Aluje troškinti vištienos sparnelių peteliai ir bretoniški pyragaičiai

Italas šefas Gian Luca Demarco atskleidžia savo mamos sukurtą receptą.

TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjai – Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas – šeimininkėms pateikia dviejų patieklaų receptus.

TV3

Temperamentingasis italas šeštadienį pagamins aluje troškintus vištienos sparnelių petelius pagal savo mamos sukurtą receptą. Jis prisimena, kad jo mama visada juos patiekdavo su bulvių koše, bet Gian Luca šypsosi, kad jam turbūt neverta dalinti patarimų lietuviams, kaip ją pasigaminti. Todėl garnyrui pasiūlys jo mėgstamus ryžius ir dar kartą atskleis daug naudingų patarimų, kaip teisingai juos išvirti.

O konditerijos šefas Ali dar kartą išreikš simpatijas prancūziškai konditerijai ir iškeps bretoniškus pyragaičius su šokolado kremu. Nors skonį žiūrovai galės tik nuspėti, bet vaizdas tikrai bus užburiantis.

Aluje troškinti vištienos sparnelių peteliai

TV3

500 g vištienos sparnelių petelių
250 g ryžių
1 skiltelė česnako
1,5 stiklinės alaus
Vištienos prieskoniai su kariu
Druska
Pipirai
Alyvuogių aliejus kepimui

* Įkaitintame aliejuje apkepinti česnako skiltelę ir sudėti vištieną. Gerai apskrudinti ir užpilti alaus, kad visiškai apsemtų mėsą. Uždengti ir, kai alus užvirs, suberti vištienos prieskonius, įberti druskos bei pipirų pagal skonį. Troškinti neuždengtą apie 30 minučių.

* Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius. Mėsą ištraukti iš padažo ir pastatyti šiltai. Į troškintuvą su padažu suversti nukoštus ryžius, gerai išmaišyti ir patroškinti 5 minutes. Ryžius patiekti kartu su vištiena. Skanaus!

Bretoniški pyragaičiai su šokoladiniu kremu

TV3

Pyragaičiai:

80 g kiaušinių trynių masės (4 tryniai)
85 g cukraus
100 g sviesto
115 g miltų
8 g kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos

Kremas:

150 g kiaušinių masės (3 kiaušiniai)
90 g cukraus
110 g juodo šokolado
75 g sviesto

* Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Kambario temperatūros sviestą išsukti kartu su cukrumi iki purios masės. Į sviesto masę supilti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti, Tada suberti miltų mišinį ir vėl gerai permaišyti.

* Konditeriniu maišeliu išskirstyti tešlą į kepimo formeles. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių. Iškepusius atvėsinti.

* Kambario temperatūros kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Šokoladą kartu su sviestu ištirpinti karšto vandens vonelėje. Neperkaitinti. Po truputį pilti šokoladą į išplaktus kiaušinius ir nuolat maišyti. Gautą vientisą kremo masę atvėsinti 5 min. šaldytuve. Konditeriniu maišeliu dekoruoti kremu pyragaičius. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis