Agnė Gilytė: 3 vasariško stiliaus idėjos, kaip tapti miesto stileiva

Patogi ir stilinga apranga važiuojant dviračiu – misija neįmanoma? Šį dažnai girdimą teiginį stilistė Agnė Gilytė vadina mitu ir kviečia lietuvius nebijoti eksperimentuoti drabužių deriniais, drąsiai dėvėti sukneles ar marškinius su sportiškais aprangos elementais.

Stilistė dalinasi vasariškomis stiliaus idėjomis, kaip tapti miesto stileivomis ant dviejų ratų.

Lietuviai daugiausiai dviračius renkasi tik laisvalaikiui - 43 proc., važinėjančių dviračiais tautiečių naudojasi šia transporto priemone atostogų metu – pramogai, rodo „Audimo“ užsakymu atlikta visuomenės nuomonės apklausa. Apie 15 proc. apklaustųjų važiuoti dviračiu yra nepatogu, todėl išvis nesirenka šios priemonės. Stilistė taip pat pastebi, kad dažnam lietuviui elegantiška apranga ir dviratis - nesuderinami dalykai, bijoma suprakaituoti. Tačiau A. Gilytė mano, kad dviratis gali tapti puikia priemone ir biure dirbantiems stileivoms.

Organizatorių archyvas

„Gyvendama ir studijuodama Italijoje, o vėliau ir dirbdama vietiniame mados versle, visur keliavau dviračiu – tiek į darbą, tiek į sporto klubą, pietų ar į pasimatymą. Tačiau net ir tokiais atvejais niekada neatrodydavau lyg pabėgusi iš treniruotės. Stilingi deriniai ir netgi aukštakulniai niekada man netrukdė važinėti dviračiu ir Vilniaus gatvėmis,“ – savo patirtimi dalijasi stilistė Agnė Gilytė.

Daug keliaudama po Lietuvą ir vesdama seminarus stiliaus, aprangos derinimo temomis, stilistė pastebi, jog daugeliui žmonių trūksta žinių ne tik apie mados tendencijas, bet ir apie medžiagų kokybę, sudėtį ir naujausias jų gamybos bei siuvimo technologijas: lazeriu pjaustytos detalės, klijuotos siūlės ir pan.

„Bene labiausiai drabužių mados industrijoje mane stebina technologinės galimybės ir kokios įdomios bei vis labiau funkcionalios medžiagos gaminamos. Svarbu rasti sau tinkantį ir patinkantį derinį!“ - sako A. Gilytė.

1. Suknelė: ir darbui, ir laisvalaikiui

Organizatorių archyvas

Skirtingų siluetų suknelės iš lengvučio kvėpuojančio audinio, nevaržo judesių, gerai išgarina drėgmę ir išlaiko formą. Taip pat nesiglamžo, o išskalbtos – labai greitai išdžiūsta. Svarbu pagal figūros tipą pasirinkti tinkantį modelį bei dydį. Visų figurų tipams tinka suknelės su dirželiu, nes padeda išryškinti liemenį, pabrėžia taliją ir tuo pačiu nukreipia dėmesį nuo probleminių kūno vietų. Laisvo kirpimo suknutės labiau dera kriaušės ar obuolio formos figūrai. Šios vasaros spalvų paletė labai įvairi: nuo gaivios pilkšvai žydros iki skaisčiai raudonos.

2. Marškiniai – į darbą ir į šventę

Organizatorių archyvas

Pastaraisiais metais madoje vyravusią „athleisure“ tendenciją, kuri lėmė sportinių drabužių įsigalėjimą laisvalaikio aprangoje, keičia „athluxury“, kuri reiškia atletiškos ir elegantiškos ar net prabangios stilistikos susiliejimą. Pasak A. Gilytės, nuo šiol marškinius, kurie pagaminti iš specialaus kvėpuojančio audinio, galime derinti ir su laisvalaikio rūbais, ir su oficialiomis kelnėmis.

3. Tamprės – nepamainomas šios vasaros atributas

Organizatorių archyvas

Tamprės jau kuris laikas yra neatsiejama ne tik sporto, bet ir kasdienės aprangos dalis. Jų spalvos ir raštai harmoningai įsilieja į kasdienę aprangą, tad yra puikiai tinkamos ne tik važiuoti dviračiu, bet ir tvarkyti įvairius reikalus mieste, o pasitelkus fantaziją – derinti su klasikiniu švarku ir ilgesne marškinių tipo palaidine.

Stilitė Agnė Gilytė apibendrindama šios vasaros sezono tendencijas, pabrėžia, kad jos šiemet itin palankios sportiniam stiliui ar jo užuomenoms kasdienėje aplinkoje. Sportiški drabužiai derinami su elegantiškais švarkais, lengvai krentančiomis palaidinėmis, laisvalaikio ir net klasikine avalyne bei džinso ar odos medžiagomis.

Madingiausios sezono spalvos: visų atspalvių rožinė, žydra, oranžinė bei geometrinių figūrų raštai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis