Sužinokite, kur geriausia keliauti rudenį, kad negąsdintų kainos ir oras

Lietus ir permainingas oras verčia prisiminti posakį, kad Lietuvoje visus metus lauki vasaros, o vasarą lauki, kol bus šilta. Vis dėlto, net jei šiais metais oras nelepina, daugelis yra įpratę vasaras leisti prie Baltijos jūros, o atostogauti svetur šaltuoju metų laiku. Jei ir jūs mėgstate pratęsti vasaras užsienyje, dabar – pats geriausias metas suplanuoti, kur atostogausite rudenį.

Pateikiame rugsėjo-gruodžio mėnesiams rekomenduojamų šalių sąrašą, kuris sudarytas atsižvelgiant į orą bei kainų lygį.

„Planuojant atostogas vienas svarbiausių dalykų yra oras. Jis gali sugadinti nuotaiką net ir nuvykus į savo svajonių šalį, tačiau geriausias metas paprastai būna ir pats brangiausias. Svarbu rasti viduriuką tarp intensyvaus ir reto turizmo laikotarpio, nes keliaujant vadinamuoju „tarpiniu“ sezonu galima sutaupyti pinigų ir išvengti žmonių antplūdžio įdomiuose objektuose“, – pasakojo Gabrielė Štaraitė, kelionių organizatoriaus „Travel planet“ vadovė.


Šri Lanka. Organizatorių nuotr.

Ne visada galima pasikliauti ir internete randamais patarimais, dėl geriausio laiko kelionei. Pavyzdžiui, Peru visuotinai rekomenduojamas metas yra birželis – rugpjūtis, kuomet nelyja. Tačiau naktys tada itin šaltos, tad G. Štaraitė patartų keliauti spalį – lapkritį. Vykti į šią Lotynų Amerikos šalį nepatartina nuo gruodžio iki vasario mėnesio, nes yra didelį rizika pakliūti į liūtis.

Rugsėjis

Rugsėjo mėnesį rekomenduojama keliauti į Gruziją ir dėl gero klimato, ir dėl spalvingo kraštovaizdžio bei vyno derliaus meto. Kitos tinkamos šalys Azijoje – Japonija, Indonezija, Uzbekija, o Afrikoje – lietuvių pamėgtas Marokas.


Marokas. Organizatorių nuotr.

Spalis

Spalio mėnesį ypač gerai keliauti po Azijos šalis. Tai – Iranas, Izraelis, Japonija, Šiaurės ir Pietų Korėja, Kinija, Vietnamas bei Birma-Mianmaras, kurioje šį mėnesį vyksta garsusis Pagodos festivalis. Lotynų Amerikoje pats geriausias metas aplankyti Peru ir Boliviją. Afrikoje laukia Marokas, Tanzanija, Uganda. Taip pat gerai vykti į Jungtinių Arabų Emyratus bei Omaną.


Bolivija. Organizatorių nuotr.

Lapkritis

Norintiems šilumos ir saulės lapkričio mėnesį rekomenduojama rinktis Jungtinius Arabų Emyratus (JAE), Omaną, Birmą-Mianmarą, Šiaurės ir Pietų Korėją bei Japoniją. Taip pat labai gerai keliauti į Peru ir Boliviją bei Pietų Afriką. Geras pasirinkimas vykti ir į Filipinus.


Pietų Afrikos Respublika. Organizatorių nuotr.

Gruodis

Gruodžio mėnesį verta rinktis Šri Lanką, JAE, Omaną ar Filipinus Azijoje. Lotynų Amerikoje labai gerai keliauti po Argentiną, Čilę, Kubą bei Belizą. Geras metas vykti ir į Japoniją bei Pietų Afriką. Žinoma, reikia turėti omenyje, kad Kalėdų metu pakyla ir skrydžių, ir viešbučių kainos. Be to, reikia kuo anksčiau rezervuoti kelionę, nes viešbučių kambariai išgraibstomi gana greitai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis