Rudens sezonas pagal dizainerius L. Larionovą ir E. Rainį – spalvingas ir labai moteriškas (FOTO)

Vieni žymiausių Lietuvos drabužių dizainerių – Egidijus Rainys ir Lilija Larionova – ketvirtadienį vakare pristatė naujausias savo prêt-à-porter kolekcijas, skirtas šių metų rudeniui ir žiemai. Jau daugelį metų kartu savo kolekcijas pristatantys kūrėjai ir vėl parodė skirtingus ir individualius požiūrius į nešiojamą madą.

Ypatingoje vietoje, Vilniaus Rotušėje, vykęs renginys – mados šventė draugams bei dizainerių talento gerbėjams. Čia, kaip ir kiekvieną pavasarį, duetas pristatė savo vizijas 2017-2018 metų rudeniui-žiemai.

Pirmoji pristatyta E. Rainio kolekcija. Švelnią eleganciją bei nepriekaišingą drabužių kirpimą pavertęs savo kūrybos bruožu, dizaineris nenuvylė ir šįkart. Ant podiumo buvo parodyta 30-imt ryškiaspalvių modelių, tarp kurių – suknelės, sijonai, kelnės, kombinezonai, paltas, storesnio audinio drabužiai. Viskas lengvai dėvima ir, neabejotina, dizainerio klienčių bus lengvai pritaikyta rudens garderobe.

DELFI / Andrius Ufartas

DELFI / Andrius Ufartas

E. Rainio ruduo labiau primena gaivų pavasarį ar žydinčią vasarą, nei šaltąjį metų laiką. Dizainerio kolekcijoje netrūko lengvų siluetų ir drąsių, ryškių spalvų derinių. Viename drabužyje buvo derinamos trys ar netgi keturios gyvybingos, vaiskios spalvos: alyvinė su mėlyna ir raudona, rožinė su raudona ir šalto atspalvio žalia ir t.t... O kur dar spalvingi aksesuarai – ryškūs bateliai svaiginančio aukščio kulniukais ir gėlių žiedus primenantys galvos papuošalai. Kažkaip dizaineriui tai padaryti pavyko lyg nesistengiant, lengvai ir labai elegantiškai.

DELFI / Andrius Ufartas

Dar vienas netikėtas sprendimas – suknelės iš blizgių, metalo spindesio žvynelių.

DELFI / Andrius Ufartas

Kaip ir kasmet, E. Rainys kolekciją papildė ir puošniomis vakarinėmis suknelėmis. Šiemet jos ryškios, į apačią platėjančiais sijonais, ties krūtine dekoruotos įvairiomis detalėmis. Kaip alternatyvą vakarinėms suknelėms dizaineris pasiūlė puošnius, ryškiaspalvius kombinezonus. Kad nesušaltų, jis damoms siūlo nuogus pečius apgaubti jaukiomis skraistėmis.

DELFI / Andrius Ufartas

DELFI / Andrius Ufartas

DELFI / Andrius Ufartas

Daugiau E. Rainio kolekcijos akimirkų – fotogalerijoje:

Antroji vakaro kolekcija – dizainerės L. Larionovos. Minimalistinį, grafišką stilių mėgstanti dizainerė šįkart pristatė nostalgišką, moterišką, spalvingą ir kartu labai lengvai dėvimą kolekciją.

DELFI / Andrius Ufartas

Dizainerė įkvėpimo kolekcijai ieškojo praeityje, 1895-1914 m. gyvavusioje secesinėje architektūroje. Nenuostabu, kad ant podiumo pasirodė retro floristikos motyvų suknelės, lyg iš praeities nužengę kailiu puošti paltukai, o modelių nosys buvo pabalnotos lyg iš praėjusio šimtmečio sugrįžusiais aviatoriaus akiniais. Būtent jais pasipuošusi dizainerė išėjo nusilenkti plojančiai publikai.

DELFI / Andrius Ufartas

DELFI / Andrius Ufartas

DELFI / Andrius Ufartas

Kaip visada, dizainerės kolekcijoje buvo pilna lengvai pritaikomų, patogių, laisvo kirpimo drabužių. Kitaip nei kolega E. Rainys, L. Larionova nepristatė vakarui skirtų drabužių. Vis gi jos kolekcijoje netrūko įvairių ilgių suknelių, paltų, kelnių, sijonų. Čia susipynė lengvi, plazdantys ir šaltajam sezonui tinkami, sunkūs ir stori audiniai – šilkas, vilna.

DELFI / Andrius Ufartas

DELFI / Andrius Ufartas

Šiųmetinėje dizainerės kolekcijoje kaip niekada pilna spalvų. Sau tinkamą išsirinks kiekviena moteris – jos varijuoja nuo vaiskios rožinės, raudonos, iki ramių žemės tonų: juodos, pilkos. Pristatydama savo darbus dizainerė žaidė su spalvų kontrastais. Netgi pilką drabužį vilkinti manekenė mūvėjo raudonas pėdkelnes, melsvus sportbačius arba rožinę kaklo juostą.

Daugiau L. Larionovos kolekcijos akimirkų – fotogalerijoje:

Kaip ir visada, dizainerių kūryba grožėjosi stilingi svečiai:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis