„Myliu save“ kviečia susikurti sveiką, harmoningą ir laimingą gyvenimą

Jau Sokratas rašė, jog sveikata dar ne viskas, tačiau be sveikatos viskas – niekas. Puiki fizinė ir emocinė kūno būklė turėtų būti svarbiausia mūsų asmeninė užduotis, tačiau dėl greitėjančio gyvenimo tempo vartotojiškame pasaulyje laiko sau randame vis mažiau.

Startuojančiame unikaliame „Moteris“ bei medicinos ir chirurgijos centro „Northway“ projekte Myliu save kasdien kalbėsime apie tai, kaip atrasti gyvenimo harmoniją, jaustis gerai tiek fiziškai, tiek psichologiškai ir vis labiau pamilti save.

Esama kūno ligų, esama ir gyvensenos ligų. Jau sunku rasti žmogų, kuris kasdien nepatirtų streso dėl nemalonumų darbe, sunkumų šeimoje, netikėtai užklumpančių asmeninių problemų… Net maža nuolatinė įtampa kelia įvairius kivirčus, gadina nuotaiką, o tuo pačiu ir blogina savijautą. Visa tai po kurio laiko atsiliepia fizinei žmogaus sveikatai, iššaukia negalavimus ir ligas.

Pamilti save galime tik išmokę valdyti savo mintis, tad kalbėsime ne tik apie fizinės sveikatos sutrikimus ar ligas, bet ir dvasinę ramybę, emocinį stabilumą, psichologinius surikimus.

Ar bent kartą klausėte širdies, ko ji iš tiesų geidžia? Skubėdami užmirštame įsiklausyti į save ir kitus. Negirdėdami, ką mums bando pasakyti aplinka, pradedame vis blogiau su ja sutarti. Kyla konfliktai tarp tėvų ir vaikų, sutuoktinių, bendradarbių.

Nuolat lekiant darosi sunku susikaupti ir susikoncentruoti ties viena užduotimi. Mokslininkai konstatavo, jog skubančio žmogaus galvoje per parą gimsta 40–70 tūkst. minčių, kai tuo tarpu mums jų reikia vos kelių tūkstančių. Mąstydami prarandame daug energijos ir laiko, kurį galėtume tikslingai ir produktyviai išnaudoti, įgauti patirties. Labai svarbu nepasiduoti aplinkos įtakoms ir likti ištikimu sau, savo principams, planams ir svajonėms. Tuomet labiau save vertinsime ir didžiuosimės.

Sveikata – didžiausias mūsų turtas, tad rūpintis ir mylėti save turime kiekvieną dieną. Tikimės, kad skirti bent kelias minutes mūsų puslapiui taps Jūsų kasdieniu įpročiu, o Jūsų gyvenime atsiras vis daugiau spalvų, gerės nuotaika, žmonės aplink atrodys vis malonesni.

Ieškokite naujienų portale Myliusave.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis