Menų spaustuvėje – dvi pasakos už vienos kainą

Stalo teatro spektaklyje „Dvi sesutės per lieptelį“ scena padalijama į dvi dalis. Vienoje scenos pusėje „arbatos gėrimo namelis“, kuriame gyvena japoniškos pasakos „Gyvatės akys“ sekėja, o kitoje pusėje - lietuviška „pirtis“, kurioje sekama lietuviška pasaka - „Eglė Žalčio pati“.

Namelius skiria upė. Per upę nutiestas lieptelis. Taip ir spektaklio pavadinimas kilo prisiminus lietuvišką mįslę apie akis: „dvi sesutės per lieptelį - kas?“.

Daiktų teatro aktorės pasakas seka žaisdamos įvairiais daiktais, kuriuos mažieji žiūrovai gali rasti ir savo namų buityje – pintais krepšiais ir krepšeliais, vazelėmis , pajūrio akmenimis, servetėlėmis, moterišku šaliu ar vyriškais marškiniais. Gyvatės akys, ir tos atsirado iš senos lempos gaubto bei nebevažiuojančio dviračio rato detalės. Aktorių rankose šie daiktai keičia savo funkcijas, o tai, kas prieš akimirką atrodė vandens kvorta, netrukus gali virsti žalčio galva arba vaiko lopšiu. Tai gali paskatinti mažuosius žiūrovus lavinantiems žaidimams su paprastais daiktais namuose.

Organizatorių nuotr.

Spektaklis „Dvi sesutės per lieptelį“ praeitų metų vasarą viešėjo Lvove, II –ajame Tarptautiniame lėlių teatrų festivalyje „Ir žmonės, ir lėlės“, o rudenį lankėsi XI-ajame tarptautiniame kamerinių lėlių teatrų festivalyje „Maskvietiškos atostogos“ Maskvoje.

Stalo teatras į spektaklį Menų spaustuvėje, Vilniuje, kviečia vasario 12 d., 15 val. Valandą prieš spektaklį salės kaimynystėje vyks dirbtuvėlės, kuriose vaikai kažką pasigamins iš medžio ir džiovintų žolių. Kartu su mažaisiais dirbtuvėlėse gali dalyvauti ir tėveliai. Spektaklis skirtas šeimai ir vaikams nuo 6 metų.

Idėjos autorė ir režisierė – Saulė Degutytė, vaidina – S. Degutytė ir K. Mauruševičiūtė, kompozitorė – Snieguolė Dikčiūtė, šviesų dailininkas – Simas Racevičius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis