraus mišinį po truputį pilame į išplaktus trynius nuolat maišydmi. Tuomet kiaušinių/grietinėlės mišinį pilame atgal į puodą, ir ant vidutinės ugnies nuolat nuo dugno maišydami kaitiname apie 10-12 min., kol masė pradės tirštėti (mano buvo kiek tirštesnė, nei kisielius).

* Į gilų dubenį supilame likusią pusę grietinėlės. Per sietelį į ją pilame karštą mišinį, išmaišome. Beriame vanilinį cukrų. Dedame braškes. Viską išmaišome iki vientisos masės ir statome į šaldytuvą visiškai atvėsti (kai sudėjau šaltas braškes, mano ledų masė buvo pakankamai atvėsusi, tad iš karto stačiau į šaldytuvą).

* Kai šaldytuve atvėsta - statome su tuo pačiu dubeniu į šaldymo kamerą. Po 2 val. išplakame ledus mikseriu. Vėl šaldome 2 val. kameroje. Tuomet dar kartą išplakame mikseriu. Dabar supilame viską į indą, kuriame šaldysime ledus ir paliekame sustingti (geriau per naktį). Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis